Friend-zoned

Thursday, April 05, 2012


Hai semorang! Dah lama tak membebel kat sini. Patutnya time cuti ni gunakanlah masa sebaik mungkin nak update blog, tapi, harapan jeh. Makin tak ada idea adalah. sedih sungguh. sob sob sob.

okay. tetiba dapat idea. Friend-zoned! Pernah dengar? Nampak macam best kan term ni. Nak tahu? Ni ikut pendapat dan kefahaman aku lah ek.


Friend-zoned. Satu term di mana anda hanyalah seorang kawan. Tidak lebih daripada itu. Yes, hanya kawan.

Sebagai contoh.

Lelaki ni minat kat seorang perempuan ni. Dia cuba macam-macam nak dapatkan perhatian perempuan tu. Dan perempuan tu bagi respons yang sangat baik. Tapi, bila lelaki tu confess, perempuan tu hanya anggap dia tak lebih dari seorang kawan. Yang paling terfaktab, perempuan tu kahwin dengan lelaki lain. Oh, sungguh faktab.


500 Days of Summer is not a love story.

Aku ambil contoh ni dari filem 500 Days of Summer. Mesti korang semua pernah tengok kan? Itulah salah satu contoh, FRIEND-ZONED. Tom and Summer.

Aku sangat kesian kan Tom ni (yer, sangat hensem). Lastly, Summer kata, Tom bukan Mr. Right untuk dia. Summer boleh pulak kahwin dengan other guy yang baru beberapa kali jumpa. And I was like, WTF.
And Tom become forever alone. Eh, wait, at the end, new girl came. Her name was Autumn. And the new chapter begin. Tak tahu sama ada ending dia sama ke tak dengan Summer. Aku rasa macam sama jehh.


Summer: Well, you know, I guess it's 'cause I was sitting in a deli and reading Dorian Gray and a guy comes up to me and asks me about it and... now he's my husband.
Tom: Yeah. And... so?
Summer: So, what if I'd gone to the movies? What if I had gone somewhere else for lunch? What if I'd gotten there 10 minutes later? It was - it was meant to be. And... I just kept thinking... Tom was right.
Tom: No.
Summer: Yeah, I did. (laughs)
Summer: I did. It just wasn't me that you were right about.

See. Friend-zoned sucks. Sangat. Sedih gila. Aku paling tak suka bila lelaki/perempuan bagi harapan at the other partner. And then, break it. Homai. Bukan dah patah seribu, patah infinity dah aku rasa.
Yes i know, cinta ni mana boleh kita jangka. Satu masa tu, kita ingat kita cintakan dia, tapi, bila kita jumpa orang lain, maybe kita fikir 'you are love of my life' or 'you're the one'. Oh please, tolong jadi seorang yang tetap pendirian. 

Jadi, nasihat disni. Tolong jangan bagi harapan melainkan kau janji kau takkan hancurkan. Melainkan kau sayang gila kat someone.

Cinta ini sangat indah kalau kau tahu menghargainya. :)


Sekian dari Dr.Love. Eh? 


p/s : Maaf, kalau entry ni memualkan. :P

You Might Also Like

9 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. memang sadis..oh man..jadi berhati2 lah bila berkawan rapat dgn yg berlainan jantina ni...eh,muka pompuan tu cam katy perry..tapi bukan..kehkeh

    ReplyDelete
  2. homaiii...review ka ni?hehe

    friend-zone, some ppl think it sucks.

    it does. when either one seems to give chance and blows it out of the blue.

    tp bg sy, friend-zone yg tbaik, as long as we know that we`re jut friends. FRIENDS.

    ReplyDelete
  3. crita ni memang best! tapi ada satu lagi mov aku rekomen, the vow! :)

    ReplyDelete
  4. suka2 post ni..girls slalu guna term ni..=p

    ReplyDelete
  5. kadang kadang lelaki ngan pompuan bole jadi kawan baik. tapi bukan dlm erti kata bercinta.

    malasnya kalau ending citer cenggini. tak mo tgk. hihi..

    Dr.Cinta?? eh??? sejak bila??

    ReplyDelete
  6. wah. ini cerita kita tengok sama2 kan?tengok kat bilik aku. dgn Yan masa tu. hehe. masihkah kau ingat?

    ReplyDelete
  7. hmmm... taknak komen byk2 sebab DN bukan lover yg baik. huhu...

    ReplyDelete
  8. homai .. but now he's wif me .. hehe

    jemput mai blog naa ..

    http://www.inikisahtia.com/

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook