Buntu! Ada idea?

Thursday, March 01, 2012


Assalamualaikum wahai kekawan ku yang sangat ku sayangi.
ececehh, mesti lah korang yang aku sayang ooi! 

hurmmmm..
sesungguhnya aku buntu, buntu wei. seriussss.
buntu nak tulis apa!


tajuk sudah ada. isi nya sahaja tiada.
masalah, masalah.

so, mari. aku nak ajak korang berfikir dengan aku.
apa pendapat korang tentang kahwin awal.

1) kenapa perlu kahwin awal?
2) macamana kalau korang nak kahwin awal, tapi, parents tak restu sebab masih belajar?
3) agak-agak boleh membantu dari segi pelajaran ke tidak?
4) macamana kalau pasangan tak sama tempat belajar?
macamana, macamana?


baca keratan akhbar ni lagi lah buat aku berangan. 
untungnyaaaaa. sangat untung. dapat pahala, elak maksiat, plus dapat result bagus dalam exam.
siapa tak nak woi! 

okay. aku nak pergi berangan kejap. babai.
eh, jangan lupa bagitahu aku pendapat korang taww! 
^_____^


You Might Also Like

9 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. bg yg dah ada plihan hati n rsa2 xdpt kwal diri, kawen awl sgtla bgus utk mngelak mksiat.

    tp kna fkir jgak psal kmmpuan..xbole nk fkir syok kwen je..sbb lpas kwen tggungjwb lg bsar..

    rsanya kalo dah tak dpt kwal nfsu, parents mst kna rstu la..

    last but not least, pstikan psangantu bnr2 psgn yg anda cari..nnt kwen awl tp lpas tu cerai.

    huhu..anyway, sy tak skong kwen awl.. :)

    single lg best kot. haha

    ReplyDelete
  2. Peh! Kalau dari dulu abg adie tahu, dah lama abg Adie khawin..hehehe

    ReplyDelete
  3. bukan semudah yg disangka kawen muda..nak plak masih belajar..

    nmpak mcm best je kan.. tapi dugaan sama berat jugak..

    yg penting.. pandai balance semua tue..

    ReplyDelete
  4. 1) kenapa perlu kahwin awal?
    elak maksiat, pembazira..dok sama leh share2 beli barang daur, msk kat umah, dpt pgi bcuti bsama-sama =)

    2) macamana kalau korang nak kahwin awal, tapi, parents tak restu sebab masih belajar?
    mmg x kawen. bg aku. restu itu penting

    3) agak-agak boleh membantu dari segi pelajaran ke tidak?
    bole sepatutnya. lagi senang nak luangkan masa bersama tak kira pagi ptg siang mlm gitu

    4) macamana kalau pasangan tak sama tempat belajar?
    macamana, macamana?
    sile g interbiu org yg ade situati tu hahaha


    sekian. haha

    ReplyDelete
  5. Nak jugak!!! T_T lol

    but seriously la...time kat uni ni kan...mesti kita akan selalu down...banyak masalah and all that. Plus mak ayah yang duduk jauh, boleh la cover sikit kesedihan tu. kehkeh KBAI

    ReplyDelete
  6. belum ready lagi rasanya...single best..skrg ni la...haha~

    ReplyDelete
  7. aku kawin umur 24 taun. ok wat kawin awal. best beb. pegi dating dating secara halal. tak risau pak jais sergah.wa tak takut woo.

    ReplyDelete
  8. kahwen kalau sudah bersedia dr segi mental dan fizikal..

    tgjwb besar kot..

    my mum said kahwin tyme blaja sgt susah..tp for me, depends pd org tu laa..coz my fren kawen awl n die sgt bahagia skrg nie..^^

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook