Invitation to Movie Screening Street Dance 2

Thursday, March 29, 2012


Taraaa! Berita gumbira dikala aku kesakitan sekarang. Demam jeh. tapi, act macam lebih gilaaa. haha. Dua hari dah aku demam. pagi tadi baru aku pergi klinik. Balik jeh dari klinik terus tidur tak ingat dunia. Maaf yer, tak dapat nak berblog walking. Keadaan tak mengizinkan. Nanti aku topup balik yeerr!


Okay. Berita gembira nya ialah aku dapat tiket wayang Free dari ChurpChurp. Ya Allah, ini ialah first time dalam hidup aku. Aku saja jeh try mengetest memandangkan aku memang minat genre movie macam ni. Ala-ala, Step Up gitu. Cubaan pertama aku mengena! Alhamdullilah. Tapi, malangnya aku tak dapat join. Memandangkan aku tahu premier screening dia memang aku tak dapat pergi, aku try jugak. Mana tahu kot-kot kalau menang, aku nak bagi kat kekawan aku or readers aku. hehe.

Aku try post kat FB, takde pulak yang melayan, so aku tweet kat Twitter aku, ramai lah pulak. So, aku layan yang mana First Come, First Serve! Yes, dan pemilik dua pasang tiket ke Street Dance 2 ialah Yana Yonet or @yanayonet !


Synopsis:

When a top street dance Ash (Falk Hentschel) is humiliated and laughed off stage by American dance crew Invicible, he sets off to gather the best dancers all around Europe to take them on - with a dance style they never expecting before. The sequel of Street Dance will see our hero fall in love with a beautiful salsa dancer (Sofia Butella) as he discover the magic, power and passion of dancing for ultimate global dance off.


Genre movie macam ni memang aku minat sangat. Tapi, malangnya aku tak dapat pergi. Takpelah, takde rezeki agaknya. Insya-Allah kalau nasib aku mengena lagi next time, aku nak bagi dekat readers blog stlobeli ni. heheheh. 

#kbai

p/s: to Yana Yonet, nanti buat review ek pasal movie tu, nak tahu gak best ke tidak! :P

My Generasi

Monday, March 26, 2012


Heyo korang! Sihat keh? Kitew tak sihat. batuk-batuk ni. Tekak ni gatal sangat lah. rasa nak cabut jeh tekak ni, then, garukan. wuwuwuuw. papepun, musim panas cenggini kena selalu minum air kosong. Sebab nanti dehydrated, susahh jehh.

Anyway, korang dah tengok video yang sangat ohsem ni? My Generasi by JinnyBoyTv! Apa yang menarik tentang video My Generasi ialah, korang dapat lihat macamana generasi kita-kita dahulu sebelum kemunculan iPad, iPhone, Blackberry and so on. Well, in this video, mereka lebih menekankan zaman persekolahan dulu-dulu. Macamana dulu selalu berlawan dengan kekawan beg siapa paling besar, colour pencil, lawan pemadam, tulis biodata a.k.a Facebook zaman dahulu dan banyak lagi. Ohsem. sebab aku pun pernah buat semua ni. takkan korang tak pernah kot? :P

Jom kita layan! Mesti korang teringat kan masa dulu? Ohmai, kenangan betul! 


I must say, 

Untunglah generasi dahulu berbanding sekarang!

Setuju? 
Sila angkat tangan macam saya~

Ada banyak lagi video best dari JinnyBoyTv! Joe Brooks pun ada!
*pengsan*

#kbai

Awal lamar Scha! Oh, sweet!

Sunday, March 25, 2012



Eh, Awal baru nak lamar Scha ke?
bukan dorang dah nak kahwin ke? 
Eh.
apa-apa jelah.

anyway, sweet gila tengok dorang ni. dorang ni memang sesuai kan?
sama hensem, dan sama cantik. sesuai lettewww. 

diharap mereka cecepat lah kahwin. tak sesabar nak tengok wedding mereka. :)

tengok gambar kat bawah ni, boleh bayangkan betapa cuaknya Awal masa lamar Scha. 
kelakar pun ada. aku kalau orang lamar macam ni, konpem aku nangis.
 *sambil kenyit2 mata*



p/s : minggu depan aku ada dua test pada hari rabu. awesome kan? kawan aku lagi best. 3 dalam satu hari. aku kalau 3 dalam satu hari, aku main buat jeh exam tuh. hewhewhew. 

Syaz menari? Eh?

Friday, March 23, 2012


Betul wei. aku menari. The Ugly Dance! haha. ada satu application ni, kita boleh menari sesuka hati ikut beats. Just upload gambar, and then, dance. Tak kisah cantik ke buruk, at the end, memang buruk pun! haha. siapa nak tengok syaz menari ikut kehendak korang, boleh klik link kat bawah ni!




okay. The only option baju yang sesuai dengan aku ialah suit. sebab yang lain nampak tak semengah. hahaha. tak mau akuu. :P

macamana entah boleh terjebak dalam benda ni. haha. ini semua Asfan punya pasal! kan dah ikut join sekali! hahaha.
lagu dia catchy. best pulak kan layan kepala. 


apa kata korang try pulak. then, gelak sesorang. weee~

babai youollsss!

Ei, asal hensem sangat ni?

Thursday, March 22, 2012


Okay. Ini kali kedua aku post entry pasal Aliff Aziz. hewhewhew. Entry sebelum ni, klik SINI

Tadi, Aizul Marcello upload gambar Aliff kat pesbuk dia. Aliff Aziz datang Eye Studio Photography! Tak tahu lah shoot apa, but, what ever it is, gambar yang dorang ambil memang AWESOME!

FYI, aku ni memang peminat Aliff Aziz. Big fan kot! Dia lah salah satu artis yang akan buat aku pengsan kalau aku jumpa dia. Tengok tak betapa besarnya impak Aliff ni kat aku? :P 

Ekceli dah lama dah aku minat dia. masa mula-mula dia debut lagu Sayang-Sayang tuu. memang lekat lah sampai sekarang. Lagipun, kami sebaya. kira, chemistry tu kira adalah kan? haha. 

Aku tak kisah kalau ada antara korang yang bila nampak Aliff jeh, mesti akan 'ewwwww', 'blerghh', 'mamat jambu ni kau minat?' but, setiap orang ada taste memasing kannn? suka hati den lahh! currenttly dia ada kat Malaysia. Tak tahu lah bila aku dapat jumpa dia. *berangan* 

Korang tengok gambar-gambar Aizul ambil ni. Mana lah aku tak cair? -_________-




gambar atas ni aku dah buat jadi wallpaper desktop. comel bangat!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

okay. kita nak pergi berangan jumpa Aliff jap.
babai.

p/s: kalau jodoh dia dengan Anne, aku redha. :P

Aku Terkesima

Monday, March 19, 2012


 Sila lihat gambar di bawah.

Pertama


Kedua


Betul ke kalau nak hilangkan sawan tangis anak kena jual anak 50 sen?
Betul ke? 
kenapa aku baru tahu pasal ni? ada pasangan tak larat jaga anak dia, sebab asyik nangis jeh.
ada cara lain ke nak atasinya?

-_____________________-

Sedapnyeeeeee!

Saturday, March 17, 2012


Heyoo semuaa! okay. Pernah tak korang makan jajan perisa durian dan jagung? Alah, yang bungkus dia warna oren dan kuning tu! Ni haa, gambar dia kat bawah. 


Taraaaaa!
Nikmat kunyah ni sambil online or buat assignment memang masyukk wei.
krup krap krup krap sampai tak sedar dah habis, and buat kau beli lagi. haha.
 dia waktu lapar-lapar ni, memang sedap betul jajan ni masuk dalam perut aku. 
nasib baik jiran satu aras kolej aku jadi supplier jajan ni. kalau lalu bilik dia jeh, mesti nak rembat satu.
 30 sen satu! hik!

eh, adik-adik jangan makan ni selalu yerr. kena kencing manis, akak tak dapat nak tolong taw. 

Siapa suka makan? Angkat tangann! 

babai! 
^___^


p/s : Ini ialah satu entry merapu dibawakan khas oleh syazberry.com

Alahai, comelnyeeee!

Thursday, March 15, 2012


Taraaaa!
mempersembahkan gambar kucing yang sangat comel-comel belaka.
cute kan kan kan? ada macam aku tak? 
^___^

Mana satu antara gambar ni yang korang suka? 
kalau nak save, save lah yerr. 








babai!


Tips hebat bagi mengelak bekas kekasih menggangu hidup anda lagi.

Wednesday, March 14, 2012




Senang jeh nak bagi bekas kekasih jangan ganggu hidup korang lagi.

Ambil handphone >> Message >> Write message

Tulis message ni.

Salam awak. Saya nak bagitahu ni, saya dah bertunang dan akan berkahwin bulan depan. So, saya harap awak jangan ganggu saya lagi. dan Maaflah saya tak boleh jemput awak ke wedding saya. Nanti apa pulak kata bakal suami saya. Awak paham kan? Saya berdoa semoga awak jumpa pasangan yang sesuai. Jaga diri baik-baik. Salam. 


Klik SEND.

Kalau dia balas, buat donno jeh. Abaikan. It works for me. Ngeh3. Risau gak aku kalau dia baca blog aku ni. hewhewhew.

Ce try test. Menjadi tak? kikikiki. Babai.

p/s : Tips ni kena tengok keadaan dan orangnya. kalau dia kacau melalu mesej jeh takpe, kalau depan2 dia selalu ganggu, baik jangan guna tips ni. aku tak ajar untuk menipu, cuma, ia salah satu caralah. terpulang lah kalau nak ikut ke tidak. sekian.


Malam Puisi Riong Berita Harian UMP 2012

Tuesday, March 13, 2012


Malam Puisi Riong pada 9 Mac 2012 (Jumaat) diadakan bertujuan untuk mengangkat pemuisi-pemuisi tanah air kita. UMP menjadi tempat pertama Malam Puisi Riong 2012 diadakan. (mood skema)

Antara pemuisi dan artis yang hadir;

Hazama

Tia Jinbara

Wani Ardy

Aku paling ternanti-nanti Wani Ardy perform. Kalau yang sukakan music underground atau lagu puisi macam ni, disarankan follow Wani Ardy. dia sangat AWESOME. Ingat harituh nak beli buku dia,  Langit Vanila, tapi, tak cukup duit pulak. So, aku beli buku kawan baik dia, Mosyuki Burhan, Telegram. Sangat suka puisi dia, buat kita bermimpi dan berimaginasi.  

Maybe mereka tidak sepemes artis macam Hazama, tapi, dorang ni lah yang mengangkat puisi-puisi di negara kita. ^___^

p/s: Search, Wani Ardy, Boneka. dan layannnn. :)

terima kasih kepada Mohd Ibrahim Nujid atas gambar-gambar di atas. :)

Silap Hantar

Saturday, March 10, 2012


Baru lepas cakap dengan parents. Then, bosan. Mesej dia.

Cari nama dia, tulis 'Yang.' and hantar.

Saja nak tengok mesej delivered ke tak.

*bukan hp aku. sekian*

Sekali,

Ayah - Delivered

And I was like, oh ma gadddd!

Menjerit aku satu bilik. huwaaa. camner boleh tersalah hantar mesej ni.

Ayah reply.

Salah hantar ke?

Aku reply.

Salah hantar! nak bagi kat kawan. mesejnya pun tak habis taip lagi! Maaf!

Ayah. No reply.

Aku. Phewwwww. Nasib baik dia tak call kol ke hape. -_____-

Memintak dia tak fikir bukan-bukan. Mintak-mintak. >.<

Itu lah padahnya kalau mesej melulu jeh. tak fikir apa-apa. dulu pun terpernah bagi mesej macam tu kat kawan.

kan dah KANTOI!

Pernah mengalaminya? :P

#kbai

p/s: kalau ayah tahu pun, takpelah. its time i guess dia tahu kebenarannya. 




Lejen Press datang UMP!

Friday, March 09, 2012


Aucak semorangg! lama kan ai tak update belog? hehe. ai tahu  Hanie Dew tu mesti rindu ai. hik. maaf lah yer kekawan. busy yang amat. yelah, nak jadi pelajar cemerlang, gemilang dan terbilang yedak? kena berkorban sikit. huhu. yang menjadi mangsa mestilah belog ai yang comel gilaaa ni. wuwuwuwu.

okay. merujuk kepada tajuk di atas, yer, team Lejen Press datang UMP. eh, tak tahu Lejen Press tuh apa? EPIC FAIL okayy. syarikat publishing buku-buku urban or ikut citarasa anak muda akhir zaman. yang paling feymes mestilah Kitab Terfaktab, Awek Chuck Taylor dan Sperma Cinta. Ce try baca sehelai muka surat, konpem ketagih sampai habis muka surat dah korang baca. tak caya, ce try. :P


sebenarnya, dorang datang secara mengejut. itupun aku nampak twit Brader Leplep kata nak datang UMP. apa lagi, eksaited lah woi. haha. abang den yang paling ohsem tuu. nak jadi kan cerita, dorang datang UMP secara haremmm.tapi, main redah jeh. dah malam kan, pak guard apa kesah. agagagagagga. aku lah yang tolong setupkan semua. nak tolong kan kan kan? hehe

Deus dan Leplep datang dalam pukul 6. itupun setelah sesat masuk kafe lain. haha. then, meet up for the first time dengn Leplep. selama ni, mana pernah jumpa pun even dah lamaa gila kenal. dia dah feymes sekarang. mana nak layan budak hingusan macam aku. blog aku pun dia jarang baca. :(

cakap dengan Leplep macam dah lama kenal. the fact is, memang dah kenal lamaa pun. haha. baik dan sweet orangnya. idaman gadis-gadis di luar sana sebab dia ni sangat caring dan boleh buat korang cair. haha. ini serius punya cerita taww. memang abang aku yang paling sweet. haha.

ramai gak yer budak UMP yang layan Lejen and Fixi. Teruja gila dorang datang jumpa Leplep. Pemes lah katakannn. haha. untunglah deus bawak alep, laku sikit jualan. kahkahkah. *heharap mereka tak baca blog aku*


ni ialah Leplep. yer, muka dia macam puaka. tapi, hati baik.

syaz, leplep, deus, farhana!

HERO! *ketagih baca buku ni*

eh, terima kasih kepada Deus and Leplep sebab sudi belanja aku buku Hero ni woi! hahaha.
teruja gilaaa! siapa dapat autograf sekali. power tak? kahkahkah.

Jadual Road Tour Lejen Press Bulan Mac 2012



okay. itu sahaja. erm, nak update apa lagi ek? fikir japp.

zzzzzzzzzzzzzzz

#kbai


Tudung bawal dah semakin pemes ames!

Saturday, March 03, 2012


Satu hari di kelas.

Bedah: Kiah, kau nak tak try tudung bawal macam aku ni? murah jeh wei. 7 hengget jeh.

Kiah: Eh, murahnya wei. Tengok kain dia. *gosok-gosok kain tudung* Lembut lak tuh. Selalunya kalau tudung bawal yang biasa tu, harganya nak dekat 25 hengget, tapi, ni, 7 hengget jeh? Murah! *rambang mata*

Bedah: Mai lah datang bilik aku. Banyak lagi kaler-kaler yang cantik-cantik. Kalau kau nak tahu, sekarang kaler striking-striking macam ni, dah jadi trend dah. Dua tone pun ada taw. Cantik kan? Beli borong dengan aku lah wei. 10 helai, 50 hengget. Mahu?

Kiah: *angguk lelaju*




So, tersebutlah al-kisahnya tudung bawal kembali menjadi howt di UMP. kat luar sana, dah merebak dah. kat UMP jeh ni baru nak jadi trend. bai bai selendang a.k.a shawl. :P

eh, tapi tudung bawal ni boleh buat jadi shawl. nak tengok contoh? sila lawat blog Nisa Kay. Cenggitu lah gayanya. :P

p/s: yer, tudung bawal. tunggu kedatangan aku. sem depan aku rembat kau. siaplah kau. ngeh3.
p/s lagi : eh, aku bukan penjual tudung bawal ni. agagaggaa~

Buntu! Ada idea?

Thursday, March 01, 2012


Assalamualaikum wahai kekawan ku yang sangat ku sayangi.
ececehh, mesti lah korang yang aku sayang ooi! 

hurmmmm..
sesungguhnya aku buntu, buntu wei. seriussss.
buntu nak tulis apa!


tajuk sudah ada. isi nya sahaja tiada.
masalah, masalah.

so, mari. aku nak ajak korang berfikir dengan aku.
apa pendapat korang tentang kahwin awal.

1) kenapa perlu kahwin awal?
2) macamana kalau korang nak kahwin awal, tapi, parents tak restu sebab masih belajar?
3) agak-agak boleh membantu dari segi pelajaran ke tidak?
4) macamana kalau pasangan tak sama tempat belajar?
macamana, macamana?


baca keratan akhbar ni lagi lah buat aku berangan. 
untungnyaaaaa. sangat untung. dapat pahala, elak maksiat, plus dapat result bagus dalam exam.
siapa tak nak woi! 

okay. aku nak pergi berangan kejap. babai.
eh, jangan lupa bagitahu aku pendapat korang taww! 
^_____^


Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook