Transformasi? Eh?

Sunday, February 26, 2012


Sebelah kiri tanpa mekap tebal,
sebelah kanan dengan mekap tebal.
Err, nampak macam matang tak?
^___^


Aku ada dinner fakulti malam tadi.
So, ni peluang aku nak try pakai mekap tebal.
entah menjadi entah tidak.
haha. 

okay. nak tidur. ngantuk.
zzzzzzzzz

Sesaat Kau Datang by Ramlah Ram feat Sleeq

Saturday, February 18, 2012


Assalamualaikum semua.
huwaaa, rindu doe korang. hik3.
minggu ni aku super duper busyyyyy!
banyak tul masalah aku kena hadap minggu ni.

aku ada dua event minggu depan.
hari rabu dan sabtu. fuh fuh fuh, heharaplah berjalan seperti dirancang.

and nak tahu tak, sem ni aku amek 19 jam kedit.
banyakk kann?
but, what to do, kena jugak ambil 19jam.
doakan aku wei.

Anyway, jom layan lagu paling banyak keluar kat FB's feed aku. 
ngeh3. 

Ramlah Ram and Sleeq - Sesaat Kau Datang 


Verse 1
Sesaat Kau Datang……..
Sesaat Kau Hilang………
Kemunculan dirimu…..
Penuh misteri………..

Verse 2
Kau Mendekat…
Kau Menjauh….
Kau tinggalkan diriku…
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku……….

Verse 3
(Alif)


Its not that i dont love you
I just dont want to hurt you
I cant let go of all the good times we share together

(Syarif)
I hate to be cold but i got to let you go

Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu….
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina…..
Ha….Ha…..Ha…Ha.…Ha…..Ha…

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Verse 4
(Alif and Syarif)
Nothings easy girl
Nothings easy girl
Aint nothings easy i hope you understand me girl
Nothings easy girl
Aint nothing in this world
Could ever compare to what we had 
Whats gone

Repeat Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu….
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa..
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina…..
Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Verse 5
Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma

#MisiDiet2012

Tuesday, February 14, 2012


#MisiDiet2012

ehem-ehem, aku berniat nak diet sem ni. kurangkan nasi, itu lah aim aku. 
aku taknaklah diet gila-gila, sebab aku masih belajar kat uni. nak dapatkan makanan yang sihat itu sangat susah. dengan stress belajar lagi kan. so, aku buat mana yang termampu jeh. 
bagi aku, turun sikit, pun jadilah. 

so, korang jangan expect aku selim-melim macam kerengga okay. hik3. kalau nak diet serius, tunggulah aku kat rumah atau bekerja. hik. alang-alang diet ni, boleh save sikit duit aku sem ni. yeayy!

Doakan aku kurus sikit sem ni. hik3. 

oh yar, dah masuk sem baru, so, update blog akan makin berkurangan. tapi, aku still jenguk korang. 
Insya-Allah. 

*berangan*

The Truth About How I Met Your Mother

Saturday, February 11, 2012



Ironic kan kan kan? haha.
conclusion, Ted Mosby is forever alone. haha.

p/s: pagi nanti 11/2/2012 aku dah nak balik UMP. happy sebab dapat jumpa kawan, tak happy sebab kena belajar balik. sighh!

source: 9gag

#BloggerKLInvasion

Tuesday, February 07, 2012


Aucak semorang! pheww. baru dapat on9 sekarang ni haaa. sebenarnya Sabtu lepas, aku baru jeh pergi blogger gathering kat KL. ramai gaklah blogger baru yang aku jumpa. dalam 10 orang gitu. and and and, ramai gak sebenarnya aku nak jumpa. oh jyeahh! hajat tercapai! ;)

Eh, siapa yang hadir ek? jom tengok senarai kehadiran. 




The gurlssss

Yui Light, Onie, Me

Onie and me

Me and Erika Rain a.k.a Tomato Kering

Deqnoor and me

Hanie, Me, Jue

dapat hadiah cokelat dari Jue dan Hanie. Sedapp sehh!


eh, sempat okay aku jalankan #ProjectAwesome2012 dengan dorang!
korang memang sporting and awesome habesss! 
Thanx sesangat sebab support project aku. yeahh!


 Zuan

 Erika Rain

Sal Ijou

Juliet Ira

DeqNoor

Onie senget. :P


Yui Wani

Yui and Hanie

Hanie

Jue

Syahiroo

Yui, Erika, Onie

Ezad

eh, ni aku. :P

Reramai.


ada jugak KL peeps yang sporting. ;)







Phew, selesai mengupdate. yeahh!
sangat BEST jumpa korang!
Hope kita jumpa lagi ek. Amin.

Gambar yang cantik-cantik pergi terjah blog mereka. ;)

projectawesome2012

Mereka dah join #ProjectAwesome2012. Anda bila lagi? ^__^

Thursday, February 02, 2012


Pasti korang pernah dengar tentang #ProjectAwesome2012 kan? Bagi yang belum, sila baca entry #ProjectAwesome2012 ni. ;)

Ramai yang dah join. Kami dapat banyak respons dari tweeps. Selebriti pun ramai yang dah join. what? tak percaya? jom scroll down kalau tak caya. ;)






Awesome Artists

@ZahidBaharudin

@Sarimahi

@FlyFM958

Awesome #Twitterjaya

@FaliqFahmie

@elmielmo

@AidaSue

@Andyhowt

Awesome Tweeples!

@cachagotcha


@SyeeraRdz

cute Darwisy

@Princessmeenie


Video Promo for #ProjectAwesome2012

#1


#2


#3


Jadi, jom reramai join #ProjectAwesome2012 ni!

More info:
Twitter: @PA2012_ 

projectawesome2012

#ProjectAwesome2012

Thursday, February 02, 2012

**ini adalah sticyky post. sila scroll down untuk entry terbaru**


What? Project Awesome? Whats that? Sound awesome kan? bila cakap pasal awesome, mesti teringat Barney Stinson. ngeh. okayy. dont waste our time here. jom tengok apa itu Project Awesome 2012!

Project Awesome! - What is it? 
Project Awesome! is a project where I will collect photos of people holding a piece of paper with "I'm Awesome!" written on it and turn them into a large collage. The collage will be posted here in the blog. 

Awesome! Why 'Project Awesome!'?
Project Awesome is designated for unity and self esteem. We always look at other people and wish we could be them and in the same time it was our own self that we keep forgetting. We forget that we are awesome in our own way, never mind what other people say. So why not we make a still memory out of it? Why not be confident in ourselves and shout it out loud, "I'm Awesome!"?

Sure! Who Can Participate? 
ALL OF YOU! This project is profit free and my intention is to collect as many photos as possible and form them into a collage in which I will show to the world that these people are the ones who know just how awesome they are. Anybody with a camera and internet connection can participate :D

Alright! So What Do We Do?
Simple! First, write "I'm Awesome!" on a piece of paper, take a picture of yourself and send it to me! You can either:- 

1. Email us at projectawesome2012 [at] yahoo [dot] com
2. Twitpic them and mention us, @projectawesome_ in Twitter
 Take the best picture you can! Be creative! Be decorative! Be happy! Be awesome! This is the best thing - You can send me as many pictures as you want! 


Seriously Awesome! Any Rules?
Of course! In order to make this game a fun and clean one, there has to be some rules. The rules are:

1. The pic has to be from head to waist so that your face will be visibly clear in the collage. Don't be shy!
2. Make sure the writing is visible too! Refer to the pic below!
3. As long as there are (a) your face and (b) an A4/A3 size paper with "I'm Awesome" on it, you're up for the game!
4. You HAVE to let others know too! More participants, the better!
5. The pics have to reach me BEFORE 12.00am on 12th of February 2012.  Then onward, we can start making the collage! :D

see, kerja yang sangat senang kan? tangkap gambar jehh. aku pun busy nak ambil gambar ni konon berangan nak jadi awesome kan? haha. keyakinan itu perlu ada okay sygs. tak kisahlah kau tak cantik, gemuk sekalipun *macam aku*, you're just awesome as you are. 

come on! lets the party I'm awesome begin!


Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook