Mata den dah rabun!

Tuesday, January 17, 2012


Assalamualaikum! 

kekawan, mata kitew dah rabun! *gedik betei*



aaaa, sumpah. ini cerita benar. takdelah, dulu aku pernah buat checkup mata. sesaja jeh since its free kan.

tup tup. mata aku disahkan rabun. rabun jauh. at first, aku macam tak puas hati and maybe dorang punye trick nak suruh aku beli spek mata kedai dorang.

RIGHT - 125, LEFT- 100

Then, lepas dah lama-lama, aku pergi lah check sekali lagi. memang sah lah, mata aku rabun. makin NAIK pulak tu. demmit. 

RIGHT - 175, LEFT- 125

Seeee! makin NAIK. ishh. aku rasa ni kesan dari tengok screen laptop always. kan dah effect mata. brightness pulak nak yang paling terang kan. hamekk kauu! 

sekarang ni aku tengok TV ke laptop dalam keadaan blurr-blurr. aku still boleh nampak benda atau tulisan yang jauh-jauh. cuma, tulisan kecik tuh, aku susah sikit nak baca. hehe. bila dah kronik sangat, baru aku buat spek mata baru. wuwuwuwuuwu.

apa-apa pun, hidup kena bersyukur dan happy. 



You Might Also Like

7 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. mnum carrot susu insyaallah makin kurg power tu

    ReplyDelete
  2. Skrin laptop sekarang dah ok minimum kesan berbanding komputer lama dulu crt punya tengok pon berair mata ahaha.

    ReplyDelete
  3. petua org tua: tgok benda hijau..mata jadi sihat!

    anywy, rabun and pkai spec ok ape. cool.. :D

    ReplyDelete
  4. @Hashira Yusoff haha. tengah tngok benda hijau ni. hik.

    oh yeahh. mmg cool!

    ReplyDelete
  5. welcome to da club! hahaha

    ai rabun gak =P

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook