Mencari designer header, banner or anything untuk blog or bisnes, dengan harga yang sangat MURAH?

Thursday, January 26, 2012


Bosan dengan header, banner blog korang?
tapi, tak reti nak design *macam aku*,
dan tiada banyak duit?
well, aku ada jalan penyelesaian nya untuk korang.
Dijamin MURAH and BERKUALITI!

Aku nak promote kawan aku yang sorang ni. 
dia ada bakat yang besar dalam bidang design-mendesign ni.

what? tak percayaaaa?

jom, tengok artwork dia yang super duper gempak! 











Facebook Timeline Cover Photo


Name card.





another artwork.






okay. now, its the deal.
kalau korang tempah header atau banner untuk blog,
hanya RM10 sahaja.
yeap, RM10 sahaja!
flash juga ada!
menarik kan?
kalau berminat hubungi,

Shafwan Radzi (email : shafwan.radzi89@gmail.com)

atau, just PM your needs to,

tawaran tutup bila? tunggu sehingga diberitahu kelak.

eh, tak kisah apa jenis design poster, bunting, banner untuk kedai, anything. just contact encik Shafwan okay. 
and kalau nak tengok gambar-gambar dia yang super awesome, boleh lah klik link bawah ni ek. ;) 


Sekian. ;)

Cemburu

Tuesday, January 24, 2012



Cemburu tentang kejayaan dia.
Cemburu tentang kecemerlangan dia.
Cemburu tentang kekayaaan dia.
Cemburu tentang kecantikan atau ketampananan dia.
Cemburu akan semuanya.


tapi, pernah kah anda terfikir bahawa ada insan lain yang cemburu dengan kita?

kita tak sempurna.

bersyukurlah dengan apa yang ada.

kena selalu ingat bahawa ini semua hanyalah pinjaman semata-mata.

;)



p/s: internet super lembap. lepas dah okay, aku akan balas jejak korang okay. deal?

Siapa Diandra Arjunaidi?

Thursday, January 19, 2012


heyo semua. today, aku nak perkenalkan satu artis baru yang well, not bad. 



Diandra Arjunaidi, cucu kepada lagenda perfileman negara Datuk Rosnani Jamil dan Datuk Jamil Sulong merupakan artis rakaman pertama Yuna Room Records. 

See, Yuna dah ada artis di bawah syarikat beliau. wow, such a big step Yuna!



jom kita dengar single Diandra Arjunaidi, Angkasa.



...

Jika ku tuliskan
sepucuk surat cinta oh bagimu
mungkinkah ia mampu
mengubah fikiranmu
tentang diriku yang sayang
menanti ketibanya hari

ke angkasa
dan kembali
ku tetap berada disisi
cinta kita bagaikan fantasi
kau lah yang ku miliki
kau lah yang ku mencari
selama-lamanya

walaupun kita dua insan
yang tak pernah memahami
diri kita yang berlainan alam
tapi takdir kita bertemu
dan ku tak akan lepaskan
perasaan ini

dan sayang mungkin kita
tak harus kekal begini
dan sayang kita harus
menempuhi realiti
realiti..realiti..

...



video dia macam ala-ala Yuna kan? dah nama pun artis di bawah Yuna.
tapi, paling penting, suara dia tak macam Yuna.
she's got a big talent.
luckily Yuna ambil dia. 

U Go Girl !

Lagu ni buat aku angau!

Wednesday, January 18, 2012


heyo semuaaa!
aku tahu korang mesti dah dengar lagu ni kan?
aku tak kira, aku nak share jugak.
sebab aku rasa lagu ni ohsem,
dan tepat kena kat aku. 

lirik, melodi nya sangat simple dan ala-ala retro gitu.
homai. sedap gilaa. 

Yuna - Terukir di Bintang 



...


Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu 
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu 
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba 
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia 


Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…



Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu.



...





DOWNLOAD MP3 TERUKIR DI BINTANG



p/s: lagu ini saya tujukan kepada sesiapa yang berkenaan dan mendapat tempat dalam hati saya. 
YES idiot, you! ;)


Mata den dah rabun!

Tuesday, January 17, 2012


Assalamualaikum! 

kekawan, mata kitew dah rabun! *gedik betei*



aaaa, sumpah. ini cerita benar. takdelah, dulu aku pernah buat checkup mata. sesaja jeh since its free kan.

tup tup. mata aku disahkan rabun. rabun jauh. at first, aku macam tak puas hati and maybe dorang punye trick nak suruh aku beli spek mata kedai dorang.

RIGHT - 125, LEFT- 100

Then, lepas dah lama-lama, aku pergi lah check sekali lagi. memang sah lah, mata aku rabun. makin NAIK pulak tu. demmit. 

RIGHT - 175, LEFT- 125

Seeee! makin NAIK. ishh. aku rasa ni kesan dari tengok screen laptop always. kan dah effect mata. brightness pulak nak yang paling terang kan. hamekk kauu! 

sekarang ni aku tengok TV ke laptop dalam keadaan blurr-blurr. aku still boleh nampak benda atau tulisan yang jauh-jauh. cuma, tulisan kecik tuh, aku susah sikit nak baca. hehe. bila dah kronik sangat, baru aku buat spek mata baru. wuwuwuwuuwu.

apa-apa pun, hidup kena bersyukur dan happy. 



Susah sebenarnya.

Monday, January 16, 2012


Susah sebenarnya. apa yang susah?
hurmmm.
susah jadi anak tunggal.
nak buat itu, tak boleh.
kena buat ni je.


susah sebenarnya.
tapi, aku harus bersyukur.
bersyukur sesangat.
bersyukur dengan apa yang aku ada.
and, stop complaining.
itu lebih baik.

my parents love me damn much.
just, sometimes, aku ni degil yang amat.

cuma,
aku tak suka bila kekadang orang salah paham terhadap aku.

oh, terlampu banyak benda ni terjadi.

kena sabar, kena tahan, kena redha, kena terima.
even hati sakit. yer. sakit.


syukur. si dia ada. even, kekadang dia tak ada.
yelah kan. tak nak berkepit, texting 24/7 lak kan.
nasib baik kau, kau, kau dan kau ada di sisi aku.

eh, tu jelah.


p/s: tawaran tetukar link masih dibuka. ;)


Update Link Blog Korang!

Sunday, January 15, 2012




aucakk! hai korang. okayy3. lets talk.
since blog aku dah lama terabai, aku nak kemas kini link blog2 korang kat blog aku ni haaa.

and, if ada sesiapa nak masuk dalam link blog aku, just leave me a comment dengan link blog korang okayy. senang kan?
tak payah ada entry semua.

tapi, dengan syarat, korang masukkan blog aku dalam blog korang. deal?

give and take okayy!

jom jom jom masuk! tangan aku dah gatal dah ni nak pergi blog korang! weee~

haish. tak sesabarnya.

Monday, January 09, 2012


Assalamualaikum semua.
hai kekawannn! sihat tak? aku harap korang dalam keadaan yang sihat okay.
ceit, mcm karangan bm jeh intro aku.

okay. forget it.


the truth is, aku tak sesabar nak habis final Jumaat ni. 13 Januari 2012!
sekarang ni aku ada gap since jumaat lepas, and next exam is this wednesday.

Rabu - Thermodynamics Chemical Engineering
Khamis - Mass Transfer
Jumaat - Heat Transfer


Sabtu, aku balik rumah. oh yeahh.

BUT, roomate aku habis exam esok, Isnin. so, maybe selasa dia akan balik. so, i'm all alone in my room. how sad it is. takpe. at least, ko boleh conquer internet kan kan kan? *positive*

so, sekarang aku tengah cuak sampai aku tak tahu aku dah habis study ke belum. just keep repeating the same thing. macam tak sabar gila, jumaat ni. haishhh.

minggu exam ni, mama selalu call. asking me whether im okay or not. somehow, it kinda relief me. kalau aku stress, mama akan cakap, 'sabar lah dik', and aku akan start nak nangis. aku tahu mesti mak aku sedih kalau dia tengok keadaan aku macamana kat sini. what she can do, just pray for me from far.

mama and ayah, adik sangat perlukan doa kalian untuk menempuh ujian ni. T____T

my roomate once said, buat jeh exam tu. kalau tak tahu pun, buat jeh. well, that keep me alive. JUST DO IT. DO IT! even it is hard or easy, just do it!


okayy. sekarang tepat pukul 4.20 am. cant sleep. sebab aku dah tidur kejap tadi selepas maghrib. and this morning, cadang nak jumpa lecturer. hope bersemangat nak study Thermodynamics these 2 days. Amin.

last, but not least,

WISH YOU ALL THE BEST IN FINALS! 

p/s: if kalau korang perasan, kalau korang view page blog aku ni, dia akan start view dari bawah. aku tak tahu kenapa, and takde masa nak fix it and aku tak tahu camner nak fix it, really. maaf. T____T

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook