Orang nak kahwin, kau pun nak jugak?

Thursday, December 29, 2011

Assalamualaikum~

sekarang musim kahwin kan? untunglah mak ayah aku. tetiap minggu dapat makan nasi minyak free. aku? berbayar kot!

dah lah tengah musim study week ni. aku rasalahkan, ni bukan study week, but, sleep week. serius wei. dengan cuaca yang sepoi-sepoi bahasa, hujan yang sehari turun 3 kali, betul-betul mengoda jiwa dan raga kau. serius wa cakap sama lu. elehh, lu olang pun mengalami perkara yang sama kan kan kan? ngaku jelah. kehkehkeh.

oh yarr. pasal kahwin.

*klik untuk ke sumber gambar*

aku kalau tengok orang kahwin kan, mesti rasa nak kahwin. ini serius *again* punya cerita. dengan pelamin yang dihiasi indah, kau dilayan bak permaisuri, mekap lelawa, berarak nak jumpa suami, bersanding, tepung tawar, makan beradab potong kek and done!

tapi, nak ada semua tuh, kena ada apa kalian semua? yerr, kena ada DUIT kan? takkan kau nak bayar pakai pasir. lain lah, kalau kau nak buat simple-simple je.

kalau aku, tak main lah simple-simple. aku kalau boleh nak buat grand sikit. yelah, aku kan anak tunggal. and I hope that it would be my first and last wedding. dan sebenarnya aku tak boleh imagine wedding aku camner nanti. anyway, just wait for my invitation's card and see how it goes. okay?

eh, CHUPP!. amboi, kuatnya berangan! belajar pun tak habis lagi, dah gatal nak kahwin ek? duit takde, berangan nak kahwin.

so, impian aku, aku nak belajar bebetul, score good pointer, and get a better job, get married. thats my goal in life. si dia pun sama. Amin. ;)

p/s: okay. cukup berangan. back on track syaz! study mode! 'MAYBE' akan berehat sebentar berblog, nak bagi laluan final exam. wuwuwuwuwu~

You Might Also Like

3 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. "tak mainlah simple simple"

    kaya siot. ayat orang kaya

    ReplyDelete
  2. mak saya dah tanya2 bila nak kawen.
    cisss.
    huhu

    ReplyDelete
  3. klu tngok org kawen..kita x nk kwen..tu org pnggil nafsu x normal..haha

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook