Orang nak kahwin, kau pun nak jugak?

Thursday, December 29, 2011

Assalamualaikum~

sekarang musim kahwin kan? untunglah mak ayah aku. tetiap minggu dapat makan nasi minyak free. aku? berbayar kot!

dah lah tengah musim study week ni. aku rasalahkan, ni bukan study week, but, sleep week. serius wei. dengan cuaca yang sepoi-sepoi bahasa, hujan yang sehari turun 3 kali, betul-betul mengoda jiwa dan raga kau. serius wa cakap sama lu. elehh, lu olang pun mengalami perkara yang sama kan kan kan? ngaku jelah. kehkehkeh.

oh yarr. pasal kahwin.

*klik untuk ke sumber gambar*

aku kalau tengok orang kahwin kan, mesti rasa nak kahwin. ini serius *again* punya cerita. dengan pelamin yang dihiasi indah, kau dilayan bak permaisuri, mekap lelawa, berarak nak jumpa suami, bersanding, tepung tawar, makan beradab potong kek and done!

tapi, nak ada semua tuh, kena ada apa kalian semua? yerr, kena ada DUIT kan? takkan kau nak bayar pakai pasir. lain lah, kalau kau nak buat simple-simple je.

kalau aku, tak main lah simple-simple. aku kalau boleh nak buat grand sikit. yelah, aku kan anak tunggal. and I hope that it would be my first and last wedding. dan sebenarnya aku tak boleh imagine wedding aku camner nanti. anyway, just wait for my invitation's card and see how it goes. okay?

eh, CHUPP!. amboi, kuatnya berangan! belajar pun tak habis lagi, dah gatal nak kahwin ek? duit takde, berangan nak kahwin.

so, impian aku, aku nak belajar bebetul, score good pointer, and get a better job, get married. thats my goal in life. si dia pun sama. Amin. ;)

p/s: okay. cukup berangan. back on track syaz! study mode! 'MAYBE' akan berehat sebentar berblog, nak bagi laluan final exam. wuwuwuwuwu~

#20 Edisi Not So WordlessWednesday - Jangan disangka...

Wednesday, December 28, 2011


Jangan disangka tong sampah itu adalah tong sampah jika di makmal kimia.

kenapa...?

okay.

ini nampak macam tong sampah yang normal kan?



tapi, lihat isi didalamnya...
-
-
-
-
-
-
-
-
-


macamana pisang goreng boleh tersesat dalam tu?

itu makluman semua,
dalam 'tong sampah' tu, ada bahan kimia yang tak digunakan.
bau dia tak usah cakaplah.
TENGIK.

kawan aku mati2 ingat itu tong sampah tuk bahan kering, rupanya, takk punn.

dah campak dalam tu, baru dia tersedar. 
hahahaha.
kitaorang gelak bagai nak rak time tu.

tu lah, main campak jeh, tak tengok bebetul.

peringatan yer bagi semua.

^____^





Benda ngarut ni tak payah lah nak share.

Monday, December 26, 2011

Assalamualaikum~


Aku terjumpa benda ngarut ni kat muka buku. 
memang ngarut. 

kalau kita sayangkan Allah, apa yang perlu kita buat?
solat,
puasa,
baca Al-Quran 
kan?

oooo, jadi maknanya kalau aku abaikan benda ni, 
aku berpihak kepada syaitan?
BULLSHIT.
kan dah kena.

haram jadah semua ni.

ini semua agenda freemason, illuminati.
watermark dia pun ada unsur illuminati.

so, pleaseeeee...

kepada sedara seislamku, abaikan benda alah ni.
Allah lebih maha mengetahui sama ada kita sayankan DIA atau tidak.

cukuplah, patuh perintahnya.

sekian..

Sumpah, aku geli!

Monday, December 26, 2011

Assalamualaikum semua. hai uolllsss! lama sudah tak jenguk blog aku ni haa. berhabuk dah aku rasa. rindu sesangat kat blog ni sebenarnya. tapi, disebabkan study harus diutamakan, blog terpaksa aku abaikan. im sorry bebeh. i promise, i will do it again! kehkehkeh.

okayy. now, asal yang aku geli sangat ni?

pernah tengok gambar breast yang ada berlubang-lubang dulu? yang kononya, kalau tak basuh bra selepas beli, breast akan jadi berlubang? masihkah kalian ingat?

korang tak rasa geli ke? aku, sumpah, aku geli gilaaaa. tak dapat nak cakap tahap mana kegelian aku tu. eewwwwww.

tadi, masa tengah syok stalk fb, ada satu group ni, post gambar MATA yang berlubang! ewww. sumpah aku geli plus 1000000xxxx. aku taknak show gambar tuh kat sini, sebab aku pun tak dapat nak tengok. bila tengok jeh, serta merta bulu roma aku berdiri. meremang cik kiah ooi. ni takat jumpa hantu pun boleh kalah ni.

yang paling best, ada yang share sekali tuh. aku sekarang ni masih terbayang-bayang mata tu. *meremang balik*

tu jelah nak habaq kat semua. masih dalam kegelian melampau. -.-'


#ewwwwwww

Cerita pendek ini berjaya buat aku sebak.

Thursday, December 08, 2011


Assalamualaikum.
memula sekali, aku nak korang layan satu cerita pendek ni.
cerita pendek ni lebih bagus dari cerita-cerita melayu sekarang.
i'm totally serious guys!


Untuk menghasilan filem sedih atau filem yang membuatkan penonton dapat tersentuh pada sesuatu filem, aurat, aksi ranjang, dan heroin tak semestinya menjadi elemen wajib. Filem pendek ini berjaya buat saya sebak tanpa melihat sebarang aurat dan aksi ranjang.
-Oh! Islam-

amacam? paham maksud tersiratnya? meh, share dengan aku meh.



oh yea, aku sekarang tengah diserang penyakit ciken pork pox or cacar air. 
demam dah okay. cuma, cacar air ni makin bertambah.
so, sekarang aku tengah berehat dekat rumah.
heaven lah jugak. tapi, banyak kerja aku tergendala kat UMP oi. adoiyai. 
apa beza dia?
T____T

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook