Mana satu aku nak buat dulu ni?

Tuesday, November 29, 2011



Assalamualaikum~

cuba cerita kat aku mana aku nak buat dulu ni? dalam list tu, satu jeh yang dah bertanda, means DONE. itu pun baru selepas present tadi. haishh. banyak nyer. sampai aku tak tahu nak buat yang mana satu ni ooi. bersusun-susun datang. dengan kena handle program lagi. 

aaaa, rasa cam nyesal masuk banyak sangat. nak tarik diri, rasa diri macam tak bertanggungjawab pulak.
so, nak tak nak, kena selesaikan satu persatu dulu. mana yang perlu didahulukan, didahulukan.
begitu juga sebaliknya.

mesti dak ubernisiti tengah busy sekarang kan? dah nak final bagi budak degree.  wuuuwwu. takutnyaaaaa.

semoga Allah permudahkan kerja kita semua. Amin. 

Tahniah Malaysia! Aummmm!

Tuesday, November 22, 2011


 Skuad Kebanggan Negara.

Good Job Khairul Fahmi, Badrol, Fakri Saarani and others.
Syukur Alhamdullilah.

TV3 pun masuk geng sekali!
jyeahh!

Last but no least,




Cinta Antara Blogger. Mustahil atau tidak?

Friday, November 11, 2011


Assalamualaikum semua.
pernah bercinta?
pernah bercinta dengan blogger?
pernah crush dengan blogger?
mesti ada yang pernah kan.
aku pun sedang melalui fasa ni.
bercinta dengan blogger.

selalunya, ramai yang tak berapa setuju dengan statement ni. bercinta di alam maya. mustahil ke tidak? bagi aku, Nothing Is Impossible. sebagai contoh, aku!

bagi aku, kalau yang mustahil, bercinta tapi tak pernah berjumpa. itu agak mustahil nak kekal. kalau buat scandalicious boleh gak kot. haha.

aku ada ramai kawan blogger. ada yang pernah jumpa, ada yang tak pernah jumpa langsung. and ada jugak kawan aku, blogger sesama blogger BERKAHWIN. yess. mereka ialah CheArmster dan HanaLoveNest. dorang first time jumpa masa big gathering kat TS anjuran Melz and aku pun ada gak time tu. cuma tak sangka dorang kekalkan hubungan tuh sampai dorang kahwin. sumpah sweet gilaaaaa!


*cantik*

More story about their life, just click on their names okayyy!

okayy. now. tell me guys.
pernah #bloggercrush?
ada kekawan korang yang pernah bercinta dengan blogger? 
meh, sembang-sembang nakkk!
weee~

oh, kisah aku dan dia ada kat blog lagi satu. kome pepandailah cari ek!
^___^


p/s: oh. esok. dah nak balik UMP. huwaaaaaa. makin jaranglah aku apdate blog. kalau ada cerita best, konpem aku akan share dengan korangg! yeahh. take care semua!

Kejap jeh rasa.

Thursday, November 10, 2011


Hari ni Khamis. 10/11/11
esok dah Jumaat. 11/11/11
hari Sabtu 12/11/11 bakal tiba.

ahhh. menciknyaa. sebab hari Sabtu ni dah nak kena balik UMP. wuwuwuwuwu.
mesti semua tertanya-tanya kenapa aku balik awal?
jawapannya, sesaja. parents aku suruh balik awal. sebab apa pun aku tak tahu. macam jadi anak buangan dah. haha. takdelah. aku memang suka balik awal. nanti aku boleh study apa yang patut hari ahad nanti. *kononnya*




Alhamdullilah. setelah berapa lama aku tak dapat BE dari Nuffnang, hari ini aku dapat seketul BE. even seketul, besar maknanya bagi blogger yang on off macam aku ni haaa. datang dari Toyota Corolla Altis. terima kasih daun keladi. stay lah lelama yer dalam blog syazberry ni. ngehngehngeh.

Esok insya-Allah ada topik hangat mahu dishare sama kalian. tunggu yarrr!

Best main dengan ... kan? Teehee!

Tuesday, November 08, 2011


Salam semua. eh, apesal dengan tajuk aku macam ... tetttt! haha. tu tak habis lagi sebenarnya. Best main dengan BEBUDAK kan? Teehee! haaa, itu baru lah tajuk yang sebenarnya.

baiklah kekawan aku semua, meh sini, aku nak cerita. takdelah. hari tuh, ada project TITAS. err, tak tahu apa itu TITAS? silalah google yer. hehe. so, kami bercadang nak buat project TITAS ni kat sebuah tadika. Hurmm, sebenarnya, tujuan asal program ni nak bagi impak maksima kepada komuniti. tapi, budak-budak, takdelah bagi impak sangat kan? prof aku macam tak setuju sangatlah. jadi, kena tukar rancangan saat-saat akhir. tapi, project kat tadika diteruskan juga.

jadi, rabu minggu lepas, kami berjimba-jimba dengan bebudak tuh semua. sangat besttt! mula-mula, kami dan bebudak semua memalu kucing. bila dah lelama, malu tu tolak tepi. ada yang manja, ada yang nakal, ada yang senyap, ada jugak yang aku boleh nampak, boleh dapat anugerah dekan! ini serius. budak umur 6 tahun taw. tapi, otaknya sangatlah genius. cita-cita nak jadi saintis. kau hado? :P

aktiviti dipenuhkan dengan aktiviti menari chicken dance, lagu kanak-kanak yang lama-lama dulu, melukis, mewarna dan origami. *pergh. macam tulis report tahu*


Dalam tengahari tuh, aktiviti kami pun habis. Secara keseluruhan, boleh tahan. semua yang terlibat, memberikan kerjasama yang sangat mantoopppp!

dah selesai satu beban aku nak memikirkan project ni. selepas ni, ada presentation and repot plak. *sigh* bilo nak solosai ni cik kiah ooi! sobar yolah cik bedah oooi! -.-'

okayy. jom kita cekidaut gambar yang aku amek guna kamra cokia. ngehngeh. ada beberapa keping jeh yang okay. banyak ada kat kamera. malas nak uplod. wee~









ini yang penting.


okayy. itu sahaja.

p/s: maaflah kepada sesiapa yang selalu datang and komen kat blog aku. lately ni sangat busyy. cuti seminggu ni akan ku manfaatkan nak terjah blog korang. jejegaaaa! ^^

I just want a baby.

Monday, November 07, 2011


*kredit to Redzuan Azis and Pixelated Dream*

Nak baby boleh?
boleh lah.. boleh lahh.
nak jaga, nak main-main, nak bagi makan. nak mandikan.
please, please, please.

haishh. maaflah. hari raya haji ni aku main dengan budak kecik jeh. ada tu, masa kat korban, aku main tegur jeh. comel kot! rawrr. jadi geram betul. even budak tuh jual mahal dengan aku. dah lama-lama dah ngam. siap suruh aku beli aiskrim lagi. -.-'

haaa, ini lah budak yang aku main-main masa dekat korban tadi.
tembam kann?
rawrrrrr!


aku tiada adik beradik lain. so, aku dah lama hidup sendiri. pernah jugak nak berangan ada adik sendiri. tapi, bila fikir balik, baik aku hidup sendiri. dont ask me why. ;)

so, kena tunggu aku kahwin dulu ar. baru berangan nak ada anak bebanyakk! kehkehkeh. 

itu sahaja. till next time, Insya-Allah. ;)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook