Sedap ohh lagu ni! Melodi Cinta by Azhar Mustapa

Sunday, October 30, 2011


Assalamualaikum dan hai kekawann! lama gila aku tak berupdate blog pinky aku ni kan? maaflah, kehidupan sebagai pelajar amat mengekang aku untuk update blog. twitter jeh boleh. kehkehkeh.

eh, lupa nak cakap. HOBEN JANG HOBEN. yeahh. nogori monang Piala Malaysia. memang tepat tekaan den. 2-1. hooreyyyy!

okayy. sebelum aku tinggalkan korang selama beberapa hari ni, aku nak bagi korang dengar satu lagu ni. kawan aku. orang nogori gak. nama dia Azhar Mustapa. boleh tolong komen okay? best ke idak. boleh kann?

Azhar Mustapa ni mana tahu boleh jadi next Youtube Artist. hehe. Amin. boleh pemes abang aku yang sorang ni. oh yeahh.


mood untuk orang bercinta, memang boleh layan lagu ni. 

RATE?
meh, rate meh. wee~

p/s: minggu depan penuh dengan tests. otak aku dah sesak. hari isnin, ada 3 tests. pagi, petang dan malam. haa, baguslah uh. meletup otak aku hari isnin. phewww.
doakan syaz boleh buat yang terbaik okay.
Amin.

Lagu Siti ni sedap jugak wei.

Sunday, October 23, 2011


Assalamualaikum semua. aku tengah sedih ni. semalam takdapat pegi #OctTwtFest. takpe. small matter onlyyy. okay. lets back to the topic todayy. ececehhh. abaikannn. :P

eh, korang dah dengar lagu Datuk Siti yang baru? Tajuk dia Falling In Love feat Sean Kingston. apa pendapat korang? best tak? bagi aku, not bad lah. cuma aku tak berkenan sangat dengan klip video dia. meremang bulu roma den. kikikiki

Jom dengar lagi dua lagu CT dalam English. nanti korang romen eh komen ek. nak dengar jugak pendapat korang. weee~

Remember You.
Siti Nurhaliza feat Sean Kingston.


I'll Wait Forever.
Siti Nurhaliza feat Christian Alexander.


Amacam? Thumbs up righttt? 

Jom pergi #OctTwtFest !

Tuesday, October 18, 2011


Aucak semoranggggg!
eh, kena ada salam dulu.
Assalamualaikum semuaaa! perghh. berkobar-kobar aku menaip ni. sebab apa? sebab aku baru jeh abes test aku yang pertama. baru yang pertama yer kawan-kawan. lepas deepavali, ada 5 test sedang sabar menanti ketibaan aku. okay. lupakan itu sebentar. jom beralih pada topik harini!

Jom pergi #OctTwtFest !

What is #OctTwtFest or Twtup?
Twtup is a meet-up/gathering for people who are connected through Twitter. The idea of a twtup is to meet new people and meet new friends all over Malaysia. OctTwtFest is a continuation of Oct23rdTwtup that was held on 23rd Oct 2010. Because of the overwhelming response from the tweeps (residents of Twitter), we have decided to make this as an annual event for social media goers.


So, kepada sesiapa yang ada Twitter, jom meriahkan lagi acara ni wei. Biggest Twtup in Malaysiaaa! Mana tahu dapat pecah rekod Guinness Book of Records. Lagi mantaplah Malaysia kann? ^____^


Details:



Lagipun, ada ramai artis yang akan datang event ni! yelah. artis pun kebanyakkan aku tengok, #tahitwitter jugak. ada Joe Flizzow, Altimet, Ila Damia, Faliq Fahmie, ahhh, banyak lagi lahh. 


Tapi kan, yang malangnya, aku tak dapat join! sebab parents aku nak datang Pahang minggu ni. so, memang tak dapat nak join lah. sedih tahu! sebab ramai gak tweet people yang aku nak jumpa. yang rerapat dengan aku jelah.


But, its okay. sebab aku dah beli baju untuk event ni. takpelah. tak dapat pergi event pun, dapat pakai baju pun takpelah. yang penting, baju ni ada tweethandle aku sendiri! cool yawww!



@syazberry

ohh. itu sahaja untuk harini. Jom pergi! wuwuwuwuuwuwuwu. Sabtu ni makan hati berulam jantung lah baca tweet korang. HAVE FUN guysss! ^____^

Contest Daniel Adie : SISPA

Wednesday, October 12, 2011


*klik untuk terus ke contest*


Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian.

yeshh. akhirnya setelah bertapa selama beberapa hari di Gua Semanggol, aku tergerak hati nak masuk contest yang sangat gempak ni. eh, korang ingat senang ke nak dapat hidayah nak masuk contest? kena bertapa tahu. haha.

contest kali ni senang jeh bagi aku. just tempek gambar jehh. contest ini dianjurkan oleh abang kesayangan aku yang hensem, Daniel Adie. eh, korang tak kenal keh? korang tak cukup pro lah dalam dunia blog ni. kehkehkeh. Abang Adie ni aku pernah beraya ke rumah dia masa raya harituhh. best kott! jejalan ke Melaka. rugi tak naik kereta Myvi Lagi Best dia. melepasssss. >>> rujuk entry SINI.


Hadiah dia sangat bestttttttt! my feveret tawwww! fuhh fuhh.


jom tengok gambar senyuman ikhlas dan palsu aku. tak tahu lah jadi ke idak. takpe, asalkan cuba.


Slogan:

Kekadang, senyuman palsu terukir apabila, keadaan sekeliling memaksa kita untuk tidak ikhlas untuk melakukan sesuatu perkara. Jadi, keikhlasan hati itu tiada.

Tag 2 orang:


Itu sahaja. Fuhh. heharap aku menang. mengidam forrero rocher ni wooi! hahaha.

;)

Betul ek cenggini? Ke salah?

Saturday, October 08, 2011



betul ke cenggini? korang rasa macam mana?
kita kan sebagai blogger, kekadang tuh, ada jugak gathering yang dianjurkan.
pada pendapat aku lah kan, benda ni MEMANG betul. haha. macam aku lah kot. segann kot kekadang pergi gathering. aku taknak dorang expect aku high sangat. 
bila jumpa, aku selalu fikir apa yang bermain dalam fikiran dorang.
macam, 'OoOoOo, macam ni ke syazberry?'
lagi satu, 'Apa? Berry-berry?'. 
and, I was like, -.-'
errr, ini firasat aku sahaja. bukannya selalu betul okayy.
tapi kan, bebila dah lama-lama dengan mereka, barulah jurang tuh dirapatkan.
bukan itu keh fungsi gathering blogger?
^___^

Different is beautiful?

Friday, October 07, 2011


Different is beautiful? Is it true? what say you?
agree? 

I'm different from others. really different. I'm BIG. my friends are all NORMAL.
does it make me Beautiful?

Eh, don't get tricked by my pictures. Pictures tell lies. Don't you all know about it?
HAHAHA. FYI, cameras love me. 

I have to admit it, sometimes I felt really small (even big) when around with my friends. Its true. comes from my heart. but, I have to go on. sigh. I think, I already posted this kind of entry. By blogging,  I'm trying to get my confidence when meeting new people. And then, I came out with this new recipe. 

The recipe is,

JUST BE YOURSELF!

Try it. Good Luck and Happy Friday. ;)

*crap*

p/s: pergh, speaking doee. kau hado? HAHAHA.


Kenapa kau harus jadi GAY?

Wednesday, October 05, 2011


hai lelaki kacak,
kenapa kau harus menjadi GAY?
boleh berikan aku satu sebab?
adakah disebabkan kau pernah kecewa oleh perempuan pada zaman lampau, kau jadi begini?

kau hensem, kau kacak.
menjadi idaman dan igauan setiap wanita.
tapi, malangnya, nafsu kau terpesong dari yang sebenarnya.
apa yang sebenarnya yang bermain-main dalam hati dan otak kau?
sungguh aku tak paham tatkala melihat gambar-gambar kau.
aku harus akui, aku GELI. yuccckkss!!

jangan ingat semua perempuan sama.
kau fikir, sekali kau dipermainkan oleh seorang perempuan, kau menganggap semua perempuan adalah sama?
maaf, tanggapan kau salah sama sekali.
tidak semua perempuan sama kau tahu?

takkan kau tak tahu, sekarang bilangan perempuan melebihi lelaki?
jadi, bila kau jadi macam ni, siapa yang patut kami jadikan seorang suami?
aku tak rela bersuamikan lelaki seorang gay.

insaflah wahai lelaki. kiamat makin hampir.

Wallahualam. ;)

YOU GAY, IM NOT OKAY. 

*random entry. from bottom of my heart*

Musim Konvo buat hati aku tak keruan.

Saturday, October 01, 2011

Assalamualaikum. sudah lama gila blog ni berehat panjang. rindu sebenarnya nak berblog. jangan risau, blog korang tetap ku bace, tapi, hanyalah sebagai silent reader. aku malas nak komen. kalau ada butang LIKE, aku LIKE sahaja. tu lah functionnya butang LIKE kan?

okayyy. sekarang rindu aku kat blog sudah tak tertahan lagi. rinduu bangattttt! muah muah muahh! awrr!



credit to Fuad Gumbell - 2011

sekarang kan musim konvo kann? boleh dikatakan sejak dua minggu ni, aku tengok kat FB, semuanya cerita pasal konvo. tak kisahlah, kau sendiri yang konvo keh, adik or abang or kakak kau yang konvo keh, yang penting semua sekarang cerita konvo. FB aku penuh dengan gambar-gambar konvo.

kalau kat UMP, sekarang ni musim konvo. sungguh best bila tengok kakak-kakak dan abang-abang berpakaian jubah konvo. sambil pakai topi graduation. wahh, jeless gilaaaaaa. haruslah aku jeless sebab aku punya turn lambat lagi. yang paling aku takut, mampu keh aku habiskan belajar aku kat UMP ni. aku just harapakan doa-doa kawan supaya aku boleh habiskan belajar aku dengan masa yang ditetapkan. taknaklah extend. tak nakk! shuhh, pergi jauh-jauh!

credit to Fuad Gumbell - 2011


Selamat berkonvo rerakan blog, twitter, facebook di Universiti seluruh negaraaa!
Hope korang berjaya pada masa hadapann!
Aminnnn!

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook