Raya Sakan - Raya with Pemes Bloggers!

Thursday, September 08, 2011

Assalamualaikum. wahh, memang raya sakan betul aku ni. asyik-asyik pergi beraya jeh. memang tak lekat aku kat rumah. lagi-lagi, ayah aku cuti seminggu. jejalan jelah ek. ingat entry aku yang semalam? #15 Wordless Wednesday? itu hanyalah teaser sahaja. amcam? jeles tak? silalah jelesss. kikikiki

okay. jom start the story mory.


                                Qarl                Syaz               Daniel Adie        Nabil Aizat      

                               Hizami Li       Mishhy Innz          Zulaikha       Amir Naufal NA


Kak Innz ajak aku pergi beraya ke Melaka ke rumah Hizami Li Budak Lelaki Sebelah Pintu. aku rasa, macam WOW! great opportunity to me. yelah, Hizami ni pemess kott. dan lagi best, ayah dan mak aku kasi lepas pulak ke Melaka. tu yang macamm, BEST!

so, Ahad lepas, Kak Innz datang jemput kat rumah dan terus bergerak ke Alor Gajah. nasib baik senang cari rumah Zami ni. sampai sana, dah ada dah kawan-kawan Zami yang menunggu. lelaki 3 orang. segan tak segan lah aku. haha. bila tanya, semuanya bloggers. ada Daniel Adie, Fiq Fikri dan Amir Naufal NA. aku kenal dorang macam gitu-gitu jelah. then, datang pulak, Qarl dan Nabil Aizat.

Hizami Li's House

kenal Nabil Aizat? sesiapa yang selalu bace blog Hanis Zalikha, korang mesti kenal dia masa HZ pergi trip ke Germany. masa beborak dengan dorang, asyik keluar nama HZ jeh. tup-tup, ini rupanya kawan baik HZ yang study kat Germany tuh. I was like! O M Jayyyyy. untung tahu? eh, dia ni single lagi kot. Pergilah usha-usha. haha. yang penting, lesung pipit tuh yang mahal tuuu!


 nape Qarl tutup hidung? 



selepas pekena meehoon goreng buatan tangan Zami dan selepas photoshoot sebentar, kami bergerak ke rumah Daniel Adie. eh, nak kasi korang jeles boleh? aku dan kak innz satu kereta dengan Zami. jeles tak? silalah jelessss. kikikiki

Agak jauh lah rumah Adie. dekat dengan Bandar Melaka tuh. masa masuk rumah Adie, aku macam fuyoooo. cantik siot rumahhh. siap ada bunga-bunga lagi kat dinding. Adie yang lukis tuh. nanti akan tunjuk gambar. then, kami dijamu dengan spaghetti Adie yang masakk! sedap tapi pedas. berpeluh-peluh dorang makan tahu? *eh, peluh-peluh ni sensitif tahu. lagi-lagi Fiq Fiqri tuh haaaaaa* dan semestinya ada sesi photoshoot.

 yummehhhhhhhh!

abaikan mamat dua ekor tuh, fokus yang belakang tu, lawa kann? Adie yang lukis sendiri.



then, selepas rumah adie, kami pekena Cocunut shake. siapa entah yang selalu sebut cocunut shake. baguslah tuh. aku pun dah lama tak pekena coconut shake. kami pergi dekat Cocunut Shake Alai. masa minum-minum tuh, gossip-gosiip lah kejap. bloggerrsss, mestilah ada gossip yer dak? tapi, selalu digangu oleh bunyi blender cocunut shake tuh. dah lah hot story time tuh. redah jelahhh.

 Jom pekena coconut shakeee!

Busy betei Fiq Fiqri. yang Hizami dan Nabil sungguh khusyuk bergossip.


Jejaka Bloggers

then, kami, Innz, aku dan Zami berpisah dengan geng yang lain. Qarl dan Nabil terpaksa balik awal. takut jam pulak nanti. Amir Naufal dan Fiq Fiqri balik ke rumah dorang. nak raya rumah kawan lagi. rumah dorang dekat jeh dekat Melaka.

Eh, then, aku ajak Zami pergi ronda-ronda Melaka. bukan selalu dapat ronda-ronda ke Melaka ni. Zami bawak kami ke Jusco Melaka. mak datukkk, gila besar dan panjanggggg! Jusco terbesar di Asia tak silap aku. besarr gilaaaaaa. banyaklah store-store kat dalam tuhh. jejalan jeh. window shopping.

then, gerak balik ke rumah Zami sebab kereta Kak Innz tinggal kat situ. selepas solat semua, kami gerak balik ke Seremban.

sampai rumah dalam pukul 9 malam. penat kot. mata dah merah-merah dahhh. then, sleep time!

itu jeh kot cerita punya panjang lebar. hehe. silalah jeless. dipersilakan. *joke*



 Me and Mishhy Innz

Mishhy Innz, me, Daniel Adie


Nabil ada lesung pipit, aku adaa.... double chin.
okaylah tuh kot.

me and model bakal ngetop! muahahah
Fiq Fiqri

Me and Misshy Innz again!

Me and Daniel Adie


fuhh. memang bestlah tapi, sumpah segan dengan dorang ni. dahlah 6 orang lelaki, 2 perempuan jeh!
pastuh hensem-hensem dan pemes-pemes lak tuhh, lagi lahhh, segannnn. haha.
kecik jeh aku rasa *padahal besar* bila dgn dorang.
hope, raya tahun depan boleh jejalan lagi! boleh kenal-kenal kekawan baru kann?
^____^

You Might Also Like

20 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. best gile.. ^^ mai langkawi lak... tanya mak ayah tengok.. :P

    Lemon segar

    ReplyDelete
  2. nice post..haha..part single tu buat i blushing skit arh..

    ReplyDelete
  3. syaz sayang umie tak?? kenapa tak ajak.. =( umie knal sorang jek Hizami Li.. hahahah..

    ReplyDelete
  4. nest top pemes blogger goes to ---> Syazana Nazri...kena tempias tu syaz..hehehe :)

    ReplyDelete
  5. Wahhh!
    Best!
    Serious best!
    Wish I would have the chance to meet all these famous bloggers one day.

    :)

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya dear...maaf zahir batin mana tau kalau ade salah silap :)

    ReplyDelete
  7. wahh..untungla~

    kalau aku join..msti aku yang paling terpendek..haha

    ReplyDelete
  8. untung laaaaa.... dpt beraya ngan blogger pemes.. heheh..

    ReplyDelete
  9. best memories for this raya . hehe ;)

    ReplyDelete
  10. Wah!! best giler seyhh!! kim salam kat diorang ek..ha3

    ReplyDelete
  11. waaa.. syok sungguh beraya ye. jemput datang rumah. tapi saya jemput datang je, makan tak tau lagi nak jemput ke tidak. lalala~

    ReplyDelete
  12. wahh wahh wahh raya sakan naaa dgn blogger femes amoss lagi^^

    ReplyDelete
  13. Best entry nie..huhu...

    Aduhai..puji lebih2 pulak..segan adie..

    ReplyDelete
  14. wahh untong lahhh berye bersame blogge rpemes.by the way si aizat npk cm encem.auww

    ReplyDelete
  15. @Fiq Fikri aku rasa gambar kau da banyak dah aku rasaaaaa.

    ReplyDelete
  16. pabila bloggers berkumpul pada hari raya!! surely u guys got lots of fun..uwwwahhh, meriahnya ;)

    ReplyDelete
  17. kimsalam kat hizami li okay..bye ;p

    ReplyDelete
  18. kenapa Nabil Aizat itu sgt comel?

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook