Raya Sakan - Rakan Sekolah (PART 1)

Sunday, September 04, 2011


Assalamualaikum semuaaaa. haaa, hari ini dan esok kita cerita pasal rayaa. selepas jeh balik dari kampung jumaat malam dan uruskan segala urusan pendaftaran subjek, hari Sabtu aku dah pergi berayaaa. minggu ni memang kerja aku beraya sakan jelah. sabtu raya dengan rerakan sekolah menengah. ahad pulak, dengannnnnnnn.... eh, nanti dulu. itu cerita esok!

okay. mari bermula. *amaran, entry mungkin agak panjang* 

mula-mula, aku dan Iqa, pergi beraya dahulu ke rumah Syuhada kat Paroi. selepas pekena laksa, kami bergerak pulak ke rumah kawan blogger aku, kak Adreena namanya. ini pun main terjah jeh ni. dah alang-alang tuh, raya lah sekali. dekat pulak dengan rumah Syuhada. selepas makan simple-simple jeh, bergerak pulak ke Seremban 2. Syuhada ikut sekali. Kawan, Laila buat rumah terbuka. yang bestnya, rumah dia dekat dalam kuarters polis. cuak gak lah bila nak masuk tuh. tapi, bebuat cool jeh. makanannya pun sedap. ada lontong, soto, nasi lemak, agar-agar cendol and siap ada birthday party lagi. merasa jugaklah kek birthday.

 Laila, Syuhada, Iqa, Liyana

Laila, aku, Syuhada, Liyana

aku dengan Syuhada.

aku dengan kak Adreena. 
*alahai, besarnya gue*

next, pergi pulak ke area Seremban 2 jugak. Aziza's house. rumah dia ni, kami main terjah jeh. before that, call dia. nasib baik ada kat rumah. borak-borak sambil kuih raya masuk mulut memang syiok. terbukak kembali cerita ni. ngumpat orang ni, ngumpat orang sanaaaa. haha. bukan ngumpat lah. jadi? bercerita balik kenangan lepas. si Aziza ni pun rajin jugak bace blog. same interest with me. tapi, malas nak berblog. ada yang blog dia bace tuh, aku kenal. nak tahu siapa? tunggu esok! wee~

Aziza's House (left)
dan kemudian, bergerak ke rumah Liyana. makan-makan karipap panas sambil rehat-rehat dan solat. rumah Liyana memang best. wi-fi pun laju. hikhikhik. eh, yang penting, merasa jugaklah aku naik myvi PINK. jelesss wooooooo. aku bila nak dapat lagi ni. -.-'

aku dan Liyana comel!

dalam myVi PINK!
*excited*

kemudian, bergerak ke rumah Fatin dekat Rahang. masa kat rumah dia ni, lama sikit. sebab cerita banyak gilaaaa. kat rumah dia pun hanya ada mak, abang dan dia jeh. so, memang panjang lah berborak. ambil-ambil gambar lagi. makan lagi. kalau nak berborak dengan dia, memang sampai esok pun tak habis. cerita pasal study, kekawan lama, status tuh, status ni. macam-macam lagi lah. tapi, tu lah, masa memang tak cukup. sampai kat rumah dia pun, dah nak maghrib. selepas solat maghrib, kami beransur. 

then, bergerak kembali ke rumah aku. eh, rumah aku, mestilah kena raya sekali. jamu dorang dengan drummet and air jelahh. rumah aku tak siap lagi. kuih pun tak sempat nak masukkan. busy lah katakan. 

akhir sekali, ke rumah Iqa. haha. datang ke rumah dia, hanya untuk makan nasi jeh. mana ada aku sentuh nasi the whole day. laparr wei. aku tak boleh hidup tanpa nasi. nasib baik ada lebihan lauk and nasi. redah jelahh. ahha. apa punya perangai lah. hikhikhik.

Iqa's House

then, Liyana hantar aku balik. sebab rumah aku n Iqa jeh. terima kasih sayanggggg!

itu sahaja cerita. eh, panjang keh? agaklah kann? 


Myvi PINK ni. mood, teruja betei!

esok, lagi cerita best!
tunggguu naaaaaa!


You Might Also Like

8 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. syazzzzzzzzzz... rinduu..
    Myvi pink + hp pink.. gangster betol..

    ReplyDelete
  2. @Umie Artoqiemie haha. rinduu jugakkkk!


    kann? biasalah. die hard fan PINK!

    ReplyDelete
  3. lahh stay serembann ker?dah alang2 tuh raye lahh umah kite kat ampangan tuh.hihi

    ReplyDelete
  4. kim salam kt yg cun lam pic tu k..haha

    ReplyDelete
  5. #tuntunglahh ade kete. hahahah

    jeles wey ade kete. Aku ni tak mampu huk3

    ReplyDelete
  6. oiii.pic kt uma aku mana??
    tak bolee jadii nii :P

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook