Macam ni keh kredibiliti seorang pemimpin?

Sunday, August 21, 2011


Assalamualaikum.
rasa macam dah lama tak menulis kat sini. berblog-walking apa tah lagi kan. trafik memang mendusup jatuh lah. err, whateva lahh. dah lah aku teraddicted satu game. semua dah terabai. eh, itu cerita lain. nanti aku update okays.

PEMIMPIN?



okay. aku bagi korang situasi.

dalam satu pilihan raya organisasi, kau ada sokong seseorang ni. kira kawan baik lah. kita bagi nama Mr. A. kau punyalah kempen bagai nak rak. edar flyers ke sana sini. dan keputusannya, Mr. A ni menang kerusi sebagai Presiden. time tuh, kau rasakan semua usaha kau berbaloi. sebulan lepas tuh, semua masih okay. tetapi, kemudian, dia hilang tanpa khabar berita. okay fine. dia cakap dia sakit. teruk tuh, tak tahulah. tapi, nampak macam teruk. dan paling tak best, dia tak bagi tahu anak-anak buah dia kemana dia pergi. hilang macam tuh jeh. FB diacctivate. sms or call hp, semua tak dilayan. senyappppp! apa kau rasa? apa yang bermain dalam fikiran? ada tak korang rasa dia ni masih hidup keh, meninggal keh, koma keh? undefined. yang teruknya, anak-anak buah lah. siapa yang kena marah or maki oleh pihak atasan? anak-anak buah jugak kan? at least, bagi lah tahu SEBAB kenapa menghilang. update lah sentiasa. handphone ada. bukan tak ada pun. call jeh punnnnn. susah keh? korang rasa tak bengang keh?

yang paling aku kesian dekat MT lah a.k.a anak-anak buah. bersusah payah menghandle organisasi. nasib baik, dorang bersama menguruskan organisasi. malangnya, aku bukan kat sana. kalau aku kat sana, at least boleh lah tolong apa-apa yang patut. hurm. tak tahu nak kata apa lagi dah.


Macam ni ke kredibiliti seorang pemimpin? urrghhh! >.<

kalau korang berada dalam situasi ni, apa yang korang akan buat? 

You Might Also Like

15 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. lempang je org gitu..hahaa.. ntah la..susah jugak ek.. maybe die ade masalah tersendiri..

    ReplyDelete
  2. Jawatan tu adalah amanah
    bukan pangkat semata-mata
    pandai-pandai la dia menjawab di sana nanti

    apepun, semoga dia dlm keadaan baik saja
    dan kepada semua anak-anak buah, semoga terus bekerja dgn penuh amanah dan berdedikasi

    ReplyDelete
  3. ta sepatotnye seorang pemimpin bersifat sedemikian. beliau kena hargai apa yang org da buat kat die kann

    http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/jauh-perjalanan-luas-pengetahuan.html

    ReplyDelete
  4. mcmm lepat geram je,awak mt ek? sabar yer... huhu,,pemimpin cam tu kita tendang je,lantik baru..buat meeting

    ReplyDelete
  5. hurm, bleh plak camtu ye..
    lantik je lah pemimpin yg baru..
    yg lama tu, abaikan je.. :)

    ReplyDelete
  6. hemmm mybe die ada sbb sendiri knp die buat cm gitu..
    dan mgkin syaz boleh buat meeting dgn ahli2 laen utk decide ape yg terbaek..




















    luv ;
    cik ana ^__^

    ReplyDelete
  7. xpatut betul !!! selalu dengar jer benda2 cam nie,,xpernah rasa lagi...=) hopefully xkan dapat lah....

    ReplyDelete
  8. Mungkin dia ada sebab-sebabnya yang tersendiri. Kadang semua masalah tu boleh dicerita tapi bukan semuanya boleh dikongsi. :)

    ReplyDelete
  9. hmm.. dlm situasi ni agak susah jugakla nk kita judge sbb kte sndiri xtau apa msalh dia . mmg ketua tu bersalah .. sbb xbgtau apa mslah dia . and kita kena sabar hinggala dia muncul dan cerita semuanya . baru kita boleh judge .

    ReplyDelete
  10. pemimpin yang cepat mengalah umpama pemimpin yang kalah dimedan peperangan..




    sekeh macam the rock is cooking je kalau meaw,haha :D

    ReplyDelete
  11. nak hilangkan jejak mcm pemimpin 2 gak..hehe.. pastu bila dia muncul kembali..semua anak2x buah dia tk de! *padan muka..hahaha

    ReplyDelete
  12. backhand je..hahahahahaah
    tu lahhh pemimpin cam gitu..
    x patut kot..
    cewahh pandai aku cakap..
    hak3

    ReplyDelete
  13. lebey suke jadi lone ranger...lagi senang...

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook