kita allergic selendang a.k.a SHAWL.

Thursday, August 11, 2011

hai awak semua!
kita nak cakap something ni. sebenarnya kan, kita dah lama taw teringin nak pakai selendang (shawl).
kan sekarang ada banyak fesyen shawl. ada style hana tajima lah, yuna lah, arabic lah, macam-macam lagi lah.
tapi kan, yang paling sedih, kita kan tak reti pakai shawl. muka kita tak sesuai. kalau kita pakai kan, muka kita jadi booolat macam doremon. doremon pun mesti tergelak guling-guling kalau tengok kita pakai shawl.
mencik tahu?

ini kawan kita cik Yana yonet. yang belah kiri tuh. tengok dia pakai shawl, cantik kan?
kita jeless bila tengok semua gambar2 dia.

bila nampak pompuan pakai shawl, kita mesti jeles. sebab apa? bila kita tengok dia pakai shawl, macam terletak lah shawl tuh kat kepala dia. cantik jeh kalau dia pakai shawl. boleh lilit-lilit, macam-macam fesyen boleh buat. ada orang tuh badan besar, tapi, kekadang kalau dia pakai shawl, pun naik cantik. kenapa kita tak boleh? kawan kita ramai pakai shawl. kita? hari-hari pakai tudung bawal.

dah lah susah gila nak cari tudung bawal sekarang. RM20 pun paling koman tahu? kalau shawl? RM10 pun boleh dapat taw. macam-macam kaler boleh dapat. warna pelangi pun ada. kalau tudung bawal? kita selalu ambil kaler hitam jeh. sampai mak kita pun tegur, kenapa asyik kaler tu jeh? nak buat macam mana? dah kaler tuh jeh yang sesuai dengan kita. kita sedih taw. diskriminasi betul.

tipu lah, kalau kita kata kita tak pernah beli shawl. kalau awak nak tahu, kita ada koleksi tudung shawl taw. dalam 5 kot. selalu rambang mata bila tengok yang lawa-lawa. kita pun terpedaya dengan acik kedai tu kata.
'dik, jangan risau. mesti sesuailah dengan adik. tak ada bulatnya pun'
kita pun suka lah bila ada orang cakap macam tuh, dan dengan girangnya membeli.
balik rumah, kita cubalah try pakai. Ya Allah, sungguh tak sesuai tahu? boooolat gilaaaa.
bila kita dah benci dan mula putus asa, kita lipat balik shawl then letak dalam almari or beg.
kita tak hingin nak bukak balik sebab kita kecewa dengan shawl tuh.
kan dah membazir. berdosa tahu?

bila kita pakai shawl kan, tangan kita tak reti nak duduk diam. sikit-sikit nak usik shawl kita. nak bagi jangan nampak bulat sangat. nanti semua orang pandang kita. kita malu lah. lepas tuh, kita rasa rimas sangat pakai shawl. rasa macam tak selesa sangat lah. bila dah tak selesa yang amat sangat, kita sanggup tukar pakai tudung bawal balik tahu. entahlah. maybe kita tak biasa lagi.

kita pun tak tahu bila kita nak pakai shawl. kalau tudung indon tuh pun sama, kekadang nampak okay. kekadang nampak bulat jugak. kalau nak cari yang sesuai, sangat susah betul. banyak dugaan betul.
maybe kita hanya sesuai pakai tudung bawal.

 ini muka kita bila pakai shawl. dah banyak kali amik gambar sebab nak dapatkan angel yang cantik.
hasilnyaa? pppffffftttttt!


ini pulak kalau pakai tudung bawal. serius lain kan?
nampak kurus sikit bila pakai tudung ni.
kaler nak hitam je lah kan?
-_________-'


tu jelah. kita nak bawak diri ni.

*entry paling gedik yang pernah aku buat. sila lah jangan termuntah banyak sangat*

You Might Also Like

33 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. okay je aku tengok..haah..bak la gambar full sket :D

    ReplyDelete
  2. entahhh..lawa je..muka
    mmg lah nmpk bulat...
    takkn petak pulak kn..
    hahahaaha..
    adik2 aku suka pakai..
    bebelit belit shawl..
    mesti lmbt klo nk bersiap..
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. TUDUNG BAWAL RULE!! hehehe i love tudung bawal too ^_^

    ReplyDelete
  4. actually sis pon dlu xkai shawl. sbb nmpk bulat. then sis try cri inner yang xbuat muka sis bulat. dan akhirnya. dah boleh pakai.=) tp org xbiasa nih pelik sikit kn. kejap2 rasa cm xbetul je tudung tuh even org ckp ok.huhu. pepun. kena berani mencuba. =)

    ReplyDelete
  5. okei je awk pkai . saya pon tak reti nak pkai shawl . smpai kena kutuk . uish =,="

    ReplyDelete
  6. aah . AA tu ketua blog sy , B2 . huhu . sy junior awk :D

    ReplyDelete
  7. haha comel je la ko pakai shawl tu..nmpk ayu gitu ;)

    ReplyDelete
  8. pakai jerlh tudung bawal syaz..kehkeh btw, ala, orng bkn tgok pon muka bult @ x..dia tgok cre kita mngayakannyer..

    ReplyDelete
  9. my sayangs, kalau nak tau dulu yana pun sme mcm awak. rse mcm bulat gila muka. rse mcm luas gila nam pndang mane2 huhu. itu semua perasaan la dear. mmg mcm tu rse. yg penting percaya diri. try la. cantik je yana tgok :D

    ReplyDelete
  10. eh , lawa jela u pakai shawl . comel je . kalau tanak nampak bulat , trylah guna inner cotton then muncungkanlah . tak pun beli inner jenis tudung rudung bawal . pakai lah dgn shawl . confirm lawa :)

    ReplyDelete
  11. Alaaaaa, syaz..
    ok je Umie tgok tu...
    takpe2 pelan2.. k..
    Konpiden la sikit , umie sokong Syaz ni. =D

    ReplyDelete
  12. eh saye first time pakai shawl pun tak yakin taww ^^ saye lagi la bulat dan time tu tak ramai lagi org belah sini pakai shawl , hee .
    buat yakin aje ^^
    lagi pun comel je syaz pakai ^^Y

    ReplyDelete
  13. hohohoho
    macam2
    okay jer tu
    :-)

    ReplyDelete
  14. every girl is beautiful. just be yourself. :)

    ReplyDelete
  15. sebenaqny, yg pnting kita rsa confident..
    bila confident, pakai pa pown akan rsa ok..
    kdg2 prasaan kita ja kata kita pkai xok..
    :)

    ReplyDelete
  16. kalau nk suh elie pakai shawl, sila bg sejam dan ke atas untuk elie melilitnya okay? hahha

    ReplyDelete
  17. tak minat perempuan yang pakai shawl..sebab kebanyakkan shawl pendek2..
    hukum letak gambar makanan time ramadhan?

    ReplyDelete
  18. ok apa..cantik jak pun..trust urself..

    ReplyDelete
  19. that pic serius oke..:)
    i mean it..

    ReplyDelete
  20. oke jela awak. kena ada confident la sket ye :)

    ReplyDelete
  21. cantik je larw...sama je la...saya pakai pon bulat jugak..anyone can try..caya la~~

    ReplyDelete
  22. kalau awak tknak muke nampak bulat sgt, pakai shawl dengan inner syria tu. cr yg cotton sbb die mcm senang nak bentuk2, tarik2 sket, seyes mesti cantik n tak nmpak tembam. muke fieka pon tembam, tp tryla pkai ngan inner..

    tp fieka pon ske tudung bawal. lg ayu! :)

    ReplyDelete
  23. be confident kay, aslkan jgn terlebih confident ;)

    ReplyDelete
  24. Best entry nie
    Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. terima kasih lah kepasa sesiap yang komen. hehe. terharuuuu!

    ReplyDelete
  26. yakin dgn ape yg awk pakai tau :) so far nice what u wore shawl :) likeee :)

    ReplyDelete
  27. ok je u pakai shawl tak bulat pun. ehee.

    yg penting ikut keselesaan hehe..
    salam kenal.

    ReplyDelete
  28. alhamdulillah..leh masuk semua tudung *RIAK* ..HAHAHA

    ReplyDelete
  29. muka ca pon bambam bolat...hehe..kena pandai cari jenis kain shawl..jangan cari yang lembik...cari yang keras n tebal sikit.pakai ngn inner atau lipat hujung jd 3segi macam nak pakai tudung..nanti ok la sikit.. :)

    tapi skang ca men lenjan pakai tudung awning..cepat..haha

    ReplyDelete
  30. kalau nak tahu.. una pun mengalami masalah yang sama.. pipi bulat.. xsesuai pakai shawl.. tpi xpe.. kita jgn rendah diri ..sekarang ade bawal2 yg cntik2.. :D

    ReplyDelete
  31. nak pkai shawl taknak bg muka nampak bulat boleh jgk...
    mula2 tu jgn bagi ketat / tegang sangat,pstu dekat tepi tu lipat kedalam sikit mcm pkai tudung bawal, then lilit mcm biasa. =D

    ReplyDelete
  32. comeyl je awak ! :D
    muka bulat pakai pon nice, ade cara nya, :D
    byk gaya skrg kann,

    ReplyDelete
  33. macam comel je
    macam comel jee
    macam comel jeee

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook