Its over bebehhhh!

Sunday, August 28, 2011


Assalamualaikum semuaaaa~
semalam cerita sedih kan? padahal aku dah kata *this is not a sad story*. maybe aku dah biasa kot macam ni. dah lama wei, aku hidup sesorang. 20 tahun makngah ooi! haha.

okayy. kepada sesiapa yang mengikuti blog yang tak seberapa ni, korang tahu lah kan yang aku selama 3 bulan ni berkerja sebagai cikgu tuisyen. home tuisyen. jadi, 3 bulan dah berakhir semalam. 27/8/2011. sepatutnya hari ni ada tuisyen lagi, tp, aku nak balik kampung woi. ada mantai kat kampung!


hurm, sejak 3 bulan aku bersama dengan dorang, aku rasa best, geram, ngantuk, penat, dan mostly sakit perah otak. seriusly. kena recall balik apa yang dah belajar masa sekolah rendah dan menengah dulu. apa yang aku ingat, aku ingatlah. mana yang tak, cikgu lain adaa. haha. kekadang tuh, ada gak aku ajar ajaran sesat. pepandailah kau cover. nak cover malu. tehee !

masa nak balik tuh, ada dua orang anak murid aku ni, bagi aku something. chinese. adik dan kakak. adik dia rapat dengan aku sebab aku ajar dia UPSR. mereka bagi aku origami burung. woahh, first time dapat tahu. kat sayap dia tu, dorang tulis,

Kepada, kakak syazana. *sebenarnya, tu jeh dorang tulis. haha*

Siap suruh pesan, jangan bukak sayap dia. aku rasa dia macam ada buat hajat kat burung tuh sikit. kalau bukak, habislah hajat tuh. aku angguk jeh. dan lagi satu, jangan lupa bawak universiti. aku angguk lagi. alahai, comelnya dorang ni. aku layan jehh. rasa sedih pun ada gakkkk! aiyakkk!

keseluruhannya, memang best jadi cikgu tuisyen ni. geram pun ada gak. aku lebih suka handle budak-budak UPSR dari handle budak-budak menengah. Menengah ni, perangai nya lain. kekadang tak hormat pun ada gak. budak UPSR ni, hormat kot. salam, cium tangan lagi. tak kisah lelaki or perempuan, semua salam tangan aku. masa first time dorang salam, WOW, rasa banggaaaa gilaaaaa.


ini origami yang dorang bagi. tp, ini bukan untuk aku. aku try ambil gambar, tak clear pulak.
ini lagi satu cikgu punyaaa. dorang pun bagi gak kat cikgu-cikgi ni.


haaaaaa, mereka yang comel lah yang bagi kat aku.
belah kiri, adik. kanan, kakak.
shomel kannn? hehe


ini antara student aku. dua-dua UPSR. wahai Kashvin (kanan), why so serius? sebenarnya, dorang tak tahu pun gambar dorang kena ambil. curik-curik punya tangkap. jahat kan aku?

itu sahaja coretan untuk kali ni. sesungguhnya pengalaman ni memang berharga. *ececehh*
akak doakan korang semua, boleh jawab UPSR dengan baik. Amin.
*korang, cepat Amin kannn*

You Might Also Like

9 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. nape dy tak cakap..
    kepada kakak yg ku sayangi..
    haha! wahhh aku baru tahu kau jadi cikgu tusyen..
    bab aku jrang on9 dulu..
    maaf kn aku k..haha!

    ReplyDelete
  2. wah
    hebat la ko jadi ckgu tuisyen
    kalau aku yang jadi cikgu mahu cuak la diorang tu semua
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. ce try bukak sayap tu.. ada tulis ape? kot2 ada 4 no ekor.. hahaha

    ReplyDelete
  4. mantai?? orang negeri sembilan ke?? selalu dengar orang negeri sembilan je guna perkataan ni. hehe

    ReplyDelete
  5. @Far8 budak baik haha. xpelahh. aku paham. isk isk isk

    ReplyDelete
  6. @Zulfikar Hazri kann? haha. xpelahh. amanah. ececehhh

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook