Eh, apa bestnya burung biru?

Sunday, August 14, 2011


Assalamualaikum~
Burung biru? Apa itu burung biru? Kalau yang kaki laman sosial, mesti tahu pasal burung yang comel ni kan? comel kot. badan warna biru, paruh warna kuning. haha. disebabkan kebosanan yang amat sangat, aku kekadang boleh leka dengan burung biru ni. kekadang lah. bukan selalu. cehhhh. 

syaz, burung biru tuh apa wei? *kot adalah nak tanya*
TWITTER of courseee!


BEST

1) boleh cakap sesorang dalam twitter. kau nak merapu, merepek, bebukan pun boleh.

2) kalau kau luahkan perasaan sedih, marah, suka pun dipersilakan.

3) nak jadi gedik extravaganza pun boleyyyyyy

4) kalau kau rajin tweet artis feveret kau, kekadang dorang akan balas tweet kau. suka? depends kat artis lah yer. 

5) boleh tambah kawan baru. yer, aku tak menafikan benda ni. memang boleh kenal dengan ramai kekawan. 

6) kekadang main game tredding kat twitter. contoh, #twittermacamartis , #monafandeybest dan macam-macam lah. 

7) boleh tingkat trafik dekat blog. kau promote dekat twitter or guna fungsi Triberr, naiklah page source kau dari Twitter.

8) kau boleh tahu tentang berita yang sedang berlaku contohnya, Anugerah Juara lagu or Anugerah Planet Muzik or match bola Malaysia vs Singapura. kalau korang tak ade Astro, bace jeh lah tweet dorang tuh. konpem korang paham perjalanan event tu macam mana.  

9) nak bertweet bukan sahaja melalui home Twitter tuh sendiri, boleh juga guna henpon. nak tweet ke mana-mana pun boleh. especially BB lah ramai orang guna. oh, aku tak pakai BB. sekian. kalau korang jemu nak tweet kat home Twitter, boleh juga pakai Twitter client macam Tweetdeck, Metrotwit, Seesmic dan banyak lagi. sesiapa yang #tahitwitter tuh, tahu lah benda alah ni apa. senang pakai Twitter client ni.
eh, nak main tweet ni kena jujur. datang dari hati. baru lah best nak main. ada yang masih tak tahu nak gunakan twitter ni. kalau yang baru nak start tuh, koranglah follow mana-mana blogger, kawan or artis yang best. main reply-reply. baru masyukkk. try masuk dalam life dorang tanpa korang sedar. but, pleaseee, be careful. ada pervert jugak kat sana. i hate that sooo much. memang aku tak layan lah kan. 


*klik burung comel ni kalau nak follow @syazberry*


motif entry? entah. nak suruh korang follow aku kot. kehkehkeh.
ace sebenarnya, aku kekeringan idea nak menaip. maaplah yer, kalau entry ni kurang menarik

kekawan kat twitter yang paling kecoh.
@buyat91
@sweetymui2
@_EryFarieha
@hakimfarizul
@meachef
@syazkurus
@fadhliroslane
@nurulkemp
@HudaLuna
@hyperplasma
@sasena91
@syahid
@myien
@qarrjalil
@hanishans
@admiralhafiz
@enciktikus
@arcx13

err, sebenarnya, banyak lagi. hehe.
jom main twitter!

kot-kot ada yang nak tanya, apa tak bestnya berTwitter ni? ce korang join dulu, nanti habaq kat ceq.

^_____^

eh, hari ini 14.8.2011 kan? aku nak menghargai pengkomen dan followers aku sekalian.
pada akhir bulan ni, aku nak bagi TOPUP RM10 kepada pengkomen terhebat bulan ni.
dah lama aku teringin nak buat ni. tetapi, asyik terbantut jeh. adei.

You Might Also Like

26 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. ouh..aku pun ade..terharuw nyew iii...

    ReplyDelete
  2. HUIYOO DAPAT TOPAP FREEE :B Hai syaz aku taktau cane nak jadi pengkomen tehebat. Kalau jadi pengkomen first kira hebat tak? *kening kening*
    Btw, Twitter ze besttttttzzz! :P

    ReplyDelete
  3. kau cerita macam best je kn
    twit ni..tapai aku tade..
    seyes tak pandai..
    org kg mmg tak tahu..
    blog je sampai kat kg ni..
    agaga..waaaa nnti lah aku buat..
    nk try..seyes noob..haha

    ReplyDelete
  4. wahhhh terharunya masuk blog ni!!!
    thanks2

    Entry Terkini: Berbuka Puasa Bersama Blogger Perak

    ReplyDelete
  5. hai. sebenarnya aku saja nak comment sebab tengok nama padeli tu ada.

    sincerely,
    chuck_lempong

    ReplyDelete
  6. sedey xde dlm list....

    ReplyDelete
  7. aku low profile je kat twitter..kekekek.. :'D

    ReplyDelete
  8. onh sign up twitter tp x pandai gune
    lastly x gune smpai skrg.
    huhu

    ReplyDelete
  9. semua tu pun fida setuju :D

    ReplyDelete
  10. umie paling pendiam kat twitter.. haah.

    ReplyDelete
  11. lagi2 sebab kita ada kan??kan kan kan??? ekekekekeke

    ReplyDelete
  12. twitter 1000x best dari facebook.*over..hahaha

    ReplyDelete
  13. syaz, cane nak twit gna phone? ajar melly. hihi sb baru join twitter je

    ReplyDelete
  14. guna twitdeck siyes best gak..kekeke

    ReplyDelete
  15. sy tak de burung biru . burung kuning ada lah . gehehehe

    ReplyDelete
  16. erk, ak x prnah join twitter pun. langsung xde hati. tehee

    tp mmg btul pun. snang nk taw berita sensasi via twitter. tu melalui pengalaman kwn ak la. hehe

    ReplyDelete
  17. maen twitter 24 jam aa pasni..haha

    ReplyDelete
  18. so apa tunggu lagi? jom la add kat twitter! :)

    ReplyDelete
  19. wahhh
    aku ada juga
    tak sangka
    hehehehe
    tq
    :-)

    ReplyDelete
  20. TWITTER TAK BEST! Huuu. Seriously.

    Tak faham kenapa ada orang suka twitter. Pelik 0.o"

    ReplyDelete
  21. hahaha..kecoh sampai apik tak sempat nk kejar satu2

    ReplyDelete
  22. @jaya jr

    24 jam. tak menahan sungguh. haha. dalam kelas twitter la jwbnye t

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook