Ronda-Ronda KL Part 1

Saturday, July 02, 2011


Salam semua~
slrrpp.. slrppp.. ini bukan bunyi kesedapan makan aiskrim, tapi, bunyi hingus aku. still tak kebah lagi.
air selesama still mengalir tanpa di minta. silap hari bulan, orang boleh salah anggap aku menangis, dengan hidung merahnya. -.-'

*hiasan*

lupakan itu sebentar. petang Jumaat tadi, aku dan keluarga dah selamat tiba kat hotel Sentral yang terletak betul-betul kat tengah-tengah KL. berdekatan dengan monorail. pergh. ni yang best. nak pergi mana-mana sangat sonangggg! nak pergi BB, TS, Chow Kit, senang. dekat jehh.

oh yaaaa. ini merupakan kali pertama parents aku naik monorail. kalau korang tengok muka dorang, memang eksaited plus cuak sikit. first time lah katakan. aku dah kira biasa. dulu masa nak pergi gathering, adalah seseorang bawak kan. so, aku kira dah tahu lah jalan nak pergi sekitar KL ni.

bergerak dari KL Sentral terus ke Chow Kit untuk mencari makanan. tapi, sedihnya. banyak gerai indonesia. huhuhu. nasib baik jumpe kedai makanan orang melayu. yeahh. makan time!

then, shopping beg sekejap. bila dah beli, tengok-tengok, banyaknya beli. ini baru malam pertama. oh, lagi satu. kereta pergi hantar ke workshop. so, pinjam kereta kawan ayah aku. kereta Viva jeh yer cik adik dan abang sekalian. aku risau kereta tuh tak muat jeh nak masuk semua barang. nak pergi ni pun, dah banyak gila barang. adoiyai. nasib baik dekat. Kl-Seremban.

*hiasan*

haa, berbalik kepada cerita monorail. paling kelakar. bila dah ramai orang, mestilah banyak ragamnya kann? ada couple ni, im not sure, chinese keh, vietnamese. boleh pulak bermesra-mesraan depan kami yang duduk ni. aku tak kisah sangat. cuma, ayah dan mak aku jelah, yang macam terkebil-kebil. siap cium-cium pipi, peluk-peluk bagai... kalau cium mulut, memang aku bagi sedasssss.
mak aku cakap. " haisshh, banyak betul ragam"
sumpah time ni, mak dan aku tergelak. haha. dia tambah lagi, " kalau bulan puasa ni, boleh tergugat iman".
 aku jawab, "ayahlahh. mata melilau. haha"

rasa kelakar pulak bila bawak dorang naik monorail. zaman dulu kan mana ada monorail bagai ni. pengalaman berharga. eh esok pun naik monorail lagi. nak pergi TS.  dorang dah pass dah nak masukkan tiket naik monorail tuh. keh keh keh.

need to sleep.

#kbai

You Might Also Like

5 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. dorang practice pelok tuh,nty dh kawen xde la kekok.hahaha

    ReplyDelete
  2. hehehe.. lawak la part yg couple bermesra-mesra tu! :D

    ReplyDelete
  3. hahaha ak rasa naik monorel mcm naik roller coster =.=
    kalau ak naik monorel msti best dpt duduk kt blakang driver der leh tgk der bawak hahaha

    ReplyDelete
  4. makasih gan tentang infonya dan salam sukses

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook