Please lah, boys and girls!

Thursday, July 07, 2011


Salam semua~
apa kena ekh dengan tajuk aku tu? entry marah-marah ke ni? ohh tidakk. hanya nak bagitahu something tentang harapan. harapan antara lelaki dan perempuan. 


okay. situasinya begini.


Aminah dan Badul berkawan rapat. Sekolah sama, kolej sama, belajar sesama. mula-mula, Aminah tak merasa apa-apa tentang Badul. tapi, lama-lama, perasaan cinta itu wujud. Badul pula begitu baik hati dengan Aminah. Macam care gila ar dengan Aminah. Selalu tolong Aminah. mana perempuan tak cair yedak? Yang si Badul ni pulak, semacam bagi harapan kat Aminah. harapan macam mana? harapan yang perhubungan ini lebih dari kawan. Dia tak cakap, cuma, cara dia. then, Aminah confess kat Badul yang dia suka kat Badul. at the end., Badul cakap yang dia anggap Aminah tak lebih dari seorang kawan sebab dia pun dah berkenan dengan someone. after that confession, masing-masing dah tak rapat. bawak haluan masing-masing.

korang boleh bayangkan tak macam mana perasaan Aminah? malu ada, heart broken jangan cakap lahhh kan?  point aku kat sini, janganlah bagi sesiapa harapan palsu. kejam tahu tak. aku tahu, dorang ni kekadang tak sedar yang dorang dah terbagi harapan kat seorang lagi. tapi, macam mana nak buat kan? orang pompuan ni kekadang eksaited dan terangau lebih. ter-imagine lebih-lebih. betul. so, peka dengan perubahan di sekeliling korang.


baik lelaki dan perempuan, janganlah nak menaruh harapan setinggi Gunung Everest. kalau korang tak dapat apa yang korang nak, jatuh kedebuk taw. macam aku, aku cool jeh. banyak kali aku cakap kat diri, jangan menaruh harapan sangat. nanti lain jadinya. kann?

eh, aku nak tanya pendapat korang, setuju tak dengan ungkapan ni?

Lelaki dan perempuan tidak sesuai jadi kawan baik.

Meh, aku nak dengar sikit pandangan korang.

okaylah. itu sahaja. sorilah, kalau entry aku merapu, merepek beraban. peaceee!

#kbai

You Might Also Like

26 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. my answer..depend on the person..coz..aku pun ade kawan baik perempuan..smpai skrg still contact.for me..if kawan baik takkan lebih dari tu..dah jd mcm prinsip aku la..

    so..depend..ade sesuai ade x sesuai..itu jawapan adikk..(haha..adikk)...

    ReplyDelete
  2. @QaRr JaliL betul, aku sokong kau, adikkkk. haha. sengal betei.

    ReplyDelete
  3. oh, setuju sgt2 dgn apa yg awk ckp..lelaki ngan prmpuan mmg xsesuai jd kwn baik..tp, kalau dh terkawan baik, hmm,xdpt lak nk mengelak nye..
    yg si lelaki tu pn, duk bg harapan setinggi gunung kinabalu, knapa kan..?mst la si girl tu menaruh impian sebesar benua asia..kui3 :P

    the same story happens to me, so, i know how it feels ;)

    ReplyDelete
  4. hehehe..terpulang pada diri kiter..kalo diri kiter da tak terkawal..mmg kawan baik tu akan jadi girlpren..

    ReplyDelete
  5. waaaa..sumpah sedih cerita nii..
    kesian kat aminah...
    badul tu pun satu..
    caring sangat...
    cakap lah awal2 berkawan ke..
    grrrr..

    ReplyDelete
  6. sebenarnya dalam Islam pun takde istilah lelaki tu boleh berkawan baik dengan perempuan,hukum pun dah terang2 tak muhrim huh..aku setakat kawan2 biasa dengan lelaki ni oklah..lagi satu bile tetiba ada feeling mmg sakitlah..

    ReplyDelete
  7. jujur tu lebey baik

    tapi saya tak setuju cakap aweks n balaks takleh jadi kawan baik...

    saya ramai kawan baik dengan aweks. ok je ngan diorang

    ;D

    ReplyDelete
  8. @wadasakit hati sangat kan? dah syg, tolak macam tu jeh.. i felt that too girl. terima kasih bagi pandangan!

    ReplyDelete
  9. @Far8 budak baik tendang2 jeh badul tu kannn? grrr

    ReplyDelete
  10. @catzer sedihhhh... semua teringat kat dia, demmmm

    ReplyDelete
  11. @Asrul "iLham" Sany tapi, susah nak kontrol feeling tuu. -.-'

    ReplyDelete
  12. wah!! ini kes berat nih.. ko berkenan kt sape syaz oi? diam2 ubi berisi nih..

    ReplyDelete
  13. hehe sebab tu saya xsuke couple2 ni.. leceh la! habis study baru nak couple la! hahahaha! XD

    ReplyDelete
  14. @amirnawawi tak kan kau tahu status aku sekrang kottt.

    ReplyDelete
  15. @Shahrul Izwan yekehh? baguss2. itu lebih baik sebenarnya.

    ReplyDelete
  16. ayie tidak mahu fikir pada perempuan skrng nie bt ad mint someone..haha sebb tu xrapat sgt dgn perempuan lah nie..nak nikah jer terus nty..boleh tak?>> huhu

    ReplyDelete
  17. @cucu umie bolehhhh! cari duit bnyak2 nnti boleh pinang trus girl tuh. ^^

    ReplyDelete
  18. huhuhuhuhu! macam kes ku je neyh~ :'{

    Check It Out! Download Free KL GANGSTER!

    ReplyDelete
  19. kawan mmg perlu
    tp kawan baek x perlu kot
    ^_^

    ReplyDelete
  20. nk gosip yer??xreti la..hehe O_o

    ReplyDelete
  21. kalo camtu boleh la kite kawan dgn bapok kn?

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook