copycat paling terhebat se-antero dunia blog!

Friday, July 15, 2011

Salam Jumaat semua~
copycat. pernah dengar? selalu dalam dunia blog ni, orang kurang gemar si copycat lebih-lebih lagi yang tak dikreditkan dalam blog kita. apa rasa korang kalau ada orang TIRU bulat-bulat entry korang tanpa dikreditkan?
yang aku perasan, blog ini saja yang peng-copycat tegar.
dulu, entry Arcx13 bertajuk Kamus Rempit Bahasa dan Puaka telah ditiru bulat-bulat oleh peng-copycat ni.


tapi, setelah dihentam oleh aku dan si Panda garang tuh, dideletenya entry itu. haaa, tahu takut.


entry ini sama dengan entry Arcx13, Kamus Rempit Bahasa dan Puaka.
semuanya SAMA. lengkap gilaaa lahh. >.<

aku ingat kes ini dah selesai. seorang lagi blogger dah terkena jugakk!
pemilik blog Shahjiehan, ada entry nya ditiru sejibik. bukan satu, DUA wei. mula-mula dia letakkan link, entry kedua, HARAMMM dia nak letak link. adeii. ada jugak blogger macam ni.

cuba bandingkan yang ni.


Kerana manisnya manggis -Asyraf bandingkan dengan entri yang ini Kerana manisnya manggis

sama kannn? aku rasa entry dia yang sebelum-sebelum ini pun meng-copycat entry orang lain. tak salah nak share, tapi, sepatutnya, dikreditkan lahh. itu bukan hasil kerja awak, itu hasil penat lelah orang lain. susah sangat keh nak kreditkan? harap anda insaf dan buatlah cara penulisan anda sendiri. sekian, terima kasih.

#kbai



You Might Also Like

21 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. wah!
    teruk gile perangai!

    =__________=

    ReplyDelete
  2. dah kene hentam nanti, baru die kenal erti penyesalan

    ReplyDelete
  3. akamak ai perangai dia.

    ReplyDelete
  4. aku pun tak suka blogger yang suka copy paste ni. orang lain dok penat-penat karang idea perah otak, kau pulak sedap-sedap paste masukkan dalam blog kau. perghhh. atau pun otak dia jenis tak bolh berfikir kot? tu yang takde idea? hahaha. ciss pedas gila mulut aku.

    Awak Curang. Semua Salah Saya
    Seronok Ke Iklankan Diri Sendiri Dalam Facebook?

    ReplyDelete
  5. @Miss Y and Her World sabar wei. tarek nafass, then, lepasss. sengal betul si peng-copycat ni! grrr

    ReplyDelete
  6. hmm...hmm.. sape copy kucing sape ni eh?.. :D

    ReplyDelete
  7. tak ada kerja nak copy orang punya. cis.

    ReplyDelete
  8. hurmm.. saya pun takut gak nk suka2 copy paste entry org lain.. sebab kita kena hormat hasil dia kan? sebab tu kalau ada isu yg sama saya prefer tulis sendiri isu tu. :)

    ReplyDelete
  9. plagiarism -______-

    sangat annoying! and rasa nak sepak je orang tu! *over tak?* :P

    ReplyDelete
  10. copycat adalah satu dosa besar dalam dunia penulisan

    ;D

    ReplyDelete
  11. kenapa nk kena copy n paste?
    pelik betul la blogger macam ni! T_T

    ReplyDelete
  12. adess... ni dah xde idea kerr??

    ReplyDelete
  13. sedeh kot.. aku on9 samapai ke pagi nak cari idea nak update cite apa, die sedap2 je copy paste.... grrrrrrrrrr!!!

    ReplyDelete
  14. eiii... dia ingat org tak boleh detect agaknya.

    ReplyDelete
  15. alahai copycat . tak perlu kot kan :)

    ReplyDelete
  16. kenapa perlu buat begitu ...malu sangat...

    ReplyDelete
  17. hormatilah hasil tulisan orang lain.

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook