Syazberry jadi cikgu? OMJ!

Sunday, June 19, 2011



Salam~
yaaa. ini entry kedua untuk hari ini.
saje. tangan gatal nak menaip.
lagipun aku nak berblog puas-puas sebab aku mungkin tak dapat peluang tuh lagi tak lama lagi.
sebab apa?
nanti lah aku cerita. tak saspen pulak nanti. ;)

well, harini, ayah aku telah memaksaku pergi bertanyakan jawatan cikgu kosong di tempat tuisyen.
ayah aku call cikgu tuh, then, cikgu tuh suruh aku pergi ke rumah dia.
aku dengan keadaan malas, pluss, segan pluss, rendah diri,
pergilah ke rumah dia. tak tahu lah nape. aku memang gugup sikit kot.
tangan dah sejuk. -.-'

sampai sana, borak-borak sekejap dengan cikgu tuh,
then, dapat lah kerja tuh.
cuma, gaji dia err, sikit jelah.
seratus lebih jeh dapat.
bagi aku, tak kesah punn. yang penting dapat isi masa aku.
tak sanggup dengar bebelan parents suruh cari aktiviti.
nak kerja jauh-jauh, transport pulak tak ada. kena cari yang dekat-dekat.
ni pun kira nasib jelah.

haaa. tadi jugak aku memulakan kerja aku sebagai cikgu. ecececehh. ayat tak boleh blah. skema.
tadi ajar budak tahun empat matematik. okaylah. at least aku ingat. nasib baik ada calculator.
HAHAHHAHAHA.
cikgu tuh suruh aku ajar sains form 5. tapi, siyes. aku tak pandai. kureng sikit bab tuh.
suruh jeh ada budak lain yang cemerlang ajar mereka.
rendah diri betul aku time tu.
-.-'

hurmm. jadual aku, selasa, khamis, sabtu dan ahad.
dua jam setiap sesi.
okaylah kan?
but, sabtu dan ahad depan aku pergi bercuti. sorie.
;)

terima kasih kawan!

#kbai


nah untuk korang!


You Might Also Like

19 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. selamat menjadi cikgu ye~
    all d best dear~

    ReplyDelete
  2. perghhh..semangt ah sekrng dh jadi cikgu tu..hehe

    ReplyDelete
  3. ajar2 y betol... kang 1 kelas sesat...

    ReplyDelete
  4. bgus lah take this as an experienced
    esok2 ad anak sng kau nk ajar dorg lak
    hohoho

    ReplyDelete
  5. selamat malam cikgu! hehehe :P

    ReplyDelete
  6. @Shahrul Izwan selamat malam anak murid. kikikiki

    ReplyDelete
  7. ade jawatan kosong lg x ckgu shazberry?? utk sy..hehe

    ReplyDelete
  8. jgn lupa nanti selalu singgah blog aku.. oh klik nuff tue sekali..

    ReplyDelete
  9. hahahaha..aku gigit hidung kau karang..1+1 BAPE???
    tak payah guna calculator
    eh..hahahahahaha =pppp

    ReplyDelete
  10. @ash hahahaha. xde3. lalalalla~

    ReplyDelete
  11. @Far8 budak baik kejam doe geget edung aku. grrr. 1+1=3 cikgu! eh, betul idak? :p

    ReplyDelete
  12. bangunnn!! selamat pagi cikgu ! hhee

    http://inibelogaque.blogspot.com/2011/06/wordless-wednesday-3.html

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook