kalau besar tu, er... er...errrrr....

Monday, June 27, 2011



Assalamulaikum~
hai korangg! hari ini aku nak berceloteh sikit tentang mereka yang berbadan besar. ehh, wait wait. bukan nak kutuk, sebab aku pun dalam kategori badan besar gak, cuma, nak bagi pendapat sikit. sikit jehh. tak banyak.


okay. aku sebenarnya kan tak gemar mereka-mereka yang besar ni memakai baju yang ketat-ketat sampai menampakkan lemak-lemak yang macam tayar kat badan. seriusly. aku sendiri pun tak gemar pakai ketat-ketat ni. sesak nafas, dan asik-asik nak betulkan baju supaya tak nampak lemak-lemak yang bergelen-gelen tuh. *berapa banyak punya kata ganda lahhh*

korang bayangkan okay. ada sorang kawan kepada sepupu aku yang baru kahwin bulan lepas berbadan besar.
okaylah. kulitnya cantik, putih dan ada anak sorang. tapi kann.. yang sedihnya, tang pakaian nya pada hari itu.
mula-mula aku tak perasan, bila sepupu aku tegur aku pasal pakaian dia, terus aku terkedu. tak berkelip-kelip pandang. kenapa aku buat reaksi macam itu?

sebab, pakaiannya. yang penting, dia pakai tudung. then, dia pakai jubah, tapi, jenis jubah yang bergetah. yang nampak lekap betul kat badan. tang atas tuh terserlah lah payu dara nya tuh even bertudung. tang bawah pulakk. haishh. bila pusing belakang, nampak alur seluar dalamnya tuhhh. aku sebagai perempuan, maluuu gila. padahal aku rasa dia tak rasa apa-apa. sedar atau tidak, aku tak pasti. kalau lelaki pandang tak kelip-kelip macamana? siapa yang berdosa sekarang? 
ayah aku pun komen pasal baju dia. ayah aku tanya, 'Suami dia tak tegur keh isteri dia pakai macam tuh?' 
aku jawab. 'Entahlah yahh.'
tengokk. peranan si suami amat penting yer kekawan. sangat penting. supaya tak jadi bahan umpatan or fitnah.

dan paling latest. artis berbadan besar, Enot. masa tengok iklan teaser untuk Salih Yaacob The Show. ini lagi lahh.. dengan rambut merahnya. skirtnya. nampak lemak-lemak ooi. jadi segan lak aku. eh, asal aku pulak yang nak segan? entahh. sebab sama-sama berbadan besar kot. aku pulak yang terasa.


aku manusia biasa. tak pernah sempurna. pasti buat kesilapan. entry aku ini bukan untuk mengaibkan sesiapa. tapi, ini melalui dari sudut pandangan aku sendiri. mungkin dia tak sedar sekarang, mana tahu akan datang kann? Enot tuh maybe sebab dia artis. perlulah kelihatan vogue sentiasa kannn? self-confidence mereka yang berbadan besar dan vogue sangatlah tinggi. kalau tak tinggi keyakinan, ingat dorang mampu ke pakai se-daringgg ituu? macam aku. tak ada keyakinan tinggi lagi. so, tak berani dan tak mampu.

nak rendah sangat keyakinan tuh, tak elok sangat. tinggi sangat pun tak elok. so, sedang-sedang okay lah kann? tengok kemampuan diri. tengok kelebihan diri. itu kan lebih baik?
*wink-wink*

#kbai



You Might Also Like

28 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. samelah kite.huhu. tp ade je baji yang padan dgn saiz. buat malu la pakai ketat2. huu.

    ReplyDelete
  2. huhu.. slesa ke pki ketat2 tuh ?? msti x kan huhu _nami_

    ReplyDelete
  3. @anish kannn? nampak lemak2 tuh bagai. haha

    ReplyDelete
  4. Orang badan besar ni (mcm kite!) dorang nk bergaya cantik sebenarnya.

    tp yelah plus size dkt msia ni. Susah nk jumpa pakai yg cantik n berkualiti.

    Tu yg kadang2 yg berbadan besar x sedar diri, pakai baju nk melawa sampai nampak lemak timbul sini sana!

    ReplyDelete
  5. berpakaianlah seperti Syaz.
    ye ndak?

    ReplyDelete
  6. for me, i'll choose the suits and comfortable one to put on me..:))

    ReplyDelete
  7. @Dilakochan kan best pakai yang selesa. wuwuuwuwuwu~

    ReplyDelete
  8. adele tu sgt hebat! vokal mantap! lagu2 best jugak! suka adele! :D

    ReplyDelete
  9. betulbetul..

    kalau dah boroi tu, bia sendiri2 je tau..org lain takyah tau..

    Hahahahah

    ReplyDelete
  10. sama la aku pun
    kalau pakai ketat2 sangat dah macam sarung nangka dah

    Kisah Seekor Anak Burung Kuning Yang Comel

    ReplyDelete
  11. besar-besar ni ada juga yang cakap tayar spare, ish... KA rasa kecil ke besar ke, hati kena baik... :)

    ReplyDelete
  12. apa boleh buat... dah depa perasan depa kuruih.. hahahahhaha!!~



    ^^

    ReplyDelete
  13. memang sgt melemaskan mata la senang ckp kan...lemas mata memandang, lemas lagi sebenarnye org yg memakai tuh.Serious...kite nmpk dorg mcm relax je, muka tebal je, actually dorang dah hbis tebal muka.konon nak in trend, so have to la pakai cmtuh.prempuan, sanggup buat apa sja demi kecantikan yg diinginkan wlaupun kadangkala xkne tempat.fakta kn?(^.^,)

    ReplyDelete
  14. @Bella Bell haha. self confidence depa tinggi!

    ReplyDelete
  15. @Shin Chantique memang fakta. hurmmm. entahlahh awak. ^^

    ReplyDelete
  16. haish tu lah kan
    jubah sekarang pun bknnya semua elok owh.. ad yg berjubah elok tapi tak sedar jubah dia nipis lah mcm2 >.<

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook