Yes, I quit my job!

Wednesday, June 01, 2011


yahhhooooo! dah berhenti. baru 4 hari bekerja terus berhenti.
okay fine.
serius, aku tak tahan kerja kat sana.
banyakk sangat kerjanya. 
then, solat dan makan terabai. susahh doe macam tuh. tak aman hidup aku macam tu.
kerjanya non-stop!
tak habis kerja ni, kerja lain lak menanti.

semalam, masa ayah aku datang nak hantar makanan, aku rasa macam nak cabut balik jeh.
time tuh, aku nangis sebab tak tahan dengan pressure dari students, parents, teachers, pengetua dsb.
bayangkanlah, kalau kita buat banyak sangat kerja dalam satu masa, kita akan buat mistakes kan?
thats what happens to me. *sigh*
kepala aku berdenyut-denyut memikirkan mistakes yang aku buat.
rasa nak menjerit.

then, aku suruh, ayah aku kol pengetua, cakap aku nak berhenti. dah dapat kerja lain.
lantak lah dia nak fikir apa.
kalau kerja ni, dibuat dua orang, aku tak kisah lagi.
masalahnya, aku sorang-sorang kena buat kerja ni.
nak pengsan.

kalau nak tahu, kerja apa yang aku buat, klik ENTRY ni.

okay. now, im free as a bird!
pasni, berkira-kira nak kerja jadi cikgu tuisyen lak.
kehkehkeh

#kbai


You Might Also Like

15 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. slamat mencari kerja lain

    ReplyDelete
  2. mengikut pandangan kami, dari ape yang diceritakan dalam post "minta gaji lebih boleh" senarai tugas kalau sebagai kerani, tugas no 1,2,4,8,10 memang antara tugasnya. tapi tugas 3,5,6,7,9 tu rasanya bukan tugas kerani.xpe, kalau macam tu & anda rasa tindakan anda betul, mmg wajar anda quit.

    ReplyDelete
  3. hi syasya, slmt bercuti, jgn stress sgt ;)

    ReplyDelete
  4. relax sat..kerja sebgai kerani memang mcm gitu..kne than mental dan fizikal..hauhau

    ReplyDelete
  5. Kerja cikgu tuisyen situ bape dapat sejam?tgh cari parttime ni.huu

    ReplyDelete
  6. hehe nasib baik dah benti kan?

    ReplyDelete
  7. @MuNsYi SaMa shari 6 jam, rm20. ko kiralah sendri.

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook