nak demand tambah gaji boleh?

Saturday, May 28, 2011


cakk semorangg!

 *view dari dalam pusat tuisyen*

huwaaaa. baru first day kerja, adoiyai. nak pengsan aku. kerja aku non-stop wei. dari kul 4 sampai kul 10 malam. memang ar, bagi korang, elehh, sekejap jeh punnn. yer, memang sekejap. but, kalau kau buat kerja tak henti-henti , mau tercabut lutut kau? kehkehkeh

kerja kat pusat tuisyen as a kerani. memang tough gak ah. disebabkan aku seorang yang nak kena handle segala kerja nie. 

kerja-kerja harinie.
1) bukak kedai
2) kemas-kemas apa yang patut. bukak computer, aircond, lampu dsb
3) kira markah ujian yang banyak nak mampu*


4) kena handle yuran
5) cop kehadiran


6) layan cikgu-cikgu
7) layan students
8) lepas dah cop kehadiran, kena berlari hantar kad kat kelas masing-masing
9) sambung kira markah
10) tutup kedai !!

itu baru hari pertama yer. isk isk isk. sabo jelahh. dah lah aku handle yuran. kalau shot duit, aku gak yang kena. adei. sabo jelah. and aku lah bertanggungjawab kena bukak kedai. lagi ahh! huwaaaa.
tak apa, at least, aku ada aktiviti yang nak dibuat. dari duduk rumah, tak tahu nak buat apa. 
kat sini, susah sikit aku nak solat. sebab owner dia India. persekitaran pun tak berapa nak sempurna. susah nak solat. huhu. dan lagi parah, kalau waktu peak hour dimana students dan cikgu-cikgi dah mula datang. kena buat tu, kena buat ni. lepas tuh, baru keadaan reda, baru boleh bernafas. dan, kena pandai cari waktu makan dan solat. sabo jelahh.

nak mintak naik GAJI boleyyy?

#kbai

You Might Also Like

10 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. relax2 dugaan untuk hang..sabo sab..hauahau

    ReplyDelete
  2. banyak sgt kerja untuk seorang..

    ReplyDelete
  3. boleh kot...tp nnt blnjer sy!!!

    ReplyDelete
  4. @kaizen errrr.... lalalalaalalala

    ReplyDelete
  5. relax r makcik. haha. first day memang cam tu. :P

    ReplyDelete
  6. klau susah nak solat, berenti much better :)

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook