Esok dah START!

Thursday, May 26, 2011


*hiasan*

yeahh! esok dah start KERJA. oh yeah. gembira rasa hati. 

hari selasa lepas, puas aku tawaf satu taman aku nak cari kerja. tapi, semuanya nak tetap. dem betei.

then, tadi, pergilah tanya kat tempat tuisyen aku dulu. kot-kot mana tahu, dorang nak ambil budak.
lagipun aku dah biasa kat tempat tuisyen nie. senang sikit. pengetua dia pun aku dah kenal.

yang peliknya, sir aku nie, ingat ke tak aku nie? yelah. dah lama aku meninggalkan tuisyen dia ni. tanya-tanya, macam dia kenal aku, tapi, err..... entah. aku pun tak tahu nak kabor camna.

dia tanya, nak gaji berapa? aku jawablah, 'err. tak kisah. asalkan kerja'.  
'rm500 okay? ke nak tinggi lagi?' dia offer kat aku.
'boley jeh. tak kesah.'
yeahh. rm500. okaylah kot. aku nie tak ada pengalaman kerja. terima jeh apa dia nak bagi. nanti pandai-pandailah aku nak up gaji camner. kehkehkeh.

tapi, esok dah suruh datang pukul 4 petang. smpai pukul 10 mlm. homaii. tak sempat aku nak berehat-rehat untuk kali terakhir. sabtu pun kerja. tapi, half-day kot. harap-harap lepas aku nak pergi Himpunan Sejuta Belia kat Putrajaya minggu nie. amin.

eh, dapat BE lagi. kali nie, datang pula dari Perodua. dengan kempen Perodua Lagi Best! okay. aku setuju dengan tagline nie.


#kbai

ADS




You Might Also Like

1 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. selamat bekerja lh yer..haha okaylh tu gaji rm500..saper nk bg..huios

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook