Jumpa Taeyang dan Nickhun. korang ade?

Saturday, April 30, 2011

Introducing to you all,
P.R Inc.
(Prince of POP)

Dorang sangat best kat Jom Heboh Kuantan. Friendly.
At least, dorang lagi better dari 24:7 yang ntah apa-apa.
=.='

 AG

 Ben a.k.a Nickhun!

 Aye

 Vince a.k.a Taeyang


kalau korang nak tahu, yang nyanyi lagu soundtrack seribu kali cinta, dorang lah nyanyi. 
tajuk dia Buku Baru.
sumpah best! ^^


William and Kate!

Friday, April 29, 2011

hai semorang. harinie aku rasa semua orang apdate pasal Royal Wedding kan? aku pun nak apdate gakk!
bagi sang gadis, janganlah bersedih. Prince Harry is still available. 
layan gambar nakk?

SCROLL DOWN pleaseee!

King and Queen

same ring tuu!

 Princess Diana dengan Harry dan William.

sungguh kacak mereka berdua.

 David Beckham dan Posh pun ade.

 damnn. gorgeous.

 I see you, you see me. 

 cantiknya dress dia. nak!

 macam Princess Diana kan?


 awwwww!

eh, ooopsss! ade budak kecik patah hati.

 I will !

gambar nie paling aku suke.

tu jelahh. esok kan, siapa orang Kuantan, jom datang Jom Heboh. aku ade kat situ sebagai krew. 
jumpe aku kat booth My Tv3 Kids okayy!
^^

Memalukan tahu tak? grrr

Sunday, April 24, 2011

Semalam aku pergi bermandi-manda dengan girangnya dekat Bukit Gambang Water Park. disaat semua student tengah bertungkus-lumus study kan diri, aku pulak dengan bertungkus-lumusnya menyiapkan diri nak pegi bermandi-manda. haha. konon dengan niat, nak lepaskan tension setelah seminggu terperap dalam bilek. =.='

Sampai jeh sana, teruslah main permainan yang ada. first kami pergi main yang slide tuh. alahh, yang tinggi uh. aku punya suara menjerit volume dah maximum sampai kawan aku pun speechless. haaa, baru kau tahu, kemaksimum suara aku. haha. takut doeeee. pastuh, naik lagi. then jerit lagi. 4 round jeh sempat naik.

then, kami main dekat 'longkang' yang sekeliling tempat tuhh. best lahh gakk. sebab ada ombak. but, bila dah nak sampai penghujung  'longkang', kami nampak sorang budak nie, cool jeh naik pelampung tuh sorang-sorang. dah lah comel wei. rasa nak ngorat. so, kitaorang usya-usya lahh. dah pegi kat pelampung tuh, siap tarik-tarik lagi pelampungnya. konon nak temankan budak tu mandilah. yelahhhh. sorang-sorang kot. 

tetibe,

PLUUUPPPPP~

tersembul sorang atuk nie kat belakang pelampung dia. 

cakkkk!

Oh mak kauu! ehh, sori pakcik. Ya Allah, terkejut saya. ingatkan takde orang tadi. sori. *sambil tutup tangan sebab maluuuuuu giler*

atuk tuh tersengih-sengih jehh. memang aku rasa nak tenggelam balik dalam air tuhh. adoiyaii! >.<

kawan aku, Intan, pun sama terkejut. ahha. kelakar giler. tergelak-gelak kitaorang bila fikir balik.

overall, biasa-biasa jeh kat sana. cehhh, biasa-biasa pun, suara aku menjerit sampai nak terkeluar anak tekak aku. haha. biasalah tuhh. normal. *tangan kat bahu, mata ke atas*

pssst: dari harituh aku skodeng si Apikk dgn makwenya kat cafe UMP. tak tercapai-capai lagi. tengok lah petang nie. hehe. Apikk! duk kat roti impit tuh, diam-diam okayy! ahha. nak jadi mamarazzi! ;)


Apa mat saleh buat dengan bulan?

Thursday, April 21, 2011


Bulan itu, bulan cinta.
Nak tahu, apa mat saleh buat dengan bulan?
Awesomeeee!
weeee~
















Okay. sila tutup mulut anda. nanti lalat masuk.
same goes to me.
LOL

source: Tumblr

Doktor hensem.

Thursday, April 21, 2011

Adik: Ayah, kat hospital ni ade doktor hensem-hensem tak? 
*sambil kenyit-kenyit mata kat ayah*

Ayah: ada.

Adik: ramai tak?

Ayah: ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Adik: ada yang single-mingle tak?

Ayah: ada. ramai dik ooi.

Adik: ohh ekh? Alahh, mesti dorang semua dah tua-tua. yelahh. belajar sampai 5 tahun. bayangkanlah  umur dorang bape sekarang nie.

Ayah: eh, tua sikit jehh. ade jeh doktor yang hensem-hensem dan muda.

Adik: oooooo ekh? *sambil tersengih-sengih sesorang*

Ayah: *dah pandang semacam sambil geleng kepala*


Nie yang best bila ayah aku keje hospital. bukan doktor okay. bahagian pentadbiran jeh. tapi, ramailah ayah aku berkomunikasi dengan doktor-doktor yang muda-muda. medical assistant pun ramai yang gantang-gantang. er, buat stok cuci mata okaylah kot. sebab, hati den dah dimiliki. peace yaww!

Mana suami dan anak-anak saya? Tolongggg!

Wednesday, April 20, 2011



"Abang ni, pakai tu elok-elok la sikit," kata Julia lembut sambil membetulkan pakaian Ahmad. Ahmad tersenyum memandang isterinya.

"Cantik isteri abang hari ni," Ahmad mencubit pipi Julia lembut.

"Ayah, ayah, cepat la yah," Liz dan Lin meluru masuk ke bilik kerana dah tak sabar-sabar nak bertolak pulang ke kampung.

"Yelah, yelah, ayah dah siap ni."

Julia hanya tersenyum melihat suaminya itu melayan karenah anak-anak mereka yang comel dan manja. "Abang, dah lama kita tak balik kampung macam ni, ye?"

"Iyelah, maklumlah abang ni sibuk dengan urusan perniagaan. Baru kali ni abang ada peluang untuk cuti panjang." Ahmad berkata kepada isterinyatercinta.

Perjalanan daripada KL ke Teluk Intan mengambil masa lebih kurang empat jam. Liz dan Lin dah pun terlelap kat kerusi belakang. Begitu juga dengan isterinya, Julia. "Tak sabar rasanya nak tiba kat kampung," Ahmad berkata dalam hati.

Sedikit demi sedikit Ahmad menekan minyak keretanya. Semakin lama keretanya semakin laju dan Ahmad semakin seronok. Ahmad dah tak sabar untuk segera sampai ke kampungnya. Pedal minyak ditekannya lagi dan Honda Civicnya mula memecut. Ahmad cilok kiri, cilok kanan. Habis semua kenderaan dipotongnya. Bangga betul Ahmad masa tu. Terlupa dia sekejap pada anak dan isterinya yang sedang tidur.

"Eh abang, kenapa bawa laju sangat ni?" tiba-tiba Julia terjaga dari tidurnya.

"Tak ada apa la sayang, rileks... cepat sikit kita sampai kampung nanti."

"Sabar bang, sabar. Biar lambat tak apa.... jangan laju sangat bang, Julia takut." Julia cuba memujuk Ahmad supaya memperlahankan kenderaannya.

"Rileks Julia, tak ada apa-apa," Ahmad terus memotong bas ekspres didepannya tanpa was-was.

"Haaa..kan, tengok. Tak ada apa-apa kan?" kata Ahmad setelah berjaya memotong bas ekspres tadi.

"Sudah la tu bang."

"Ha... tu ada satu lagi bas ekspres. Julia tengok abang motong dia aaa...." Ahmad terus masuk gear 3, pedal minyak ditekannya hingga jejak ke lantai. Ahmad terus membelok ke kanan untuk memotong dan.... di depannya tersergam sebuah lori balak yang besar dan gagah dan..... BANG!!.


"Julia....bangun nak," sayup-sayup terdengar suara emaknya.

Julia membuka matanya. Dia terlihat emaknya di situ. "Mana abang Ahmad mak? Macam mana dengan suami saya, mak? Liza, Linda....mana anak-anak saya mak?" Bertubi-tubi Julia menyoal emaknya. Julia tak dapat menahan kesedihannya lagi. Julia menangis semahu-mahunya di depan emaknya. Emaknya memandang Julia tepat-tepat.

"Macamana dengan suami Julia mak, abang Ahmad?" Julia masih terus menangis.

PANGGG!!. Kepala Julia ditampar oleh emaknya dengan tiba-tiba. Julia terdiam. Kenapa emaknya buat dia macam tu?

"Banyak la engkau punya suami! Muka dahlah tak cun, belajar pun malas, kerja pun takde, ada hati nak berlaki. Apa punya anak dara la kau ni?? Tu la, tidur lagi senja-senja macam ni! Dah! Bangun pegi sembahyang! Asar pun dah nak habis!" emaknya terus merungut sambil berlalu keluar....... dan Julia tersengih keseorangan.Rasa macam nak masuk dalam tin biskut! "

Moral cerita: jangan tidur di waktu senja. lagi-lagi anak dara. tak manis.

pssst: entry nie adalah entry kopi pes dr pesbuk. sebab aku tengah ade exam skang nie. malas nak tulis.hehe.
lagi satu,
kepada pemilik blog www.ispeakmalay.blogspot.com,
tolonglah activate balik blog dan tumblr anda.
jangan down sangat kerana anon.
nie, ai dah apdate dahhh.

MOLOME. apa tuh?

Sunday, April 10, 2011

jeng jeng jenggg. tik tok tik tok, jam tepat pukul 5.30 pagi. and aku tak tidur lagi. kenapa? sebab mata nie susah nak lelap. nie lah akibatnya tido petang dan tido malam lambat. what to do. sepatutnya aku nak tidur. tapi, disebabkan aku tak nak terlajak subuh, aku stay up sampai subuh. lepas subuh tuh, hurmm. tak tahu lah nak buat apa. kul 8.30 pagi ada discusion. =.='

so, apa yang aku buat tengah-tengah malam cenggini. before aku bersiap-siap nak tidur, aku pergilah singgah kat blog Obefiend. alahh, yang serius giler tuhh! takkan korang tak tahu kot? keh keh keh.

ada satu entry dia yang the latest, tajuk, 


ade satu application yang boleh dimasukkan dalam hp Nokia yang ala-ala kamera lomo. erk. tak tahu apa lomo? sila search Google! sebab kat incik google, korang boleh dapatkan full explanation tentang lomo nie. or pergi jeh ke link nie.  http://www.lomography.com

macam nie rupenya kamera lomo!
comel kan kan kan?
bawah nie, contoh gambar diambil guna kamera lomo!



then, aku try lah install guna Nokia OviStore. ingat nak biarkan jeh, sebab Obefiend cakap hp aku tak compatible. but, aku taram jehh. nak tengok. jadi ke idakk. so, dengan kelajuan internet yang agak pantas, aku segera download nya. dah try, then, dapatlah hasilnya. well, impressive! suka aku. sebab nak beli camera lomo, bagi aku, agaklah mahal. baik try guna hp even hasilnya taklah seberapa. not bad okayyss!






kat MOLOME nie, ade banyak filter yang lawa-lawa, antaranya, hitam putih, tiltshift, old film, vintage, blue filter, red filter, green filter dan beberapa filter yang nice. 

so, sesiapa yang ada Nokia OviStore, boleh download secara PERCUMA kat SINI! aku tak pasti hp korang sesuai keh tak, just try it okayy. and one more thing, benda nie kalau nak tangkap gambar, kena connect dengan Wi-Fi or internet connection. sebab dia ala-ala sharing gak. disebabkan nie adalah first version, so, banyak lah cacat-celanya. =.='

to fotografers, nie ala-ala lomo keh? sebab aku pun kurengg pasti. 
^^


jatuh kat bilik air sangat saket okay!

Wednesday, April 06, 2011

masa tuh kan, pukul 7.15am. bangun-bangun jeh, Alamak, subuhhh! apa lagi, berdesup ar pegi bilik air. 

masa kat toilet tuh, dah mula rasa licin-licin nak terjatuh. but, steady lagi.

bila dah kat luar toilet, boleh pulak terjatuh ke belakanggggg. 


aku rasa macam tak boleh bernafas untuk beberapa saat. aku mengerang sampai satu floor terjaga. aku dah tak boleh buat apa-apa. jerit gilaaaa kuat. sambil pegang pinggang. dah lama-lama, baru aku tarek nafas sedalam-dalamnya. baru lah boleh bangun. haishhh. 

satu hari tuh aku ponteng kelas sebab nak pergi check doctor. doctor cakap, takde pape pun, tulang aku tak injured lah. cuma, bengkak-bengkak jeh. test malam tuh pun aku tak pegi. dapat mc semingguuu wooo. heaven kan? petang tuh, ayah aku jemput dari seremban. haishh. rasa bersalah plus menyesal pergi ngadu kat ayah akuu. kesian ayah aku. haishhh.

balik dari seremban, aku pergi check x-ray. pun, Alhamdullilah, takde teruk sangat. cuma aku risau kepala aku ade pape ke tak. sebab tengkorak kepala aku nie lain sikit. haha. akibat jatuh dulu masa kecik. hope tak de pape teruk sangat kot. hehhe.

sekarang, aku dah sehat! yeahhh. cuma belakang aku jelah rasa sakit-sakit bengkak sikit. ambil masa nak pulih. cuti aku pun dah habes. huhu. esok kena start kuliah balik. 

Alhamdullilah, test thermo tadi aku boleh jawab. syukur sangat-sangat. aku tawakal jeh. tu yang penting sekrang. ohhh, dan bulan ni pasti busy. kemungkinan nak apdate blog, agak kurangg. hehe.

doakan aku kawan-kawan! ^^


Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook