Merehatkan otak dengan bercuti ke Tioman. oh yeahh!

Saturday, February 26, 2011

Salam semua. wahhh. rindu bangat sehh dengan blog kesayangan aku. dah lama tak menaip. jari jemari aku makin longgar nie. ishhhh3. banyak busy wooo. tests yang perghhhh menguji minda dan fizikal aku. dengan lab report yang macam haremmmmmmmmmmmm. lagi lah buat aku takde mood sangat minggu nie. tests semua tuh, aku dah cuba yang terbaik. aku hanya mampu tawakkal sahaja kepada Allah. Amin.

okayyyyyy. get back to my point. ececehhh.

Dulu aku pernah masuk team expo-convo. jadi, trip ke Tioman nie sebagai bonus lah setelah berpenat lelah berkerja 5 hari time convo tuh. pengalaman aku masuk expo-convo nie sangat priceless. tahun depan nak masuk lagi. itu sudah pasti!

sekarang jam 11.45 pm. aku akan dijangka bertolak ke Tioman pukul 2 pagi. sampai kat Tioman around subuh. jauh gak ekh Tioman nie. Tioman nie termasuk dalam negeri mana? Pahang ke Terengganu? Konpius betei.  okay. aku fail geografi. 

mak dan ayah aku siap pesan berbagai. jaga diri, jangan nak suka sangat, baca selawat bebanyak, solat jangan tinggal. seeeeeee. banyak kan kan kan? tulahh, nak ingatkan diri sendiri, jangan suka sangat nanti benda lain yang jadi. betul kan? bersederhana kan lebih baik. wee~

'sya, aku nak baju dari tioman sya'
'sya, nak buah tangan. mahal-mahal punyer'
'jangan lupa beli something yer sya'

aiyakk. di atas ialah amanat-amanat dari kawan-kawan aku. cehh. nak demand jeh. abes kopak duit aku. aku beli korang key-chain yang harga RM10, ada 10 keychain. hik3. kira ade lah gak kan buah tangan dari aku. HAHA. ayah aku pun bagi duit sikit jek.sedihh woo. kenapa korang tak kirim duit sekali. kan masyukkk!

aku tengok tentatif dia, hurmmm. boleh lah tahan. banyak berkaitan dengan air. okaylah tuh. aku pun nak merehatkan otak dengan segala masalah-masalah duniawi nie. haishhh. dunia oh dunia.

korang doakan aku selamat pergi dan balik yer. nanti kalau aku tak balik, siapa nak update blog kan kan kan? heheh. baik korang doakan keselamatan aku. hehe. gurau je. peace yaw!

psst: baju belum pack lagi. tudung belum gosok lagi. dan dah ngantuk sangat nie. camera dah ade. handphone  fully charged. now, nak kemas baju jeh. hehe.

next entry aku update citer aku kat Tioman okay,
stay tuned korangg!

ehh. jappppppppppp.


gamba nie saje nak tempek kat sini. perkenalkan kawan aku  yang paling gilos. hehe.
Nadia Amira.
jom pergi blog dia.
okay. hutang aku dah langsai.

;)


Its time to reveal!

Sunday, February 20, 2011

Oh yeahh. setelah dapat respons yang bagi aku kira baik, malam nie lah masanya aku me-revealkan teka-teki semalam. kalau belum baca, meh tekan BENDA nie. 

INTRODUCING BRAND NEW CLOTHES LINE.......


some of the items.



barang-barang yang lepas datang dari blog ni lah. blog ini dikendalikan oleh cezen aku ELLY. dia dah selalu jadi watak dalam entry aku. dia ada dalam ENTRY nie. 


semalam dia mintak pertolongan aku. nak mintak tolong pemeskan blog. aku pun bagi lah tips camner pemeskan. aku tolong mana yang patut lah. so, now, aku bermurah hati nak pomote kan blog dia ka blog aku. tolong sepupu sendiri kan. bukannya susah mana punn.

harga-harga dari blogshop dia nie, memang berpatutan dengan kualitinya.
jangan risau. harga boleh dirunding. pandai korang lah nak ayat dak ely nie macam mana kan?
hehehehe.

blogshop dia nie baru jeh dibuka. so, masih baru gitu. segar dari ladang. kalau korang berminat, korang pergi lah blogshop ely niee.



cantik tak?

Sunday, February 20, 2011

Salam semua.........
meh sini. aku nak sajikan mata korang semua dengan baju, handbags, belts yang bawah nie. rasa-rasa korang cantik tak? apa pendapat korang?
aku nak buat apa dengan semua benda nie,
tunggu next entry okayyy.
kalau ade orang respons, aku buat.
kalau tak de, aku nak buat gakk! hehe.

minggu nie maybe aku akan kurang update. banyak test lah sayang. 
doakan aku yer.

check it out gurlsss!













F**kin' Perfect!

Sunday, February 13, 2011

Helo. tengok tajuk agak mencarut sikit kan? sikit kau kata? banyak kot! HAHA. bukan pe. aku dari semalam dah addict lagu dr PINK. title F**kin' Perfect! mula-mula aku tengok video nie, dah keluar benda tak senonoh. they making out. HAHA. under age tak payah tahu pe benda tuh yer.  nasib baik sekejap! kalau tak, aiyakkk! dosaaa maaa. 

dari mula, aku tengok video nie sampai habis, perghhh. banyak maksud tersirat wei. aku rasa-rasakan, nie dari kehidupan Pink yang lepas gamaknya. macam mana dia boleh sampai ke tahap macam nie. i think she was a bad girl huh? u think so? ececehh. omputih plak kan? 

semua orang pernah buat salah kan? tak kira besar ke kecik. tapi kan, kita masih ada peluang nak berubah kan? tak semestinya kita nak jadi budak jahat sampai mampus. itu pun, kalau dah zalim sangat lahh. 

dalam video nie, macam mana dari kecik lagi, orang dah salah paham kat dia. sampai ke besar lah. padahal, benda yang buat dia jadi macam tu, orang sekeliling dia. dalam video nie, parents and teachers. dan sampai ke satu tahap tuh, dia nak bunuh diri. luckily, dia sempat tersedar dan cuba buat something yang dia minat. finally, apa yang buat dia minat tuh, membuahkan hasil yang sangat lumayan. tacinkk wooo. korang patut tengok sampai ending baru korang paham apa yang nak disampaikan. 

lagu dia memang masuk lah apa yang nak disampaikan. bagi aku lah kan, memang meresap ke dalam jiwa dan raga aku lah.

so, janganlah korang pandang rendah diri sangat kat diri korang. pandang tinggi sangat pun tak elok. riak namanya. bersederhana kata orang kan? itu kan lebih bagus. peringatan untuk diri sendiri sebenarnya. *wink*


amacam. tacink tak? ai dah tacink. u olls tak tacink keh? hehe.
peacee!

eh eh eh, semalam kan ada manifesto untuk permilihan wakil pelajar bagi fakulti or CHEST. bukan dada taw. tapi, Chemical Engineering Student Society UMP. so, aku datang sebab nak sokong senior aku masuk. meriah sehh. macam-macam manifesto yang keluar. yang senior aku nie plak, ramailah gak penyokong nya. walau macam mana pun. kita sama-samala tengok isnin nie. menang ke idak. kalau menang, boleh makan FREE. siapa tak nak kan kan kan? aku nie ditugaskan untuk promote senior aku nie. alang-alang aku ade blog, boleh lah dijadikan medium ye dak? even, bape kerat dak UMP yang bace blog aku kan. hehe.

nie flyers yang telah siap dicetak. keh keh keh!


sapa-sapa nak vote, boleh lah taip ON KHAI hantar ke 3299999. 
caj 20 sen setiap satu sms. HAHA.

dan semalam, mantan presiden CHEST, tanya kat aku.
'Kenapa  tak masuk bertanding?'
'Erk...... tahun depan kot! nak start dari bawah dulu. tak banyak sangat pengalaman'
nasib baik aku tak rapat dengan dia. kalau tak mesti dia paksa aku masuk.
larikkkkkkkkkkkkkk

nak tayang gambar comel aku lah. er. comel kahh? TETTTT.


gambar nie diambil kat jaga depan KK3 yang macam tak de jaga. buruk bebenor tempatnyaa. 
tak pe. at least aku yang comel boleh cover sikit kerusi buruk kat belakang tuh! 
HAHAHAHAHA
k lah kawan. shaye nak pergi basuh baju. HEHE. bertimbun niee. adeiii. 
take care korang!
weee~

apa? engineer? fuyooo!

Friday, February 11, 2011

hola semua. amacam korang? sehat keh? sorilah kawan. dah lama tak update blog. sekadar jenguk kalau-kalau ade komen. itupun kalau ada. kalau tak ade, cepat-cepat tekan pangkah warna merah. HAHA. nak update, terasa kemalasan pulak. adei. padahal banyak jeh idea nak taip. what to do. im soooo busy maa. kalau tak busy. akan ku penuhkan aktivit aku dengan TIDUR. tu lah paling nikmat sebenarnya. betul tak? cepat angguk sekarang!

erm, apa korang ingat nak jadi engineeeerrrr nie sonang keh? kesusahannya menyebabkan aku tertanya-tanya kenapa aku boleh tersetuju ambil kos nie. dem. sem satu punya result aku down disebabkan math. math sahaja. cilakak. nak jeh aku tibai cikgu math dulu. ishh3. tak baik. dosa. dan korang tahu. subjek aku banyak yang bersyarat. kalau tak lulus sem nie, tak leh amek sem depan punya subjuk. sadis wei.

meh sini aku nak tanya korang. kalau lecturer or cikgu korang ajar macam nak tak nak, korang rela tak nak serap ilmu yang diberi? what i mean is, cikgu korang macam tak serius. sebagai contoh, lect math aku. adoiyai. dia ingat aku nie pandai sangat nak serap semua apa yang di ajar? dia selalu tunjuk half-way dan suruh kami selesai sendri. yelah. aku tahu, kat universiti memang sistem dia macam tuh kan? but, cuba lah consider sikit otak macam aku nie. dan sem nie, lect pompuan yang ajar. dia tak garang, but funny. siyes. dia ajar step by step. sampai paham lah aku dibuatnya. dulu kelas math PALING MALAS aku nak pergi, now, aku dah tak rasa macam tuh. peranan lect penting sebenarnya untuk membentuk minat kita terhadap subjek even subjek tu batak gila susah. korang fikir lah sendiri. bukan aku nak kutuk lect aku tuh, but, inilah kenyataan. aku bersyukur sangat sem nie bukan di bawah ketiak dia lagi. =,="

now, aku nak tunjuk korang gambar LIFE AS AN ENGINEER. korang tengoklah sendiri. ini baru first sem and nak buat aku ras give up. dem. please support me. :(


tu jelah. nnti kelas kul 9. tido kul 3. dem.

kbai.

who is auburn btw?

Sunday, February 06, 2011

entry nie dalam bahasa inggeris. kalau ada grammar mistakes, abaikan. buat-buat paham okay?

WHO IS AUBURN WILLIAMS??


Auburn Williams is a black girl that have a really good talent. i mean in singging, song writng. yeah. she's good at it. i bet not everyone knows about her right? i tried to get any info about her, but, i cant. it turns out to be auburn the city. sighh. google oh google. dem yu.

so, i finally found her at www.callmeauburn.com


With her debut single “La La La,” featuring Iyaz, 21-year-old newcomer Auburn Williams establishes herself as an exciting new talent on the pop music scene. The song is an irresistible slice of urban-pop ear candy that doubles as a sassy empowerment anthem as it dismisses an in-your-face suitor with its irresistible “la la la” refrain. 



i first heard her song in radio. tittle, ALL ABOUT HIM. it sound so catchy and romantic. awww. im serius okay. just try hear this song.

and and and, you know what, her boyfriend is a chinese asian. damn sweet. can you imagine their baby looks like? damn cute huh?

so, whoever is IN LOVE. u should hear this songs. i bet you. keh keh keh. she's really popular in YouTube.  YouTube is like her channel to become popular. err, i guess? 

ALL ABOUT HIM



okay. im sucks with english. lain benor bila aku menulis dalam english. dem. ini entry adalah pertama dan terakhir aku tulis dalam english. kot......... erk...

pssst; whenever i listen to this song. im thinking about him. jeles tak? cepat jeles. keh keh keh. 

ayah gua hensem taw!

Thursday, February 03, 2011

hye korannkkkk! harinie kan gua nak tunjuk korang semua gambar ayah gua time dolu-dolu. ala2, time muda mudi dulu. sumpah hensem wei. tu lah agaknya sampai mak gua terpikat kot. kalau korang nak tahu, mak dan ayah gua bercinta selepas kahwin okay. sweet kot. dan tengok melekat sampai sekarang.

gua kalau boleh nak cari suami macam ayah gua. jenis lekat kat rumah, ada sedikit kedekut, pendiam but bila bersuara, perghhhhhh. pedas wei. menikam terus ke dalam lubang jantung. yang paling gua suka, kalau ayah gua marah gua, nanti kan, ayah gua akan pujuk gua balik. cakap2 kat gua. ambil berat pasal gua. erkk, nape gua macam pernah mengalami benda nie semalam? HUHU. hanya gua jeh tahu apa perasaan gua semalam kena buli dengan harry. bongokk! choii! gua nak cakap pasal ayah gua, nape tetibe masuk mamat pendengki nie? 
damn youu.

koranggggg, gua rasa kan, gua dah jumpa lah orang tuh. yekot. hati gua kuat merasainya. ececehh. gedik nyaaa. semoga kekal hendak-Nya. amin. siapa dia? kalau korang bijaksana, korang tahu lah siapa. keh3. 

eh eh eh, korang nak tengok kan gambar ayah gua dulu dan sekarang? den lupo pulak. 
jom skodeng. zassssss!!


ini masa ayah gua zaman muda mudi. tengoklah. rambut afro tuh. dengan seluar yang lebar kat bawah. plus badan keding nya. yang awek-awek kat sebelah tuh semua makcik-makcik gua. ada yang gua tak kenal. kontra sangat yang sekarang. tak dapat nak detect siapa.
=,="


ini plak ayah gua yang sekarang dengan anak dia yang seorang. makin ensem woo. badan dah berisi. tapi, takdelah overweight sangat. 
muka kami sama tak?
ramai kata gua banyak ikut dia. dari fizikal sampailah perangai,
iaitu, degil. keh3.
wee~

apapun, gua nak cakap.
gua sayang sangat ayah gua!
sampai mati gua sayang ayah gua.
terima kasih kerana sabar menjaga anakmu yang seorang nie


Sesi menghabiskan duit di Kuantan! dem.

Tuesday, February 01, 2011

holaaa. semalam kan, aku dan kekawan aku keluar ke Kuantan. meh sini aku memperkenalkan watak utama dalam entry aku nie. Kita ada Intan, Nini, Aini dan Sal. ade sesiapa nak ngorat keempat-empat gadis ni? sila hubungi no 013-644 kau tekan tak dapat-dapat. HAHA. kalau nak ngorat, ngorat sendiri. muehehehe.

ermm, aktiviti pun macam biasa je. pergi ronda ketiga-tiga shopping mall kat situ. mula-mula pergi ECM sebab nak makan RasaMas. kami dapat voucher rm25 kat situ. 5 orang makan macam 10 orang makan. gila banyak. aku sedaya upaya menghabiskan satu pinggan nasi ayam dan spaghetti. gila banyak kan? dapat jugak aku habiskan. peacee! sedih time nie, sebab wayang takde citer. semua takut nak tengok citer hantu. so, kami bershopping sakan kat carrefour. banyak betul kami beli barang. makanan especially. sebab dah boleh agak kafe tak bukak minggu nie. Aini memang borong habes. penuh satu troli tuh dengan barang dye jeh. tapi kan, barang makanan kat carrefour nie memang murah-murah. aku bajet barang aku dalm rm100. but, half of it ekceli. suka aku. macam-macam aku beli. but, lepas tuh kena keluarkan duit lagi. huhu. bila nak masukan barang dalam keta, tak muat. penuh sangat. viva jeh kot kereta tuh. sumbat jeh dalam tuh. =,="




Rasa Mas

then, pergi ke Berjaya Mall. solat sana. then, macam takde benda nak buat, so, kami gerak ke Kuantan Parade(KP). aku engat nak karok, but, dorang tak nak. semua malu-malu. so, aku terpaksa batalkan niat aku. takpelah. segan lak nak karok sorang-sorang.

Kat KP, kawan aku Nini beli handphone Nokia C6. dan Intan beli camera Samsung. demm. sungguh aku jeles kat dorang. aku nak jeh beli hp, but, duit tak cukup. kalau nak pakai duit ptptn, aku nak makan dengan apa? pasir? habes duit aku wei.


 first gambar menggunakan nokia C6. jadi model jap!









 dari kiri, Aini, Nini, Intan dan Sal

menggunakan kesempatan yang ada tuk cam-whoree dengan nokia C6



so, terpaksa memendam perasaan. takpelahh. kena kumpul duit dari skrang. nak suruh ayah aku support, macam tak lepas jek. so, kena usaha sendiri. dem. usaha tangga kejayaan. oo yeahh!

malam tuh, kami gerak ke Tanjung Lumpur. makan besar punya LAGI. kat sini terkenal dengan seafood yer. yang paling popular kat sini ialah kedai Ana Ikan Bakar Petai. perghh. memang sedaplahh. harga pun boleh lah tahan. 5 orang makan, dalam RM60. dia ikut apa yang kita makanlah. aku amek, Ikan bakar, tomyam, kailan, telur dadar etc. erm, bagi aku boleh lah tahan. aku engatkan sepupu aku nak datang, suruh dia belanja. but, dye ade keje lakk. so, tak dapat datang. kalau tak, boleh jimat duit aku. wee~

then, kami bergerak balik. sampai UMP dalam pukul 11. sebab limit keta memang sampai pukul 11. 

tetapi, sekarang aku kelaparan yang amat sangat. kafe TUTUP wei. dem betei. saje nak mencabar ketahanan perut aku. 
solution, makan MEGI. grr

=,="

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook