Segmen Azam Tahun Baru

Friday, December 31, 2010


nie untuk ahli Geng Blog Pink yer.! aku edit dari entry sebelum niee. segmen ini ditaja pleh cik diba yang comel lotey! hehe.

yuhuuu. tup-tup, 2010 dah nak hampir habes. ade lagi berapa jam minit dan saat jeh yg tinggal nie kan? banyak betul coretan pahit dan manis sepanjang 2010 nie. nak cerita semua, konpem esok takkan habes. esok bermulalah buku baru untuk aku. aku taknak nak ulang kesilapan yang sama berulang kali. cukup lah sekali je. itu pun sudah cukup tuk menyedarkan aku.

Azam baru Nur Syazana Md Nazri


- dapat 3.5 above dalam final exam sem kedua. sebab dah bet ngan kawan -
- taknak leka lagi men facebook and blog. luangkan masa 2 jam setiap hari tuk fb dan blog -
- nak jadi anak yang baik. takmo degil2 lagi -
- nak kekalkan hubungan yang baru terbina nie -
- diet? haha. tetttt -
- cukupkan solat 5 waktu, buat amalan sunat, baca Al-quran -


nak tag sapa ekh?

Semua dak Geng Blog Pink!
kahhhh3.

kepada korang, aku ucapkan Selamat Tahun Baru 2011. semoga apa korang azamkan tahun depan, akan tercapai. Amin. berubah ke arah yang lebih baik or jahat? lu pikirlah sendiri yerr!
tata olllzzzz!
wee~

Big Gathering at TS

Wednesday, December 29, 2010

huwaaa. baru sekarang aku dapat update. damn u celcom. sampai ati u tak reset balek brukband ai. curang kang. baru tahu. abugit! grrr. disebabkan masalah nie, aku pendam jek perasaan nak apdate tentang gathering kat ts ahad lepas. sume orang dah apdate dah. aku jer yang baru terkial-kial nak menaip. ishhh3. sebab apa aku dapat update, sebab aku dah balek ke ump tercinta. haha. wi-fi laju. tak ramai yang balek lagi. nasib baik rumate janji nak balek sekali. yiippiieee. 

semenjak dua tiga menjak, rajin plak aku pergi gathering. dulu mini gath, now big gath. anjuran melromeo yang bapak tinggi giler n mata sepet plus carl kot tak silap aku. hehe. mula2 engat tak nak datang sebab aku engat nak balek seremban dah sabtu tu. but, tak jadi. so, aku balek ari isnin. yeahh. dapat pegi dating, eh, gathering.

aku sampai sana dalam kul 10. then, pergi tengok wayang dulu. tengok cerita gullivers travel. then, baru pergi gathering tu. perghh. segan lah gak pada mulanya. sebab aku tak kenal sesapa pun. yang aku perasan pun hanya mel jek. haha. then naseb baik eny ada. janji nak jalan sesama. sampai sana, tengok dah penuh dah. 3 lane kot main boling. aku hanya mampu melihat sambil kacau-kacau and amek gambar.

ramai lah gak yang datang. Rina Salleh pun sanggup datang. haha. sumpah aku tak kenal dye nie. rupa2nya dia adalah juara gadis melayu. memang sesuai doe. sopan jek. peramah lak tu. siyess. cantek lagi. full package tu! 

then, ada kak huda, miss gt, ery farieha, tia, aus, chearm, carl, bean, milimilo, perghh. memang ramai. nnti aku listkan sapa yang datang tu yer. haha. alahai, nape lah kakak semua nie comel2 jek. lagi2 GT n kak huda. terpaksa merendahkan badan bila nak amek gamba. hailaa. nasib badan. 

jom layan gambar. weee~
















senarai bloggers yang hadir.



  1. Mel -  http://melromeo.com/
  2. ZueZoey http://zuezulaina.blogspot.com/
  3. Evagurl http://evagurltingtong.blogspot.com/
  4. Eazy Izzuddin - http://eazy-izzuddin.blogspot.com/
  5. PojiePooh - http://pojiepooh.blogspot.com/
  6. Azfarul http://enciksedap.com/
  7. Yutaka http://risingsunawakenmoon.blogspot.com/
  8. Aisya http://theamarylliss.blogspot.com/
  9. Amir Rayyan - http://amirrayyan.blogspot.com/
  10. Daniel Adie - http://danieldeadie.blogspot.com/
  11. Jojo Bdina - http://jojobdina.blogspot.com/
  12. Qarl http://mohdhaiqal.blogspot.com/
  13. Hizami Rahim - http://www.budaklelaki.com/
  14. Aien http://aiensepet.blogspot.com/
  15. Hazman http://hazmanfadzil.com/
  16. Kech http://www.nurhidayahyahya.com/
  17. Chaon http://mrchaon.blogspot.com/
  18. Cik Helena http://www.cikhelena.com/
  19. BeanMorenohttp://www.suterablogger.com/http://www.beanmoreno.com/
  20. Shahrul Hairy Shaharuddin http://www.shahrulhairy.com/
  21. Gadis Terbilang http://gadisterbilang.blogspot.com/
  22. Nik Mashimaro http://www.hatisamronkin.com/
  23. Hannan al qudsey http://hannan-al-qudsey.blogspot.com/
  24. CarlSamsudin http://carlsamsudin.blogspot.com/ & http://carlsamsudin.com/
  25. Encik Psychopathttp://babipunyestalker.blogspot.com/
  26. Eykameow http://eykameow.blogspot.com/
  27. Hana http://www.hanalovenest.com/
  28. Fendi http://fendidahada.com/
  29. Syida Shukor http://syidamumue.blogspot.com/
  30. Eny http://www.sickchild72.com/
  31. Mieya http://mieyabubbletalk.com/
  32. Syazberry http://syazberry.blogspot.com/
  33. Milimilo http://www.milimilo.com/
  34. Phreak-id http://www.phreak-id.com/
  35. Fariq http://www.fariqscorpio.com/
  36. Zelo http://zelo55.com/
  37. Andy Sahlam http://andyhowtt.com/
  38. Dayah Ramli http://chocolate-comot.blogspot.com/
  39. Huda Luna http://hudahyedo.blogspot.com/
  40. Ika Honey Bunny http://cutsiewootsiehoneybunny.blogspot.com/
  41. Aus http://www.ausmelankolik.com/
  42. Mohamad Zulhelmi http://anakperak.com/
  43. Che Armster http://www.chearmster.com/
  44. Tia http://crayzeebaybiey.blogspot.com/
  45. Red Linda http://redlinda.com/
  46. Rina Salleh http://inisyurgadunia.blogspot.com/
  47. Cik Epal http://cikepal06.blogspot.com/
  48. Cik Lily Putih http://www.ciklilyputih.com/
  49. Eyriqazz  http://www.eyriqazz.com/
  50. Ery Farieha http://lapinkyery.blogspot.com/
  51. Daydeck http://www.daydeck86.com/
  52. Shara  http://duniasigadisbunga.blogspot.com/
  53. Cik Platipus http://sarangplatipus.blogspot.com



after dah settle boling and men boling, ada yang ekut pegi karok kat ktv. ada tia, hana, redlinda, shara, alia the platipus, chearm, babipunyastalker (aku tak tahu nama kau)  and sapa ekh lagi satu. lupe dah. hehe. after that, tia hantar aku balik. tengs lalinkk. muahhhxx!

next ada big gath kat kl. bulan satu. tengah berfikir2 nak pergi ke tak niee. tengok jadual dulu lah. takut clash lak nanti. hehe..

anyway, korang memang best okayy! c you guys next timee!
I'Allah. amin. 
tata

psst: gamba selebihnya di FB aku yer. hehe

200 blog!

Friday, December 24, 2010


200 blog diperlukan untuk segmen terbaru ben. ada brani nak join?

pes time masuk nie wei. haha. gatal tangan nak masukkk. weee~

tata korangg! 

Snow in Malaysia??

Friday, December 24, 2010

OMG. Snow in Malaysia??


tettt. tak delah. salji kat malaysia? dunia nak kiamat agaknyaaa. benda nie terjadi kat pavillion, kl. salji made from foam atau buih. memang nampak real lah. haha. time nie memang sesak gila. ramai nak ambil gambar salji nie. aku pun sekali kena. haha. plus, kat luar hujan. memang ramai giler berkerumun kat situ.

well, aku kat situ sebab nak teman cezen aku ely pergi cari dress untuk prom nite dye. haishh. masa zaman aku dulu, takde plak benda alah prom nie. nak prom kejadahnya. aku kan skola pompuan. nanti nak kena ajak skola lelaki lagi. haha. lecehh. so, aku teman lah plus nak rambang mata tengok dress yang letup2 and harga dye pun letup2lah kan? naseb bek ade YES (year end sale). sale berlambak wei. 80%, 70% etc. memang rambang mata lah kan. haha. malas nak cakap banyak. layan jelah gambar di bawah. ade certain sudah diedit, ade yang aku malas nak edit. muehehe.

layannnnnn. zasssssssssssssssss!



 aiskrim anyone?

















gambar last nie memang tak boleh blah kan? haha. gedik mak aihh! haha




tak yah nak salji-salji. salji kat blog aku nie kan ada. haha. even virtual. salji gak kan? 
bye-bye korang.
esok nak siapkan segmen geng blog pink lak! 
wee~



Segmen Realiti dan Fantasi

Wednesday, December 22, 2010

Haishh. dah lama dah segmen nie sebenarnya. tapi, disebabkan brukband merajuk dengan aku (bandwidth dh limit), aku seakan malas nak update blog, padahal idea banyak and hutang tag yang belum terjawab. dem. harinie, incik brukband baik plak dengan aku. sebelum dye merajuk, baik aku apdate blog aku cepat-cepat. hehe.


Segmen Realiti dan Fantasi iaitu segmen yang memerlukan anda meletakkan satu impian anda yang memang akan menjadi realiti dan satu lagi impian anda yang mungkin menjadi fantasi sahaja.
-cik yaya-

Realiti
erm, sekarang nie kan aku ambil cos chemical engineering. so, aku amatt sangat berharap aku akan jadi engineer dan berkerja di kilang-kilang yang ada. haha. satu sudah. sebab kan, aku tahu cos nie susah sikit nak cari kerja plus aku nie perempuan. but, kalau aku berusaha dengan gigih dan try dapat anugerah dekan, impian tu tak mustahil kan? aku nak buktikan kat orang di sekeliling aku, yang aku boleh berjaya. aku tak kisah apa orang nak kata. next sem aku try nak dapat anugerah dekan. aku tak tahu sem nie dapat ke tak sebab result aku tak kuar lagi. but, i hope ia tak teruk sangat. amin.

engineer girl!

Fantasi
hurm, apa ekh? teringin nak pakai dress cantik-cantik. siyess. dress yang selalu omputih pakai tu. haha. but, itu hanya fantasi sebab aku tak sesuai nak pakai benda alah tu and tak sesuai dengan dress-up aku. aku kan pakai tudung. so, susah sikit lah nak pakai dress yang cantik-cantik tu. tapi kan, sebenarnya boleh jek nak pakai dress. kena pakai inner lah kan? heeee~


 ouchhh. lawa kan? but, masa aku survey dress dengan cezen aku semalam kat pavilllion, lagi lawaaaa. aaaa. harga dye pun lagilah lawa kan kan kan? *wink*

yeshh. dah siap entry tuk my lovely and cutey Geng Blog Pink!
sayang korang lahh!
wee~

Kontes Blog Terkemas!

Monday, December 20, 2010

ouchh! aku telah ditag oleh seorang blogger untuk masuk dalam contest Blog Terkemas. 
nizbudakart orangnya.
agak-agak lah kan, blog aku kemas tak?
ade peluang nak menang tak?
cewahh. haha.
pennganjur nya ialah cik Hanafauzan yang comel. haha. mana ade bodek2 nie. memang comel. wee~


syarat dia sangat simple jek.
senang nak join.

Syarat-syarat wajib * nak gempak jap . muahaha .
  1. Follow blog hana and Fyza . tak follow pun takpe but make sure korang salu update dengan blog kitorang ok :D
  2. make sure korang ada blog tau! no blog . no contest, no present ! hahah .
  3. buat satu entry dengan tajuk Kontest Blog Terkemas . amek banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog hana atau link entry kontest ni .
  4. bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen hana ok . submit link entry dekat blog hana je tau . senang sikit . kang tercicir habis kena pelengkung ngan korang . haha .
  5. kontest ni terbuka kepada semua warganegara malaysia tak kira umur dan jantina.
  6. tag 3orang blogger ok :)
  7. 3 orang pemenang je akan dipilih . kalau nak tambah nanti kitorang gitau . haha
  8. update : sebab takut ramai sangat, limit untuk join 1000 orang sahaja . kalau nak tambah hana bagitau :)


tag 3 orang!


psst: banyak kena tag nie. adeii. pale xcenter. rasa nak muntah2. mana yg sempat jek aku join tag korang. okay? wee~


Segmen Pecahkan Ais Pink!

Sunday, December 19, 2010




bukan Geng Bas Sekolah taw!
aku nak join group nie sebab nampak sangat best.
plus, blog aku kan warna PINK.
memang sesuai sangatlah kan.
nasib baik sempat nak join!

nama aku Nur Syazana Bt Md Nazri. Lahir 22 Julai 1991. means that umur aku tahun nie, 19. tahun depan 20. OMG. 20 dah? ishh3. and aku anak tunggal. sebenarnya ada 4 adikberadik. tapi, 3 dah meninggal. tinggal aku seorang. sedih tak? takapa. dah biasa dah. dari darjah satu sampai form 5, aku skolah perempuan. best keh? boleh lah tahan. mesti korang tertanyakan best keh jadi anak tunggal? bagi aku, bolehlah tahan. tapi, tak semua benda yang aku mintak semua dapat. kena usaha sendiri. huhu. now, aku kat Universiti Malaysia Pahang, UMP, Pahang ambil Chemical Engineering. doakan aku jadi engineer yang berjaya boleh? amin.

dengan masuknya aku dalam geng nie, dapat menambahkan kekawan. amin. hehe. selamat kenal2 semua!
love PINK!
weee~

Feel Free To Fly Contest: Barangan Body Shop Utk Dimenangi!

Sunday, December 19, 2010


hye sume.
well, aku nak join satu kontest nie. 
ade kawan tag aku suruh join kontest nie
but,
sumpah aku lupa sapa.
dem betul.
last2, jumpe kat blog kawan aku.
mula2 tak nak join, sebab tak ada gamba terbang-terbang.
finally,
jumpe gak.
adek angkat saya punye fb. hehe. dah mintak permission okay.
so halal lah kot. hehe.
aku suke pic nie.
sumpah suke.
and my adek angkat is really a brilliant photographer. siyess!

hadiah dia memang sangat superb!
sapa tak nak barang body shop memang rugi lah kan.
haha.
dahlah tak penah merasa barang body shop. sadis betul.
hope my picture wins the judges's heart! woeeee!

hadiah sangat coooool!


1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00

1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00

syarat dia sangat simple. klick SINI okay!

here comes my picture!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


TERBANG SESUKA HATI!

latest songs and best!

Sunday, December 19, 2010

hye sume.
disebabkan dilanda kebosanan yang amat sangat. 
nak share kat korang lagu terbaru dan best. bagi pandangan aku lah.
english and malay sahaja okay.
yang lain, aku tak amek port sangat. wee~
mari kita lihat siapa yang kena. 
jeng jeng jeng!



1) Taylor Swift - Speak Now
2) David Archuleta - Elevator
3) David Archuleta - Waiting for yesterday
4) Nicki Minaj feat Jay Sean - Your Love
5) Aliff Aziz feat Joanna - Kalau Cinta  * sumpah sweet*
6) Mizz Nina feat Noh Hujan - Kurnia
7) The Ready Set - Love Like Woe
8) The Ready Set - More Than Alive
9) Nicole Pussycat Dolls - Poison
10) Najwa Mahiaddin - Got to go
11) Najwa Mahiaddin feat Malique - Senyum
12) Neon Trees - Animal
13) Train - If its Love
14) Travie McCoy- Need you
15) Travie McCoy - We'll be Alright
16) Sean Kingston feat Nicki Minaj - Letting Go
17) Mike Posner - Please Dont Go 
18) Mike Posner -  Cooler than me
19) Trey Songz - Already Taken
20) Bruno Mars - Grenade
21) Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)
22) Pixie Lott - Gravity
23) Trey Songz feat Nicki Minaj - Bottoms Up
24) Labrinth - Let The Sunshine
25) Jason Derulo - What If
26) Enrique Iglesias - Like It
27) Jesse Mccartney - Shake
28) Ne-Yo - One In A Million
29) Whillow - Whip My Hair

kalau nak cari kat Google. senang jek.

type kat search box tu.

sites: mediafire.com  (Artis-Lagu)

yang merah boleh tuka mana2 seacrh engine yang korang suke.
yang orange tajuk lagu tu lah.
nanti senang nak search!

ada tak?

Friday, December 17, 2010

hye korang. *erkkk*
ade tak korang suka kat someone?
someone yang buatkan hati korang dup dap dup dap?
mula-mula jumpa, hati korang dah berkocak.
selalu jumpa, lagi hati korang berkocak.


someone yang membuatkan korang tak tentu hala.
cuak jeh.
tercari-cari dimana kah si dia di tempat yang ramai.
ada tak?
mesti ada kan kan kan?


well, setakat nie adalah kot yang buat aku macam tu.
dem.
dan bila pikir balik, aku tak sesuai dengan dia.
sungguh tak sesuai. huhu.
sadis betul.

korang ada pengalaman? 
nak dengar gak cerita korang.
meh kita share kat sini. wee~

bear nie syaz punye. dia ada pasangannya. muehehe

pssst: lepas nie nak ke KLCC. tengok wayang lagi. sukeee3.

Sesiapa yang bakal kahwin or tunang, patut tengok!

Wednesday, December 15, 2010

*benda nie akan duduk seminggu or lagi lama. entry terbaru. sila scroll ke bawah*

kepada sesiapa yang bakal bertunang, bakal berkahwin, bakal...erk? apa lagi ekh? tu jeh kot. OR kepada sesiapa yang nak handle event or birthday party dan still belum mendapatkan lagi photographer yang professional, eloklah korang bace sampai habes.

Ade promotion nie nak buat daripada Gape The Sketch Photography. aku pernah buat satu entry tentang dorang. CHECK THIS OUT! muehehe. 
ini untuk BULAN INI sahaja. bulan depan tak ada taw.

Untuk wedding, ade 3 package. Package 1, 2 dan 3, then ade engagement and birthday package erm, nak terangkan pun agak susah. korang tengok jelah gambar-gambar kat bawah nie.
SCROLL DOWN PLEASEE!






WEDDING PACKAGE 1


 WEDDING PACKAGE 2


WEDDING PACKAGE 3 



WEDDING SPECIAL PACKAGE


 ENGAGEMENT PACKAGE


BIRTHDAY PACKAGE





Promosi ini hanya sah sampai hujung bulan ini sahaja. bulan depan harganya akan NAIK yer. kalau korang kahwin atau tunang tahun depan, book bulan nie, harganya akan mengikut seperti di atas yer tuan puan.
harga ini untuk kawasan Lembah Klang sahaja.

ini extra information:
- untuk deposit fees, 50 % dari harga package-
- CIMB - Gape The Sketch Photography-
- Acct No; 1219-0000512-108 -
- Sila simpan resit dengan baik. dorang akan collect resit selepas fotografi habes-

Berminat dan nak tahu lebih lanjut?
hubungi:
Hanis Hashim: 017-6545064

cepat booking. nanti harga NAIK! 
wee~

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook