Mari mencantikkan desktop anda!

Tuesday, November 23, 2010

hello korang. well, dah lama teringin nak buat tutorial nie. nie nak share something lah kat korang. korang nak tak desktop yang sangat kemas plus bergaya? hehe. NAK? meh, aku nak share sikit. nak tengok preview? boleh jek. scroll down okay!



tadaaaaa!

*click untuk tumbesaran maksima*


>> yang kat atas tuh, nama dye Object dock. korang boley download kat sini. http://www.stardock.com/products/objectdock/

>> yang tepi-tepi tuh, ala-ala macam 3D taw. ishh3. memang 3D pun. cool kan? korang boley control benda nie menggunakan right and left click sahaja. right click untuk mengerakkan kemana sahaja, left click nak buat macam 3D.  try lah sendiri. memang best! boley donlod kat sini.

>> yang lain-lain, korang boleh personalize sendiri dekstop korang. godek lah pape yang patot. sonang jo!

software ini memang senang nak guna. and nampak desktop kita macam cool kan. and kawan-kawan tengok. 'wahh. coolnya desktop kau. nak jugak!'. cayalah. aku sendiri mengalaminya. hehe

okay. thats all for now. mood cuti tengah membuak-buak nie. hehe. kepada yang nak amek exam, 
WISH U ALL THE BEST! weee~

You Might Also Like

7 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Semua kawan-kawan Yied pakai Object Dock. Yied sorang je yang tak pakai. Nanti nak try pakai gak. Huhuhu

    ReplyDelete
  2. razi; akunyer kai windows 7. hehe

    ReplyDelete
  3. rocket dock tetap pilihan hati.
    ringan pon ringan. :)

    Offensive entry for guys.

    ReplyDelete
  4. faiz; yekehh? cam best jek. hehe

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook