Berminat menyertai Kelas Fotografi area Kuantan paling MURAH??

Tuesday, November 30, 2010

ini adalah sticky post. sila scroll ke bawah untuk entry yang terbaru. *wink*

heyoo. nie aku ade event nak promote nie. siapa di sini ade camera DSLR and nak tahu cara nak tangkap gambar yang sangat cantik and berkualiti, jom join private class nie tapi kat area KUANTAN. mesti korang engat harga dye mahal kan sebenarnya tak. RM150 jeh. kalau photografer lain, harga mesti dalam RM300-400 lah. 

klas nie akan diconduct oleh abang GHAZALEE ALEE. specially dari KL. sanggup turun dr KL ke Kuantan taw. abg nie ade  production sendiri. event, wedding and any other occasion lain, abg nie kira hebatlah. kalau tak caya, silalah terjah FB dye. >> CLICK SINI MEH and CLICK SINI GAK if nak tahu tentang event nie.

mereka juga ade blog >> CLICK SINI LAGI

detailsssss;

SUObject EASTCOAST - KUANTAN OUTING 03-05 DEC 2010 (3 days)

KUANTAN pls call Mr DANIEL 0129214700
KUALA LUMPUR pls call Mr JAZZ 0192759242
TT session with - GHAZALEE ALEE
Date - 03 Dec 2010
Location - Restoran Timur (TOWN)
Time - 8.45pm - 12am
Is open for all KUANTAN Photographer

Private Class - RM150 Per-Person
Date - 04 Dec 2010
Outing Location - Nelayan Village,Kuantan Town area,TC(Teluk Cempedak)

RM150
-TIPS & NOTED
-T-SHIRT
-CAMERA BAG






so, dengan kuasa yang ada di tangan beta, marilah kita semua beramai-ramai menyertai kelas ini kerana ia sangat berbaloi. bak kata maya karin, 'berbaloi-baloi'. muehehe

aku ada sorang kawan.

Monday, November 29, 2010

aku ada sorang kawan.
dia rummate aku sekarang kat ump.
dia sangat baik.
dia sangat pemurah.
dia tak cepat touching.
mula-mula dia takut dengan aku, sebab mak aku dah basuh fikiran dia macamana perangai aku.
dah lama-lama dia okay setelah tahu perangai aku macamana.
HAHA.
lawak jek. adei.


satu sem dengan dia sangat best.
dialah rumate aku yang aku tak pernah gaduh.
aku cakap ngn dia,
'aku suka rumate dengan kau, tak penah gaduh-gaduh.'
dye balas,
'aku tak suka gaduh-gaduhlah. tak best'.
aku cakap,
'sayang kau sangat-sangat'.
kau hanya tersenyum.

aku cerita tentang masalah aku.
tentang lelaki yang hadir dalam hidup aku.
tentang study.
kekadang kau dengar jeh aku membebel.
kekadang kau diam jek.
tu yang aku geram.
cium kang baru tahu.


ohh. lupa. kita kan memang gay.
betul tak?
aku gay dengan kau jeh lah.
aku tak curang pun.
i setia kat you taw lalink.
*kepada readers, ini hanyalah satu lakonan semata-mata*

kau pandai.
even kau tak study, aku rasa kau boleh score.
yelah. malam sebelum exam pun kau boleh layan korea lagi.
sampai aku pun terjebak sama.
dem.
tak apa. aku percaya dekat kau.


tapi, sebelum kita cuti, kau cakap something.
kau cakap, kau nak check kat hospital.
aku tanya kenapa.
tapi, kau diam jek.
dah lama-lama, kau cakap jugak.
that maybe something is wrong with your head.
aku takut nak tahu sebarang kemungkinan.
so, aku diam jek.
sambil senyum-senyum kat kau.
aku tengok kau ceria jeh dekat sini. 
takde sakit-sakit.
aku takut, kau ade sakit kat dalam.
kau tanggung sorang-sorang.
aku taknak.

apa lagi ekh?
haaa, kau nie macam mak lah.
sampai kawan-kawan kau panggil kau MAK.
protective betul.
tu yang buat kau berbeza.
aku rasa kau tak kesah tentang apa orang lain kata.
asalkan kau happy.
betul tak?
kau kasar dari segi luarannya.
tapi,
kau lembut dalamnya.
sangat lembut.
sangat sedap.
macam cream puff lak.
yummmy! ouch!

and satu lagi.
kau lah yang kenalkan dunia korea kat aku.
dari kau, aku kenallah band-band lain selain SuJu jek. haha
tak jemu-jemu sebut sapa nama  nie, sapa nama tuh.
sampai aku dah teradict sikit kat dorang. haha.

hurm, aku harap selepas cuti nie,
kau happy-happy jeh okay dengan aku.
aku nak duduk sebilik dengan kau lagi next year.
aku nak jugak.

SAYANG KAU LAH WEI!



Cuba bace balik, konpem tersenyum!

Saturday, November 27, 2010

Hello. nie saje nak suruh korang buat satu kerja. kerja nie sangat best dan akan buat korang tersenyum sorang-sorang.

>> cuba BACA balik entry-entry korang yang dah berzaman dulu. contoh masa korang buat first entry keh. mesti korang tersenyum-senyum kan?

haa, itulah jadi kat aku. tergelak-gelak bila baca balik. masa zaman jahilliah dulu  buat blog. bahasa pun short-form jek. pening pulak aku nak baca balek. HAHA. tulah. sekarang nie dah matang sikit. tak ade lagi short-form bagai. cara penulisan pun dah berubah agaknya. kalau dulu aku tak kesah pasal comments or followers, sekarang aku ambil kisah itu semua. belajar coding, belajar design, belajar masak pun boleh melalui blog kan? AND aku bertambah banyak KAWAN. itu yang penting.ada kawan yang makan kawan, kawan yang support kawan, kawan yang boleh ajak gaduh, kawan yang baik hati. semua tu aku jumpe melalui blog. cool kan? satu malaysia aku ade kawan. jangan jeles. kepada newbies, teruskan minat korang terhadap blog. takde rugi mana pun. cuma, jangan hasad dengki kat orang. bahaya. nanti kena balik kat kita? nak keh? KARMA tu wujud taw. berhati-hati. prinsip aku, kalau dia baik dengan aku, aku pun akan lagiii baik dengan dia. itukan lagi best! ;)


dunia blog penuh ni penuh dengan warna-warni.
 hayatilah! *wink*

apa kes?

Thursday, November 25, 2010

bukak paper metro.

'Isteri mengandung mati dikelar suami'. errk?. 
next page.
'Dibelasah oleh abang ipar sebab gaduh nak tukar siaran tv'.  adoiyai.

kawan aku berkata, 'tak boleh blah. dorang nie sakit mental ke hape? lately ni banyak betul kes pasal panas baran.

aku diam jelah. dalam hati takut gila. macammana lah aku kahwin nanti. sampai si suami pun sanggup kelar isteri yang sedang sarat mengandung! padahal dah kahwin 5 tahun lak tuh. huwaaa. takut!
Ya Allah, temukanlah aku dengan lelaki yang penyabar. Amin.


siapa yang bakal menyarungkan cincin di jari manisku? aku berdoa semoga dia akan menjadi yang pertama dan terakhir dalam hidupku. Amin.

Mari mencantikkan desktop anda!

Tuesday, November 23, 2010

hello korang. well, dah lama teringin nak buat tutorial nie. nie nak share something lah kat korang. korang nak tak desktop yang sangat kemas plus bergaya? hehe. NAK? meh, aku nak share sikit. nak tengok preview? boleh jek. scroll down okay!



tadaaaaa!

*click untuk tumbesaran maksima*


>> yang kat atas tuh, nama dye Object dock. korang boley download kat sini. http://www.stardock.com/products/objectdock/

>> yang tepi-tepi tuh, ala-ala macam 3D taw. ishh3. memang 3D pun. cool kan? korang boley control benda nie menggunakan right and left click sahaja. right click untuk mengerakkan kemana sahaja, left click nak buat macam 3D.  try lah sendiri. memang best! boley donlod kat sini.

>> yang lain-lain, korang boleh personalize sendiri dekstop korang. godek lah pape yang patot. sonang jo!

software ini memang senang nak guna. and nampak desktop kita macam cool kan. and kawan-kawan tengok. 'wahh. coolnya desktop kau. nak jugak!'. cayalah. aku sendiri mengalaminya. hehe

okay. thats all for now. mood cuti tengah membuak-buak nie. hehe. kepada yang nak amek exam, 
WISH U ALL THE BEST! weee~

AidilAdha 2010

Thursday, November 18, 2010

Salam semua. em, masih tak terlewat kan nak ucap Selamat hari raya AidilAdha kan? so, Selamat Hari Raya AidilAdha kepada semua readers. amacam raya nie? meriah? banyak makan daging? hehe

Well, raya nie sedikit berbeza sebab dua kawan aku ikut sekali aku balik kampung. Intan dan Sal. Intan asal Perak, Sal asal Selangor. hehe. dorang saje jek nak ekut aku balik kampung. nak merasai sendiri pengalaman cara hidup orang nogori. yelah. adat nogori kan berbeza dengan adat yang lain? unik ekh? ^^

erm, aku bawak dorang balik ke kampung hari raya harituh. kat Rembau. pagi tuh, before balik raya, singgah sekejap kat masjid, nak tengok ibadah korban. aku dah banyak kali tengok korban nie. cuma Intan dan Sal tak pernah lagi tengok korban secara live! amek kau! terbeliak biji mata dorang tengok lembu yang telah siap disembelih secara live. dengan isi perut nya, kepalanya, ususnya, pankreas. haha. kelakar jeh tengok dorang. muka semua nak termuntah jek. haha. tak pe. kan itu semua pengalaman. betul tak?


*amaran, gambar mungkin agak mengelikan. dinasihatkan sesiapa yang tak tahan geli, sila scroll bawah dengan lajunya*

 rusuk si lembu

erk, kepala kena penggal?

 aktiviti melapah daging

hari raya haji dikatakan tak lengkap bagi family aku tanpa daging korban. so, menu semestinya daging!

melapah lagi!

yang kembung besar tuh, perutnyayer cik adik! naseib baik isi dalam perut hanyalah tumbuhan sahaja!

kari daging, rendang daging,sup daging, sup tulang, lempap( limpa, hati, pedal direbus) and daging bakar! menu wajib dan sunat! hahah. cuma wan aku tak berapa sehat raya nie, so, wan aku tak boleh makan daging. so, rendang ayam pun adelah. ade lemang lagi. haishh. memang kenyang dek daging jelah kan? calori bertambah-tambah. haha. sila lah bersenam lepas raya nie yer tuan puan. *peringatan pada diri sendiri* ^^


erk, okay. aku pun geli, usus!

hari sabtu, aku nak balik ke kampung pilah dengan kawan-kawanku. this is the best part! the real adat pepatih is in Kuala Pilahh! ouh, betapa bangganya aku sebagai anak jati nogori! ececehh! ^^
and untuk pertama kali, aku balik ke rumah, dengan menaiki bas. PERTAMA KALI okay! haha. gayat jap! pengalaman! best! *wink*

itu sahaja! adios amigos! Salam!

typical korean drama!

Saturday, November 13, 2010

Salam. hye korang. maaf lama betul tak update. maaf yer. ade exam. kekangan masa. ececehh. okay. harinie aku nak share apa yang aku fikir lah kan tentang korean movies or dramas. siapa sini minat korea? angkat tangan! haha. same goes with me!

sepanjang pemerhatian aku, jalan cerita cerita korea ni aku dah boley agak apa ending dye and apa konfliknya. nak tahu?

1) plot cinta tiga segi.
- ini bagi aku macam tulang belakang sebuah cerita korea. boley dikatakan semua cerita ade jalan cerita macam nie. erm, contoh, Ure beautiful, My Gifrlfriend is a Gumiho, My Girl dan lain-lain.



2) mula-mula kelakar, makin lama makin touching
- ini memang aku admit. mula-mula gelak bagai nak gila. sambil sebut, eeeii, comelnya dorang. masa bahagian tengah-tengah, ada yang dah sediakan bekalan tisu kat sebelah. dah start bahagian sedih kan?. haha.


3) hero and heroin haruslah kacak and cantik kan?


- ini yang the most orang nak tengok. si jejaka ensem plus macho, si gadis mesti ade muka comel. macam muka nak mintak kena cium pelempang. haha. nie pun aku admit gak. kekuatan cerita korea nie.

4) second hero or heroin!
- well, every cerita mesti ade second hero kan? yang best second hero akan berjuang berhabis-habisan untuk dapatkan si gadis atau si jejaka masa first part. banyaklah evil plan yang akan keluar. but, at the end, the second hero akan mengalah. bagi chance kat first hero. betul tak? selalunya, aku paling suka second hero macam Shin Woo dalam cerita Ure beautiful or Playful kiss.


well, ada banyak lagi kot. ahh. tak dapat memerah otak. terlampau banyak information dalam kepala otak aku nie. serabut. hehe.

yang penting, even benda-benda nie sangat biasa, kita still nak tengok gak kan? aku pun tak tahu kenapa. maybe dari segi dorang mengolah cerita nie, ia nampak sangat menarik and kita boleh ketagih taw. bahaya!

bagi aku, industri hiburan kat korea sangat maju. lihat sahaja, industri muzik. satu dunia layan korea. kalau korang tengok festival muzik tahun lepas, pergh, memang best lahh. 3 jam tu korang takkan bosan. banyak sangat elemen yang mengejutkan korang. dari segi pentas, persembahan, siap ada drama lagi. haha. memang aku tak jemu nak tengoklah! memang superb! malaysia tak terlawan beb!

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook