syawalku~

Tuesday, September 14, 2010

Salam semua. pejam celik, pejam celik dah nak masuk raya ke-lima kan? sekejap jeh. puasa harituh lagi lah. sekejap jeh dah habis. aku rasa diri aku sangat jahat pada puasa tahun nie. harap-harap puasa tahun depan aku dapat ganti balik. huhu.

aku rasa sebahagian tahu yang aku ada masalah sikit dekat rumah. and memang niat aku tak nak balik raya nie. nak raya dengan kawan-kawan aku. hehe. memang aku tak high expectation pun raya nie. nak balik sampai rumah pun, hati berdebar-debar. dup dap dup dap.

but, Alhamdullilah. semua berjalan lancar. semuanya okay. aku pun dah bertaubat. nak jadi anak yang baik. tak mo ekutkan kata hati dah. tak baik kan kan kan? :)

baju raya tahun nie kan, ayah and mak aku yang pilihkan kaler and design. sebab aku kat pahang. tak balek-balek. tak sempatlah nak pilih baju raya. i must say that yang aku suke corak yg dorang pilih. sangat cun. nasib baik lawa and comel. heee~

duit raya pulak Alhamdullilah dapat banyak sikit tahun nie. dengan tiket dah masuk uni. muehehe. suka ai. Alhamdullilahh. tak tahu nak cakap macam mana lagi. rezeki keluarga aku pun bertambah tahun nie.

nanti dah dapat duit PTPTipu, tak yah lah aku nak mintak duit kat mak and ayah aku lagi. senang. biar aku jek yang uruskan duit. aku. nak bayar hutang-hutang yang tertunggak. banyak nie. hee~ LIKE!

cuma suasana raya tahun nie kureng sikit. tak tahu lah kenapa. kemeriahan kureng sket lebih-lebih lagi kampung ayah aku. lengang giler. tak ramai yang balek. semua balek kampung belah lain. huhu. sikit jek tetamu yang datang.  lain pulak dengan kampung aku lagi satu, tetamu tak putus-putus datang. sekali datang macam rombongan cik kiah. muka nie lah yang terkejar sana, terkejar sini. nasib badan jadi anak dara tunggal. huhu.

nasib baik kampung ayah and mak aku dekat jek. boleh lah nak ulang-alik. senang kawen dengan orang senegeri ni. tak yah gado-gado nak balik mana. haha. teehhheee~

okaylah. entry nie ditulis setelah kepenatan mengemas dapur. tadi ada sedara datang raya. niat dihati nak raya port dickson malam nie. cancel lah pulak. penat woo. pinggan mangkuk bertingkat-tingkat kat sinki. nasib baik ayah aku tolong. kalau tak, pengsan aku kat dapur tuh. kehkehkeh. :)

nak tengok gambar raya aku tak? tapi, tak banyaklah. sebab semua pic aku ade yg tak kai tudung. huhu. :)






thats all. salam~

psst; check out my novel. hehe. suka suki jeh nie. 
clik SINI ekh.. wee~


You Might Also Like

4 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. best kan jd student. still dpt wet raya.. i loike too.. ahakksss

    ReplyDelete
  2. pinky, yeepp. memang best. heee~

    ReplyDelete
  3. yup! sokong awk mmg raya thn ni mcm x best jer... sy sampai skrg xde langsung sanak sedara yg dtg melawat kwn2 je ramai...

    ReplyDelete
  4. yana pun penat!! baru habis kemas dapur.. =)

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook