150 juta!

Tuesday, August 31, 2010

150 juta by Fynn Jamal


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta? Apa kau pura-pura suka?"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"
"Aku lagi kenal dia..."

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa"
"Tapi sayang tahan kalau salah yang saya"
"Sayang mungkin saja keras kepala"
"Tapi sayang manja bila kita berdua"

"Saya kenal sayang saya..."

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi senja
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua...






pssst; lagu nie sangat best. even aku rase si penyanyi macam bace lirik jek, but, dah lama-lama dengar, perghh. memang best lahh! lalalaala~


UMPO

tak menyesal langsung!

Sunday, August 29, 2010

Salam semua. tup-tup dah nak raya dah. dah beli baju raya keh? aku nyer UNDEFINED. haha. mama kot yg uruskan. hehe.

well harinie boley dikirakan best. sebab harinie ade meeting UMP Orkestra (UMPO). kira ada ice breaking bagi freshie macam aku nie. hehe. aku dah excited dah. dah terbayang-bayang aku main instrument tuh even aku tak tahu main. asalkan ada bunyi, jadilah. haha.

aku nie under crew. kira angkat barang tuh semua kerja-kerja aku. haha. agak2 kan, boley kurus aku gini. dah lah amplifier (amp) agak besar. dengan drum set yang agak besar. but, nasib baik boley tahan ringannya. kami diajar cara nak pasang dengan betul, simpan dimana, jaga barang yang penting-penting. and make sure barang-barang tuh tak hilang. perghh. satu instrument ambil contoh piano mampu mencecah 20K taw. ternganga mulut aku sekejap. naseb baik lalat tak masuk, lau tak, batal puasa akak taw. haha

sedar tak sedar, dah 4 jam kami kat situ. siyes. aku tak sedar langsung. memang best lah layan instruments uh.  senior-senior pulak sporting habes, dorang COOL. best sahaja kawan dengan dorang. naib pengerusi tanya kenapa aku nak masuk UMPO nie. aku cakap, JUST TO PLAY MUSIC even i dont know how to play it!

yang best even aku crew, kerja angkut barang, kami boley join other performance. boleh jeh join nak cuba-cuba main, nak try jamming, nak belajar main instrument. itu part yang paling BEST. kami tak disisihkan. kami nie orang yang penting gak taw. lau tak, sape yang haram kejadah nak angkut benda alah yang besar gedabak tuh kan? betul tak? 

So, aku tak menyesal langsung masuk UMPO nie. aku tak nak hangat-hangat taik ayam jek. sebab aku dah suka, ia tak akan menjadi masalah. minat mengatasi semuanya. betul tak? sekian. wee~

layan gambar nak tak? sila angguk dengan kadar segera. scroll sahaja okay!






drum acoustic, tak tahu aku label dengan betul. engat tak engat jeh nie. hehe






arghh. budak comel nie harus menyebok! WAJIB!






timbaland

timbaland nak bunuh diri?

Thursday, August 26, 2010

pakcik timbaland



rilekk. sape minat timbaland sini? angkat tangan! ermm. tadi aku main tweeter jap. tup-tup dapat tweet dari ryan seacrest. yang timbaland nak bunuh diri. awatnya jadi lagu tuh? pelik aku. then, aku suh ryan tuh update selalu. eceh. macam dye bace jek tweet aku. kahkahkah.

then, dye reply lah sebab aku rasa mesti semua suruh dye update. that maybe si timbaland ade cubaan membunuh diri. sebab kan ade orang nak curi jam dye yang sangat mahal. DUA JUTA taw. dye kate maybe seorang yang dye percaya curi jam dye.  dye tinggalkan rumah dye and start driving. family dye mula risau so, dorang panggil sheriff handlekan.

Selepas dah jumpa pakcik timbaland nie, dorang tanya lah si timbaland and family nyer. apa yang dorang tanya aku tak pasti pulak. then, paramedik buat check-up kat dye sket and mereka mengesahkan yang si pakcik timbaland nie okay jek. maybe dye sedih kot.


aiyakk. mati-mati aku engat pakcik nie bunuh diri. bikin panas jek. wee~

laporan dari TMZ, Ryan Seacrest and Syazzberry.


engineer

Dokter, Nurse, Ahli Farmasi, then, now Ir?

Sunday, August 22, 2010

Salam sumee. sehatkah korang sume? puase camner? okay ke k.o? hehe. aku setakat nie FULL okay. yiipiee! sukeee. well, arinie nak membebel sket sal tajuk di atas. mesti korang pelik kan kan kan?

Takde. sebenarnya tu sume cita-cita aku masa aku kecik sampai lah nie. masa kecik-kecik dulu, niat dihati nak jadi doktor. mak aku dah mind set aku jadi doktor taw. aku plak jenis tak takut darah. aku on jelah. then, masa dah besar sket, tengok cerita HOUSE. memang aku suka cerita tuh. berkobar-kobar aku nak jadi doktor.

but, masa aku form 5, aku macam berminat nak jadi nurse. bila aku tengok profession doktor sangat memerlukan akal yang tinggi, aku turun sket berangan nak jadi nurse. mak aku pon menyokong jugak. dye kate senang nanty. bila keluarga saket, senang nak bagi first aid treatment. plus, ayah aku keje hospital. selalu lah gak tengok para nurse berkerja. fuhh. dah semangat dah nie. BUT, ayah aku psiko aku, dye kate nurse nie banyak shift. penat nanty. dye suh aku masuk lak bidang farmasi. keja tak ada shift. aku pikir-pikir balek, betul gak kan. aku tak kesah sebenarnya. memang bidang health science nie faveret aku. aku ekut je lah. jadi ahli farmasi.

but kan, result aku masa kat matrikulasi agak low. tak cukup nak masuk farmasi. fizik aku lagi okay dari sume subjek. masa time SPM pon sama. fizik is better. plus, now, aku dapat CHEMICAL ENGINEERING kat UMP. aku first terkejut yang amat. aku dapat cos nie. fuhh. tak disangka-sangka. UMP tuh tak segah UM, USM, UKM and others uni. tapi, setelah aku berada di sini, aku tak menyesal masuk sini. even, kecik jep, but, sangat menyenangkan aku. pergi mana-mana pon senang. dekat jek. lab dye pon besar taw. macam kilang. jangan jelez. wee~

sekarang aku ada matlamat utama. nak ade degree kelas pertama and anugrah dekan each sem Insya-ALLAH. doakan aku yer kawan-kawan. amin.

Ir Nur Syazana bt Md Nazri




fail

oopss. fail!

Monday, August 16, 2010

hye hye hey. hehe. harinie tergerak hati nak update setelah didesak oleh sorang blogger niee. ermm. pikir jap. okelah. harinie nak citer sket sal pengalaman bawak kete manual.

camnie. semalam aku and my geng pergi Kuantan. niat di hati mau ronda-ronda sekitar Kuantan. nak pergi 3 tempat shopping mall. banyak kan? dah lama tak keluar. nie lepas gian lah nie.

nak jadikan cerita, masa nak cari parking kat Berjaya Megamall, hanya parking tempat atas jeh yang masih available lagi. kawan yang lagi satu kereta dah lepas dah naik atas. but, aku jeh yang masih tak jumpa parking kat bawah. adeshh. nak tak nak, kena jugak beranikan diri nak tingkat atas. the best part is, masa dah ambil tiket, masuk gear satu, kereta tuh jalan lah. but, baru separuh, kereta tuh dah mati enjin. bayangkan lah. dengan kereta yang banyak nya kat belakang. adoiyai, menngigil kepala lutut nie haa. dah tiga kali cuba but still tak boleh gak. dah try praktikan apa yang belajar kat kelas driving tuh but still tak boleh gak.

lastly, catwoman datang tolong. eh, tak. bukan. ade sorang makcik nie tolong kami. dye dah try nak bawak kete tuh ke atas but still tak boleh. nak tak nak, terpaksa tebalkan muka suruh kereta lain ke belakang. adoiyai. mana nak letak muka den yang comel nie. terpaksa menahan muka merah yang amat sangat. nasib baik kereta lain sporting. haha. last2, barulah superman kami datang tolong. tu pon dah lambat. suruh tolong dye cari parking jeh. pang kang! haha.

gigil usah cerita lah. tulah cerita lawak tuk semalam. scary kot. nasib baik aku nie tenang sket. cool jek. padahal dalam hati, hanya Allah jeh yang tahu. haha. tulah. pengajaran tuk ari semalam, jangan mengada-ngade nak naik atas kalau tahu diri sendiri tak pass. haha. betul tak?

pakcik jaga tuh siap kata lagi; alah dik. beselah kereta sewa. aku anggukan jelah.
lagi satu lagi lawak, superman kata; alah, kata jeh ada enjin turbo, naik bukit tak pass gak. erm, nak pang dye boleh x? haha.

okay. dah update. FYI, superman uh kawan saya. jangan pikir lain yer cik abang and adik sekalian. hehe. wee~



puasa

ramdhan dah nak datang, bersediakah aku?

Tuesday, August 10, 2010

Salam. esok dah mula bulan puasa. malam nie dah start sahur. ishh. siapa yang teman aku pergi sahur. aku agak mesti kawan-kawan aku malas nak menapak pergi sahur kat kafe. tak pelah. aku pergi sorang je lah. dekat jeh. tak jauh pon. wajib sahur, wajib nasi kalau tak, konpem aku tak bermaya. hehe.

ermm. aku harap bulan puasa nie nak aim jadi budak baik. berusaha nak tingkatkan amalan dan I'allah seterusnya. tak terhad dalam bulan puasa jeh. 

selepas puasa, dah raya. kalau aku nak stay kat sini jeh, boleh tak? tak nak balik rumah. huhu. aku takut. siapa sudi nak teman aku raya kat Pahang? hehe. bukan apa, aku ada masalah sketlah dengan family. semalam emosi aku tak keruan. nasib baik ada kawan-kawan yang paham masalah aku and adalah sorang nie uat aku gelak giler vavi. ngeng. sabar je lah. haha. 

korang pelik tak? perangai aku depan parents aku sangatlah lain bila dengan kawan-kawan aku. bila depan parents, parents menganggap aku nie sorang yang degil, keras kepala, pemalas and so on. and and and bila dengan kawan-kawan, aku sangatlah bising, suka buat lawak and so on. and masa first time jumpa rumate aku, mak aku siap bagi warning lagi kat rumate aku, yang aku nie degil, kepala berangin, panas baran, but, sebaliknya terjadi. ak dah tanya rumate aku, aku nie macam tuh keh? marah tak tentu pasal. and she answered no. erm, apa yang sebenarnya terjadi. napa aku yang sebaliknya. YA ALLAH, benda nie lah yang membuatkan aku meronta-ronta tak nak balik. aku takut. aku takut di anaktirikan oleh mak sendiri padahal aku anak tunggal. and aku rasa mak aku tak maafkan lagi kesalahan aku sebab before masuk sini, aku ade perang dingin dengan mak aku. haishh. apa yang patut aku buat? raya tinggal sebulan jeh. huwaaaa. 

what should i do? urghhh! benda nie tak effect dalam study and aktiviti aku kat sini, but, bila pikir balek, boleh uat kepala aku botak. huwaaaa.

sekian. *entry emo*

unik

erkk..unik keh aku?

Friday, August 06, 2010

salam. puas memikir nak post apa. hehe. TING! akhirnya dah ade. yezzaa. jom terjah. wee~

erm. aku ade assginment english nak kena present hari jumaat depan. tajuknya. ABOUT MYSELF. and and and kena cerita pasal keUNIKan diri sendiri. boleh cerita sal family but not too much. mainly about myself. adesh. apa yang uniknya tentang diri aku? ermm. chubby. comel. erkk. puji diri sendiri nie. haha. dahlah kena korek fail-fail gambar masa kecik. nak tunjuk betapa chubby nyer masa aku kecik.

nielah rangka presentation aku nak buat nanti. hurrmm

unik tentang aku

- manja tak manja-
- pernah masuk persembahan SUKMA 2004 as a dancer even im chubby dat time-
- degil yang teramat sangat-
- karakter yang sangat berbeza bila dengan family and kawan-kawan-
- minat giler warne PINK-

ermm. pe lagi ekh? kering ideaa nieee. rasa-rasa korang ada cadangan tak? hehe. feel free to leave your comment okays. tengss! nie mintak cadangan berani mati nie. adeshh.

psst; saya akan away selama 3 hari sebab ada camp kat Paloh Inai start esok. no phones, no cameras and surely no internet. wish me be well there! ;)

mental dan fizikal

cepatnya..

Tuesday, August 03, 2010

salam sume. tick tock tick tock. cepatnya masa berlalu. tup tup sudah genap sebulan aku berada kat sini. UMP. tak percaya aku. dengan kehidupan kat sini yang semuanya baru. kawan baru, katil baru, semuanya baru. aku harap aku tak culture shock dengan persekitaran di sini. masa kat matrik dulu, persekitaran nya berbeza. sekarang lagi berbeza.

sebagai contoh, waktu malam merupakan malam paling aktif. sebab waktu nie sahaja warga uni nak berkumpul bagi berbincang tentang assignment yang banyak. dan perkara baru bagi aku, lelaki boleh berada di sekitar kolej siswi. bukan di dalam, tetapi di luar kawasan kolej siswi. tapi, still area kolej siswi. tiada siapa nak marah korang. itu korang punyer pasal lah kan.

kat kafe, couple-couple berlambak berdating kat cafe padahal terang-terangan di meja tertulis tentang akibat bercouple. haha. kekadang jelez gak. but, aku buat dunno jeh. adoi. ngeng tul aku nie. huhu. erm. yang penting tahu jaga adab. jangan sampai tertangkap. kalau tak, habeslah semuanya.  kan kan kan?

study aku kat sini memang mencabar mental dan fizikal aku. korang tahu je lah cos yang aku ambil nie memang mencabar. especially Maths. adoiyai. nape susah sangat nie? padahl aku dah belajar tu semua kat matrix. emm. mampukah aku mencarry subjek-subjek nie? ishh. aku harap aku boleh. amin.

kawan-kawan kat sini pulak, semuanya okay. tak banyak songeh and kerenah. semuanya baik-baik and especially roomates aku yang sangat sempoi. aku suke kawan dengan dye. hope next sem aku dapat sebilik dengan dye lagi. kawan sekelas pulak semuanya okay. sumenya giler-giler gak. macam aku. haha.

rumah? mestilah aku rindu. ermm. tapi, aku kena tahan perasaan rindu tuh. aku tak nak lagi menyusahkan hati mak and ayah aku. biarlah kesakitan aku yang tanggung sorang-sorang kat sini. nak tak nak aku kena berdikari jugak kan? aku tak nak dorang datang sini. even 3 jam. but, aku tak nak dorang datang sini. jauh perjalanan. biarlah aku yang balik naik bas ke sana. even tak pandai naik bas. haha. tak pew. belajar untuk hidup kan.

dengan niat selepas nie kurangkan online yer syaz. jangan asik nak hadap FB jeh. exam dah nak dekat nie. huhu. u can do it syazana! dapat anugerah dekan taw! insya-Allah. korang doakan aku ekh. hehe. terima kasih daun keladi. wee~

contest

awww. gedikz ku terserlah!

Monday, August 02, 2010

cakk! salam sume. arinie aku terbuka hati nak join satu contest nie. sebab aku kena tag lah dengan cik abang Sylangstar Pressure sorang niee. huhu. errm, tak pelah. cuba naseb kan. tak salah kan kan kan?

okay-okay. contest nie dari Abang Caer. dye yang anjurkan contest Aku dan Ray Bon. means that kena bergaya dengan spek lah kan. lantaklah spek ape pon, asalkan adeee. yezzaa. i punyer Gucci ciplak nyerr. hentam saja lah labu.


nak tengok aku nyerr tak? mehlah tengokk. weee~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


haaa. amek. kan dah setepek budak gedik kat sini. lalala~

sapa nak kena tag?


psst; suka hati korang lah uat ke tak ekh. den tak pakso. wee~

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook