wedding theme: Black and White. sesuai keh?

Saturday, June 05, 2010

hye. tengahari tadikan pergi wedding kat Pinggiran Senawang. and tema wedding nya ialah BLACK and WHITE. tak pernah lagilah tengok tema colour tuh. Apa pendapat kamu semua. sesuai keh tema kaler tu? Mak saya kate macam orang berkabung. mak n ayah dye pon pakai baju hitam nak sambut tetamu. tapi, saya suka sangat pelamin nya. macam ala2 gothic gitu. mak saya pula kata macam keranda. hehe.




and lagi satu kalau ade sape2 yang nak kahwin tu, tolonglah jangan buat masa cuti sekolah. memanglah nampak sesuai. tapi, ramai orang suka buat time cuti sekolah. kesannya, kurang yang akan datang wedding korang nanti. ini pengalaman saya sendiri. hehe. kalau nak dekat cuti sekolah, jemputan ramai sangat. kekadang 5 wedding kena pergi. tak kan lah nak pergi 5 sekaligus kan? mestilah ada wedding yang tercicir. betul x? buat mase cuti weekend sabtu ahad pon jadi. lagilah meriah kalau ramai orang datang kan? lau tak ramai sangat, nampak xceria kan? persiapan dah buat berbulan2, tp, on that day, tak ramai yang datang. sedih kan.

budaya menghadiri kenduri kahwin WAJIB bagi sesiapa yang ada kemampuan dari segi kesihatan and kewangan. kalau tak pergi, dosalah kan? sebab tu, kalau ade jemputan, rajin2 kan lah diri anda menghadiri. tak rugi pon pergi. dapat makan free lagi. tak nak? haha. bukan apa, kalau kita hadir, i'Allah orang akan datang memeriahkan wedding kita. give and take lah kan. wee~

mesti korang pelik kan nape budak umur 19 bole cakap pasal kahwin2 nie. ko nak kahwin keh syazana ooi? takdelah. lagi 5 tahun kot. I'allah. saje jeh nak bagi tips dari mak saya setelah membuat observe wedding yang lalu. hehe.

thats all. wee~




You Might Also Like

17 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. lain drpd yg lain tu pelamin nye..
    cuti sekolah memang ramai yg buat weeding..
    knpa cti lain xbuat ek???

    ReplyDelete
  2. ntahh lah cik paro. memang bila cuti sekolah jeh, dah set nak buat wedding.

    ReplyDelete
  3. gabungan merah hitam pun smart jga..huhuhu :)

    ReplyDelete
  4. cantiknye wedding theme tue..
    cam style jek

    ReplyDelete
  5. cantiknye wedding theme tue..
    cam style jek

    ReplyDelete
  6. hitam and pink sesuai x?

    lawakan ryan? hehe

    ReplyDelete
  7. semalam syu g 1 weddding ni...tema hitam + grey....1 family pakai warna grey....lawa la juga :)

    ReplyDelete
  8. Nice post kwan, thx 4 share :)

    ReplyDelete
  9. syuazan; ykeh? pakai grey okelah. jgn kai hitam sudah.

    yuda; welcome.

    ReplyDelete
  10. eh! ain pernah terpikir tao nak wat itam putih mase kawen, sbb minat gilak same hitamm. hahaha. tp mcm org berkabung kan :P

    btw, ain x suke g kenduri kawen. crowded! huhuhu.

    ReplyDelete
  11. gwa suke itam putih
    tp kalau wedding...

    hm...
    macam taik cicak pon ade
    gyahahahahaahahah~

    ReplyDelete
  12. ain; syaz pon xsuka sangat. tp, kena pergi gak. mak suruh. huwaa!

    hellioz; haha. taik cicakk.

    ReplyDelete
  13. ain; syaz pon xsuka sangat. tp, kena pergi gak. mak suruh. huwaa!

    hellioz; haha. taik cicakk.

    ReplyDelete
  14. Hitam rawks! Gwa ske.. Hahah.. Kawen pun gwa ske.. :p

    ReplyDelete
  15. whoopz:sesuai tuk ko kot!

    ReplyDelete
  16. yeah..bile tgk gmabr theme weding nih
    teringat abg sdara aku kawen kt senawang gak tema putih hitam beb...huhuh cun gak.. terus rasa nk komen cni

    ReplyDelete
  17. ykeh naielah? skrang trend pelik2 woo. huhu

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook