jb sangat mantap- Part One

Saturday, May 29, 2010

hye sume. sekarang saya sedang online kat lobi hotel. nasib baik ade wi-fi. laju gak lah. oke start story.

pagi tadi bertolak dalam pukul 10 pagi and terus amek syuhada kat rumahnya. then, bertolak lah ke Johor Bharu. perjalanan ambil masa 3 jam. sampai kat sana dalam pukul 1.30 pm. masing-masing perut dah lapar minta diisi. dengan peningnya. sampai kat area jB, terus pergi cari tempat makan. nasib baik jumpa tempat yang agak sedap. berpatutan harganya. after makan, terus pergi cari hotel. nasib baik ayah dah pergi. tahulah juga jalan nak ke sana. sesat sikitlah. yang beshnya, dapat tengok Singapore dari tingkap bilik. wahh, sangat best oke. rasa excited. sebab tak pernah pergi. ayah and mama jeh pernah pergi singapore masa muda-muda dulu.

after rehat and tidur sampai tak  nak bangun2, kami pon bersiaplah nak pergi meronda aroung jB. so, kami ke danga bay. tengok dari luar, macam biasa jeh taw. bila dah masuk dalam, memang best. bagi orang perempuan, memang syurga beli-belah lah. lepas beli, terus belah. haha. banyak gerai baju, kasut, tudung. cakap jeh apa nak. semua ada. dari sekecil keronsang, sampai sebesar lampu disko. hehe. harganya standard. boleh tawar-menawar. jangan risau. dah abes kat dalam, kat luar pon ade, beg2 lagi berlambak. kat luar macam downtown lah. banyak gerai jual macam2 benda.

after dah shopping, pergilah cari tempat makan. em, pergi kat Gerai Tepian Tebrau. sederet gerai makan. and yang paling penting, saya dapat makan Ayam Penyek. haa? ayam penyek? alah, ayan tu dipenyekkan and dicecah dengan sambal belacan ditambah dengan nasi ayam. sedappp. dari matrix lagi, saya nak makan Ayam Penyet dari rumate. tapi, tak berkesempatan pulak. akhirnya, alhamdullilah, dapat jugalah merasa, lau tak, mulut saya akan tak berhenti bercakap nak makan nasi ayam tu. hehe

oke. saya ade tangkap beberapa gambar. enjoy!

 makan time. perot berbunyi.

 nampak tak bangunan warne hijau tu? tulah kastam johor, alah, nak g singapore.

 mama and syuhada kat Danga Bay

 variety of asam. yam yam.

 macam -macam ada

ayam penyet plus sambal belacan, mantap!

You Might Also Like

3 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. bestnye jejalan g jb..xajak pon..

    ReplyDelete
  2. ayamm penyek sgt sedap oke! huhu. ain dulu kat matrik selalu makan :P

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook