PINK giveaway!

Friday, April 30, 2010


hey. aku join contest lagikk. sebab ape aku join contest nie sebab, hadiah dye sangatlah menarik. PINKY gitu. FYI, aku nyh minat gilerr ngn warne PINK. sampaikan mak aku pon pening pale tgok kebanyakkan barang aku warne PINK. Obses warne PINK katenyer. aku engat lagi masa form 5, mak aku marah sebab beli beg warne PINK. Dye kate mcam budak-budak. Tapi, nak buat mcmmane, dah beli. Guna jelah. Aku gelak jehh. Sape suh aku beli sendiri beg. Dahlah pantang nampak warne PINK. Even kwan2 aku pon dah thu sangat feveret warne aku ape. Lau beli hadiah, mesti warna PINK punyelah. Love you guys! Conclusion is that Syazana tidak boleh dipisahkan dengan warne PINK. Love it! =)


psst; contest ini daripada Cik Ordinary Girl. tengs bangat! hope sy menang. wee~~

psst; sape yang obses giler ngn warne pink, sila2lah join contest nie ea.
pasti anda tidak akan menyesal punyerr.
information ada di side bar sy.
=)


my Lucky number!



Waiting (part 1)

Friday, April 30, 2010

Salam. Pagi nie semuanya tak kena. Makan salah, duduk salah. tapi, nasib baik berblog tak de yang salahnya. Dahlah tidur tak sedap. Guling sana, guling sini, peluk bantal arah ni, arah sane. Agak lame lah jugak untuk aku melelapkan mata. nasib baik si dia menemaniku SMS. ada jugak lah modal untuk aku tidur. Petang semalam, mak ada cakap something. Ada orang nak tidur rumah aku. Petang ni kena jemput mereka di Bukit Beruntung.

Sebenarnya, dah lame aku tak jumpe mereka ini. Kali terakhir tahun lepas kott. Not sure. agaknyer, mcmanelah rupa dia. Comel kah, besarkah, hitam kah, putih kah, tembam lagi kah?
Jadi, aku hanya terus menanti sampailah petang karang. Korang nk thu sape x? Let me tell youu. Dia adalah cousin aku yang bru lahir. Kali terakhir aku tgok dye mase dye baru lahir. Tidak sabar rasanya nak picit pipi dye tuh. Aku jeh yang belum jumpe dye bila dye dah besar sikit.

Let me show you the picture.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

OMG! pipi dye sangatttt tembam. Nak cubit lagiii. Cepatlah petang!

amacam? macam chef budak-budak tak? Name dye pon aku dah lupa. rasanya, Nur Alesya Humaira. Malam nanti aku update pic dye yang terkini ea. tata.

syazana.

ohh, nuffnangku!

Thursday, April 29, 2010

Salam. morning. hari ni cuaca agak mendung. nak hujan rasanya. harinie nak cerita tentang apa yer?. idea, please come to me. oklah. hari nie aku nk berblog tentang perkembangan blog aku. harinie dgan bangganya mengumumkan kewujudan iklan nuffnang dlm blog aku. Sebenarnya aku dh lame ade nuffnang. Cuma tidak tahu mcm mane nk guna. budak-budak lagi mase first time buat blog. tapi, disebabkan rase ingin tahu and berasa jelaous dengan blogger lain yang ade nuffnang sendiri, aku dengan muka tebalnyer pergi menuntut ilmu dekat pakcik Ben ashaari. Nasib baik beliau agak peramah dan menjawab soklan2 aku dgan sabarnyer. Finally, aku dpatlah lihat traffic aku yang sebenarnya. Ohh, sungguh dukacita yer bila tgok analytics aku. ciput jeh. tapi xpew, its just a beginning. aku akan mulakan sesi blog-walking tuk +++traffics aku. hehehe. wish me luck.

korang semua silalah tinggalkan link anda di chatbox aku or leave me a comment k. promise akan jelajah blog korang tuk tingkatkan lagi traffic blog korang..

terima kasih.
syazana.

http://www.blogger.com/img/blank.gif

Contest Hangit By Arieza

Wednesday, April 28, 2010

Contest Hangit

ini pic kawan aku. Rumates aku amek senyap2. Inilah jadinya apabila kena beratur kat padang mase waktu pagi. Muka semua ngantuk. Memang nmpak sgt kan?

Yang ini pulak, aku pon xtaw lah nk describe ape. Aku xtawu lah apa yang dye fikir sampai dye senyum sorang2. Sume buat muka bila nak beratur. Dah lama kumpul satu blog. Last pon, mse orientasi week last year.

ini pulak aku. Ini semua kwan aku nyer keje. Mase ni ade sukaneka blok. Abes muka aku kena tepung. Macam tepung gomak jeh. Muka orang lain oke jeh. Aku jeh yang lebey2. hehehe

Inilah antara gamba2 yang akan masuk dlm contest cik Arieza. Harap2 menang lah yerr. Amin. Sape2 yang nak masuk, link yer ade di side bar yer. Hadiah sgt lumayan. Jom kita join ramai2. Kasi meriah siket. Oh yer, aku dapat tahu contest ini kat cik shazika. tengs and adios!

Anak tunggal. best ke tidak?

Wednesday, April 28, 2010

Salam. morning sume. di pagi yg indah, dengan angin yg sepoi-sepoi bahasa ditambah dgn ciap-miap burung, aku nak cerita kat korang tentang perasaan atau pahit manis bergelar anak tunggal. sebab apa aku nk tulis entry sebab aku tertarik ngn entry encik kapten yg bertajuk "bagus jugak ade adik perempuan". Just want to share what i feel.

Kalau korang nk tahu, aku ade 4 adik-beradik sebenarnya. Tapi, 3 dah meninggal so tinggallah aku seorang. Aku anak kedua. Ada sorang abang n dua adik lelaki. Jadi, aku anak tunggal perempuan. Macam mane ea rasenyer kene buli n dibuli? tp, mase kecik aku selalu jeh kene buli ngn sepupu2 aku. Sakit jeh hati. Tahulah dorang dah besar, suka-suki jeh nk buli kami yg bawah umur nyh. Abugit kang! Nangis tuh dah beselah. And ade stu part sepupu aku tuh kne marah ngn ayah dye sbb suka sgt nk buli aku. Padan muka dye. Dulu wan aku selalu kate, 'kamu nyh sume adik-beradik. adik-bradik mane bley gado.' tp, kami wat xendah jeh. lagi sakit hati adalah. Tapi sekarang semua dah besar. Ada yang dah kahwin. Kami pon dah tak buat perangai tak senonoh cam dlu.

Aku kat umah sentiasa tinggal seorang. Memang dari kecil aku dilatih untuk tinggal seorang. Mase umur aku 5 tahun keh 6 tahun cam tu. Aku tak engat sgt. Dulu adalah gak tinggal rumah pengasuh. Tapi sejak dah pindah rumah baru lebih sepuluh tahun dlu, aku nak xnak kena duk rumah sorang2. takut tu memang ar takut. Tapi, dah lama2 cam best plak. Aku bebas nak buat ape kat umah. Bangun lambat pun xpe. hehehe. Kantoi disini.

Menjadi anak tunggal sama tugas dye menjadi anak sulung and anak bongsu. Kira 2 in 1. Sebab apa aku cakap mcm ank sulung, sebab tanggungjwab nak menjaga nama baik keluarga especially kekalkan prestasi dalam pelajaran. Semua orang expect me to be the best. Ini disebabkan aku dapat kalahkan cezen2 aku dlm study. So, dorang pun cakap. 'Syasya pandai. Result mesti gempaklah.' Memanglah bangga. Tapi, pressure yang amat sangatlah especially mase aku kat matriks. Matriks dah lah susah nk mati. Semua kkwan aku result nak gempak jeh. Aku nyh jeh yang masih kebelakang. Untuk exam lepas, aku dh cuba sebaik mungkin, and aku tawakal shaja. Yang lain tu, Allah punya kerja. Amin.
Korang mesti engat jadi anak tunggal, semua benda dapat.cakaplah nak ape, konpem parents aku bagi. Tapi, tak semua benda aku mintak, parents aku bagi. Aku kena berusaha nak dpat something. Contohnyer, nak handphone. Aku kena trade in ape yang aku ade. Whai i mean is aku kena dapt rsult yang bgus lah especially. Or mayb this laptop, aku kena strggle gila2 kat matrix. Setelah dipujuk, barulah aku dapat apa yang aku nak. Emm. Susahkan? Parents aku dua2 keja. Kerajaan jelah. Tapi kan, aku bersyukur sangat2 sebab parents aku xmanjakan aku sangat. Aku still kena pukul, still kena marah and macam2 lg. Kalau dorang manjekan aku sangat, aku tak jadi oranglah gamaknye. Syukur.

Itu sahajalah coretanku pada hari ini. Insya Allah. Besok kita akn berjmpe lagi. Cehh, mcm tv show plak. hahaha. salam

syazana.

p/s; Korang lau ade pendapat atau pengalaman, tinggalkan komen anda di bawah yer. tengs.

main tarik tali.ade pendapat?

Tuesday, April 27, 2010

Kau Atau Aku (main tarik tali)

Berlindung disebalik wajah selamba
Bagai tiada apa perasaan diantara kita berdua
Lucunya dalam saling berpura-pura
Semua orang tahu kau dan aku
Masing-masing punya rasa yang serupa

Main tarik tali, malu mahu memulakan
Luahan hati kita
Main tarik tali, masih menanti siapa
Mulakan dulu

Dilema didalam permainan ini
Masa terasa panjang
Hingga membuat ku tak tahan tertekan
Lakonan ini semakin membebankan
Terasa ingin saja aku terus terang
Tentang perasaanku kepadamu

Main tarik tali, malu mahu memulakan
Luahan hati kita
Main tarik tali, masih menanti siapa
Mula dulu

Kau atau aku
Memulanya dulu

Ruangan 4 muka dinding keliling
Makin menghimpit kala menanti panggilan darimu berdering
Mengharap engkau jua sedang begini
Dalam kelu resah
Menantikan perucapan yang ku cinta kepadamu

Main tarik tali, malu mahu memulakan
Luahan hati kita
Main tarik tali, masih menanti siapa
Mulakan dulu kita
main tarik tali, malu mahu memulakan
Luahan hati kita
Main tarik tali, masih menanti siapa
Mula dulu

Kau atau aku
Memulanya dulu

Kau atau aku
Memulanya dulu


*tujuan aku post lagu nyh sebab aku confuse ngn sorang mamat nyh. Kami dah kenal lame. And sometimes he makes me happy with all his jokes. Tapi kan, aku tak pasti sama ada dye menunjukkan dye suka aku sbg seorng kwan atau lebey sorang kwn. Im not sure. Truely, i like him and he the only guy yang aku rse bley bwak aku ke jalan yang lurus. Yang tak ade selekoh or bengkang-bengkok. But, what i am going to do now is just wait. emm.

korang ade pengalaman camnyh x? kongsi lah sket.

here we go again!

Sunday, April 25, 2010

wow, dah lme xentry post. sgtttt. and now its a payback time. since i got a new lappy n broadband, bleylah update selalu yerr. weee~~~

first of all, dah seminggu meningglkan matrix. rase sedey n rindu kat kkwn esp rummates. mish u beb! n i really thank god sbb mse exam xde byk sgt masalah yg berlaku. just do my best n i hope the results will be okay. hoping. The last day there, i cant stop crying seeing my gurls pegi. dahlah antara org yg terakhir balik. sedey n lapar too. study week n exam week we were struggle gile2 n ade sometimes we just all got crazy. ade stu mse uh, kami(me n siti) susun satu wing pnyer selipar senyap2 n bile ade yg kluar dr bilik, sume muka terkejut tgok selipar elang. thats was a precious moments seeing their faces. n we took pictures cos satu wing da join. memories!

And to classmates, even kiter dah cam berpuak2 before exam, but at last we got back together. Its really hurt if kwn yg always with us, ttbe mcm dah melupakan kiter. but, losing u, the others is with me. so, they help me to cover up. thanx dayang norliyana, siti fatimah, nur aishah rasyid, sukry,farid,evel,aishah ganu, siti zalihah, nor liyana n othersss. love you like hell!

Since dah ade baby bru (lappy), xbley nk bergerak dr sini. hahaha. got stuck. cuti nyh adelah g hang-out with friends. karaoke, movies n even to KLCC. its great!

My aim this break, i want to lose weight. Tomorrow akan start jog kat lake garden n men bowling. mama sponsored. aku on shj. wee~ hope, i can manage to lose weight. amin.

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook