Randomeness

Penangan IKEA terbaru di Tebrau, Johor

Thursday, November 16, 2017


Assalamualaikum.


Fuhh, harini warga negara negeri Johor dan Singapura kemain excited sebab cawangan terbaru Ikea dan di buka di selatan tanah air.

Aku tengok gambar-gambar sorotan harini, ramai dah beratur untuk merasmikan Ikea. Fuyoo. Senanglah warga Johor nak shopping barang Ikea lepas ni. Tak perlu lagi upah personal shopper untuk beli barang. 

Yer, aku faham keterujaan warga Johor dengan pembukaan Ikea hari ni. Ikea kan terkenal dengan perabot ala minimalis dan cantik-cantik untuk deco di rumah. Lagi-lagi dengan makanan terkenalnya iaitu Swedish meatballs. Memang sedap taw meatballs ikea. Lain dari meatballs di luar. 

Kepada warga Johor, shopping elok-elok. Ikea tu luas. Haha. Lagi satu, esok-esok Ikea buka juga. Ikea jarang ada sale. Harga dia memang dah stick gitu. Fuhh, tang duit ada tak ada je. Haha. Sad.



ENJOY SHOPPING!

Randomeness

Nak buat personal loan untuk family atau rakan? Fikir dulu

Sunday, October 01, 2017


Assalamualaikum.

Personal loan.


Korang ada? Aku pun ada juga. Tapi, jumlah tak banyak. Masih boleh untuk aku bayar tiap-tiap bulan. Syukur. 

Jom ikuti kisah akak ni sebagai pedoman kepada kita semua. 

Tentang personal loan dan keluarga atau rakan.





Jadi, jika nak jadi penjamin untuk peminjam, fikir betul-betul. Duit ni bukan boleh buat main. Sebab duit boleh putuskan silaturrahim sesama manusia. Jangan jadi mangsa duit. Susah nak bangkit balik kalau ada hutang sekeliling pinggang. 

Semoga Allah permudahkan segala urusan akak ni. Amin.

Jaga diri gais! 

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook